Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kobakhidze (Πρωθυπουργός Γεωργίας): Η αντιπολίτευση θα ανοίξει στη χώρα μας το 2ο μέτωπο με τη Ρωσία

Kobakhidze (Πρωθυπουργός Γεωργίας): Η αντιπολίτευση θα ανοίξει στη χώρα μας το 2ο μέτωπο με τη Ρωσία
η Γεωργία δεν είχε ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά και λόγω της απροθυμίας της χώρας να στείλει στρατιώτες της στην Ουκρανία.
Η Γεωργία θα μετατραπεί σε δεύτερο μέτωπο στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία μέσα σε λίγες μέρες, εάν η αντιπολίτευση κερδίσει τις κοινοβουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Irakli Kobakhidze σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Rustaavi-2 channel.
«Φανταστείτε ότι το συλλογικό Εθνικό Κίνημα (το όνομα της αντιπολίτευσης) έρχεται στην εξουσία, για παράδειγμα, τον Νοέμβριο μετά τις εκλογές, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως όχι σε δύο, τρεις ή τέσσερις μήνες, αλλά σε ημέρες , η Γεωργία θα μετατραπεί στο δεύτερο μέτωπο, το εγγυώμαι με βάση τις πληροφορίες που έχω», είπε ο Kobakhidze.
Σύμφωνα με τον Γεωργιανό πρωθυπουργό, μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, η γεωργιανή αντιπολίτευση καθώς και η ουκρανική ηγεσία προέτρεψαν την Τιφλίδα να αναπτύξει στρατεύματα στην περιοχή των συγκρούσεων.
Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακάλεσε τον πρεσβευτή από την Τιφλίδα αρκετές ημέρες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όχι μόνο λόγω του γεγονότος ότι η Γεωργία δεν είχε ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά και λόγω της απροθυμίας της χώρας να στείλει στρατιώτες της στην Ουκρανία.
Ο Kobakhidze είπε ότι αυτό θα σήμαινε την πλήρη εμπλοκή της Γεωργίας στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Οι γεωργιανές αρχές επανέλαβαν προηγουμένως ότι ορισμένες δυνάμεις προσπαθούν να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης