Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όργιο υποκρισίας από τον «ξεμωραμένο» Biden: Αποσύρθηκα για να έρθουν νεότεροι να σώσουν τη Δημοκρατία

Όργιο υποκρισίας από τον «ξεμωραμένο» Biden: Αποσύρθηκα για να έρθουν νεότεροι να σώσουν τη Δημοκρατία
Έπρεπε να ενώσω το κόμμα και το έθνος ανέφερε στο διάγγελμα του ο πρόεδρος των ΗΠΑ
(upd3) Αν και μέχρι την τελευταία στιγμή δήλωνε ότι θα πήγαινε μέχρι το τέλος και εμφανιζόταν βέβαιος ότι θα επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου έναντι του Donald Trump, ο Joe Biden στο διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό υποστήριξε ότι τελικά αποσύρθηκε από την προεδρική εκστρατεία για να σωθεί η Δημοκρατία και να δώσει χώρο σε νεότερους ανθρώπους.
Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια… υποκριτική τοποθέτηση δεδομένου ότι μετά την εμφάνιση του στο debate με τον Trump, ολοένα και περισσότεροι Δημοκρατικοί όχι μόνο πίεζαν αλλά ακόμα και απειλούσαν – όπως π.χ. οι δωρητές των Δημοκρατικών – τον Biden να αποχωρήσει, διότι απλά δεν ήταν ο κατάλληλος υποψήφιος για το κόμμα, καθώς, όπως υποστήριζαν, δεν υπήρχε καμία απολύτως πιθανότητα να επικρατήσει του Trump.
Λίγο μετά την παραίτησή του δε, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre χαρακτήρισε «γελοία» οποιαδήποτε αξίωση παραίτησης Biden και από την προεδρία των ΗΠΑ και ξεκαθάρισε ότι, δεν είναι... «χωλαίνουσα πάπια»

Άξιζα μια δεύτερη θητεία…

«Πιστεύω ότι η θητεία μου ως πρόεδρος, η ηγεσία μου στον κόσμο, το όραμά μου για το μέλλον της Αμερικής άξιζαν μια δεύτερη θητεία, αλλά τίποτα – τίποτα – δεν μπορεί να εμποδίσει τη διάσωση της δημοκρατίας μας.
Αυτό περιλαμβάνει και προσωπική φιλοδοξία» υποστήριξε στο διάγγελμα του ο Biden.
«Έτσι αποφάσισα ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να δώσω τη σκυτάλη στη νέα γενιά.
Είναι ο καλύτερος τρόπος να ενώσουμε το έθνος μας.
Ξέρετε, υπάρχει χρόνος και χώρος για πολυετή εμπειρία στη δημόσια ζωή.
Υπάρχει επίσης χρόνος και χώρος για νέες φωνές, φρέσκες φωνές – ναι, νεότερες φωνές.
Και αυτός ο χρόνος και ο τόπος είναι τώρα» επισήμανε ο Biden.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή ο 81χρονος Biden υποχώρησε στις πιέσεις που του ασκούνταν για εβδομάδες εξαιτίας των ανησυχιών για την ηλικία του και την πνευματική του οξύτητα προχωρώντας στην ανακοίνωση ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Διακυβεύεται η Δημοκρατία

«Ήταν η τιμή και το προνόμιο της ζωής μου να είμαι ο πρόεδρός σας, όμως η υπεράσπιση της δημοκρατίας, η οποία διακυβεύεται, είναι πιστεύω σημαντικότερη από οποιονδήποτε τίτλο.
Τις τελευταίες εβδομάδες, έγινε προφανές για μένα ότι έπρεπε να ενώσω το κόμμα μου και το έθνος» είπε ο Biden, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση ορισμένων Ρεπουμπλικάνων να παραιτηθεί και από την προεδρία των ΗΠΑ.

Οι επόμενοι 6 μήνες της προεδρίας

«Τους επόμενους έξι μήνες, θα επικεντρωθώ στο να κάνω τη δουλειά μου ως πρόεδρος.
Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσω να μειώνω το κόστος για τις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες και να αναπτύσσω την οικονομία μας.
Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τις προσωπικές μας ελευθερίες και τα πολιτικά μας δικαιώματα – από το δικαίωμα της ψήφου μέχρι το δικαίωμα της επιλογής» υποστήριξε ο Biden.
Ανάμεσα σε άλλα, δεσμεύτηκε ότι θα «συνεχίσει να εργάζεται για να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα, να φέρει στο σπίτι όλους τους ομήρους και να φέρει ειρήνη και ασφάλεια στη Μέση Ανατολή».

Περήφανο επίτευγμα η στήριξη στην Ουκρανία

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υποστήριξη που παρείχε στην Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία, κάνοντας λόγο για ένα από τα πιο περήφανα επιτεύγματά του, ενώ υπενθύμισε στους ψηφοφόρους τη νομοθεσία που έχει υπογράψει για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τη μείωση της ένοπλης βίας και την επέκταση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.
Επιπλέον, ο Biden εξέφρασε την ικανοποίηση του για πόσο μακριά είχε προχωρήσει η χώρα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από το 2021, όταν και ανέλαβε την προεδρία.
«Ήμασταν στα χέρια της χειρότερης πανδημίας του αιώνα, της χειρότερης οικονομικής κρίσης από τη Μεγάλη Ύφεση, της χειρότερης επίθεσης στη δημοκρατία μας από τον εμφύλιο πόλεμο.
Μαζευτήκαμε ως Αμερικανοί.
Το ξεπεράσαμε.
Αναδυθήκαμε πιο δυνατοί, πιο ευημερούντες και πιο ασφαλείς» υποστήριξε ο Biden.

Δυνατή η Kamala

Ο Biden αναφέρθηκε και στη διάδοχο του, στην Kamala Harris, την οποία και ευχαρίστησε για τη βοήθεια της κατά τη διάρκεια της θητείας του.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπέροχη αντιπρόεδρο, Kamala Harris.
Είναι έμπειρη, είναι σκληρή, είναι ικανή.
Υπήρξε απίστευτος συνεργάτης για μένα και ηγέτης για τη χώρα μας.
Τώρα η επιλογή εξαρτάται από εσάς, τον αμερικανικό λαό» είπε ο Αμερικάνος πρόεδρος.

Να θυμάστε ποιοι είμαστε

«Αυτό που κάνει σπουδαία την Αμερική είναι ότι εδώ, οι βασιλιάδες και οι δικτάτορες δεν κυβερνούν.
Ο λαός το κάνει.
Η ιστορία είναι στα χέρια σας.
Η δύναμη είναι στα χέρια σας.
Η ιδέα της Αμερικής βρίσκεται στα χέρια σας.
Απλώς πρέπει να διατηρήσετε την πίστη – διατηρείστε την πίστη – και να θυμάστε ποιοι είμαστε» επισήμανε ο Biden.

Trump: Μετά βίας κατανοητή ομιλία

Το διάγγελμα Biden σχολίασε ο Donald Trump, ο οποίος έκανε λόγο για μια ομιλία «μετά βίας κατανοητή».
«Ήταν τόσο κακή!» σχολίασε ο Trump, ο οποίος νωρίτερα σε ομιλία του είχε ονειρευτεί τον Biden λέγοντας πως «δεν ξέρει καν αν είναι ζωντανός».
Μάλιστα επιτέθηκε στους «ηγέτες του Δημοκρατικού κόμματος» οι οποίοι, όπως είπε, ανάγκασαν τον αντίπαλό του να εγκαταλείψει κατά τρόπο «πολύ αντιδημοκρατικό» την προεκλογική του εκστρατεία.

Jean-Pierre (Λευκός Οίκος): «Γελοία» οποιαδήποτε αξίωση παραίτησης Biden από πρόεδρος των ΗΠΑ - Δεν είναι... «χωλαίνουσα πάπια»

Η εκπρόσωπος του Λευκού Karine Jean Pierre χαρακτήρισε «γελοίες» τις αξιώσεις να παραιτηθεί ο Joe Biden, ο οποίος την Κυριακή 21/7 απέσυρε την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ.
«Οποιαδήποτε παραίνεση του είδους είναι γελοία», έκρινε η κυρία Jean Pierre κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, διαβεβαιώνοντας ότι η απόφαση του Δημοκρατικού δεν είχε «καμιά σχέση με την υγεία του».
Ταυτόχρονα, απέρριψε τον χαρακτηρισμό «lame duck» για τον πρόεδρο («χωλαίνουσα πάπια»: ιδιωματική έκφραση της αμερικανικής πολιτικής ζωής που συνήθως αναφέρεται σε κάποιον αιρετό που απλά περιμένει το τέλος της θητείας του).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης