Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stanislav Kozei (απόστρατος ταξίαρχος Πολωνίας): Ο Zelensky μιλά για τέλος πολέμου για να δελεάσει τον Trump

Stanislav Kozei (απόστρατος ταξίαρχος Πολωνίας): Ο Zelensky μιλά για τέλος πολέμου για να δελεάσει τον Trump
Ο Stanislav Kozei εκτιμά πως όλες αυτές οι δηλώσεις του Zelenksy εκπορεύονται από την επιθυμία του Ουκρανού προέδρου να δείξει στη Δύση ότι η Ουκρανία δεν στέκεται εμπόδιο στο δρόμο προς μια ειρηνευτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky για την ανάγκη να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι παρά μια προσπάθεια να δελεάσει τον Donald Trump.
Αυτό υποστηρίζει σε δηλώσεις του στην Fakt, ο Πολωνός απόστρατος ταξίαρχος και πρώην επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας της Πολωνίας Stanislav Kozei,
ο οποίος κάνει λόγο για «διπλωματικά παιχνίδια» από την πλευρά του Zelensky.
Σύμφωνα με τον Stanislav Kozei, η τοποθέτηση του Zelensky ότι δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία σε μια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη, για το εάν θα είναι ο πρόεδρος Putin ή κάποιος άλλος, καθώς το ζητούμενο είναι να τερματιστεί ο πόλεμος, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Όπως λέει, δεν υπάρχει λόγος να πιστέψει κανείς στην επιτάχυνση της διαδικασίας, τονίζοντας ότι τα κράτη δεν πρόκειται να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αντιθέτως, ο Stanislav Kozei εκτιμά πως όλες αυτές οι δηλώσεις του Zelenksy εκπορεύονται από την επιθυμία του Ουκρανού προέδρου να δείξει στη Δύση, ότι η Ουκρανία δεν στέκεται εμπόδιο στο δρόμο προς μια ειρηνευτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.
Είναι ήδη σε εξέλιξη προετοιμασίας για μια ακόμα Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη και ο Zelensky ευελπιστεί ότι τα άλλα κράτη θα πιέσουν τη Ρωσία να δεχθεί μια ειρηνευτική λύση με όρους ευνοϊκούς για το Κίεβο.
«Η απάντηση της Ρωσίας πιθανότατα θα είναι αρνητική» επισημαίνει ο Πολωνός απόστρατος ταξίαρχος Stanislav Kozei, ο οποίος αναφέρει ότι ο τόνος των δηλώσεων του Zelensky υπαγορεύεται από την πιθανή εκλογή Trump στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, στον οποίο και θέλει να δείξει ότι «το πρόβλημα δεν είναι η Ουκρανία».
Όπως λέει ο Kozei, αυτό το «διπλωματικό παιχνίδι» εξελίσσεται λόγω και των στρατιωτικών αποτυχιών του Κιέβου, τη στιγμή που ο Zelensky θέλει να εξασφαλίσει τη συνεχή υποστήριξη της Δύσης και προσπαθεί να αποδείξει πόσο αναγκαία είναι, απέναντι σε μια Ρωσία που «δεν θέλει την ειρήνη».
«Προς το παρόν, δεν βλέπω καμία πιθανότητα η Ρωσία να συμφωνήσει σε τέτοιες διαπραγματεύσεις χωρίς να ληφθούν υπόψη οι όροι της» τονίζει ο Kozei.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης