Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -1,3% - Απογοητεύουν οι «Magnificent 7»

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -1,3% - Απογοητεύουν οι «Magnificent 7»
Sell off κατέγραψαν και οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, ακολουθώντας την πτώση στη Wall Street
Πτώση καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από Ασία και Wall Street, με τους τεχνολογικούς κολοσσούς να αποτελούν βαρίδι για τις αγορές διεθνώς, με φόντο τα αποτελέσματα τριμήνου. 
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 1,3% στις 18.153 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,8%, στις 8.094 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.394 μον. με πτώση 1,6%.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί στις 33.747 μονάδες με απώλειες 2,1%.
Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 1,07%, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές υποχωρούσαν 2,84%.
Η Stellantis, η κατασκευάστρια εταιρεία των εμπορικών σημάτων Jeep και Dodge, ανακοίνωσε πτώση 48% στα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου, αποδίδοντας την σε μειωμένους όγκους, προσωρινά κενά στην παραγωγή και χαμηλότερο μερίδιο αγοράς στη Βόρεια Αμερική.

Sell off στην Ασία

Sell off κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, ακολουθώντας την πτώση στη Wall Street, καθώς τα αδύναμα κέρδη των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες στον κλάδο.
Το αδύναμο κλίμα έναντι της Κίνας παρέμεινε επίσης στο παιχνίδι, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες αναφοράς της χώρας να δοκιμάζουν τα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Φεβρουάριο.
Οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν πτώση, με τον NASDAQ Composite να κατακρημνίζεται πάνω από 3%, καθώς τα μέτρια κέρδη της Alphabet  και της Tesla πυροδότησαν εκτεταμένη πτώση στον τομέα της τεχνολογίας.
Ωστόσο, τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών αυξήθηκαν οριακά, υποδηλώνοντας ότι η Wall Street μπορεί τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί από τις πρόσφατες απώλειες, σημειώνει το Investing. com.
Η προσοχή ήταν επίσης στραμμένη στα επερχόμενα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και τον δείκτη τιμών PCE που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
 
Πιέσεις στην τεχνολογία

Τα χρηματιστήρια της Ασίας με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα σημείωσαν μακράν τις χειρότερες επιδόσεις την Πέμπτη, με τον Nikkei 225 της Ιαπωνίας να χάνει 3,1%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας διολίσθησε κατά 1,8%.
Ο KOSPI επιβαρύνθηκε επίσης από τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν για το δεύτερο τρίμηνο.
Ο κολοσσός κατασκευής τσιπ μνήμης SK Hynix σημείωσε πτώση σχεδόν 9%, παρόλο που ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη λόγω της ζήτησης τεχνητής νοημοσύνης.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,8%, καθώς οι κινεζικοί γίγαντες του διαδικτύου ακολούθησαν τις απώλειες των ομοειδών τους στις ΗΠΑ.
Οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite υποχώρησαν σχετικά λιγότερο από τους αντίστοιχους ασιατικούς δείκτες, λόγω της χαμηλότερης στάθμισης της τεχνολογίας.
Όμως και οι δύο υποχώρησαν περίπου 0,7%, στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης