Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α.- Εισαγόμενες πιέσεις – Με επιλεκτικές κινήσεις προσπαθεί να κρατηθεί

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α.- Εισαγόμενες πιέσεις – Με επιλεκτικές κινήσεις προσπαθεί να κρατηθεί
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δύσκολη η σημερινή συνεδρίαση. Ισχυρή πτώση χθες στις αγορές της Νέας Υόρκης και η τάση πέρασε στην Ευρώπη. Ο τεχνολογικός κλάδος λόγω αποτελεσμάτων πιέστηκε αρκετά. Ο DAX ξεκίνησε με απώλειες άνω του 1% και εμείς ακολουθούμε με χαμηλό τζίρο. Στις 1.455 μονάδες ο γενικός δείκτης στα πρώτα λεπτά. Το μέρισμα της Eurobank επηρεάζει, αλλά όλες οι τράπεζες έχουν απώλειες. Συνολικά τα βαριά χαρτιά άνοιξαν χαμηλότερα. Καλύτερη εικόνα των ΜΥΤΙΛ, Coca Cola και Jumbo. Σημειώνεται πάντως πως και πάλι η δική μας αγορά κινείται λίγο καλύτερα έναντι των ευρωπαϊκών.

METLEN: Ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε πριν από λίγο, σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών. Η Piraeus Sec. Αναφέρει πως ήταν ισχυρά και ξεπέρασαν την εκτίμησή της για τα EBITDA κατά 4% στο εξάμηνο και κατά 9% στο δεύτερο τρίμηνο. Άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας από τον όμιλο. Τα EBITDA στο εξάμηνο ανήλθαν στα 474 εκατ. ευρώ από 437 εκατ. ευρώ πέρυσι και τα καθαρά κέρδη στα 282 εκατ. ευρώ από 268 εκατ. ευρώ. 

EUROBANK: Σήμερα οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,093 ευρώ ανά μετοχή. Στα 2,0810 ευρώ και στο -4,10%. Αμετάβλητη η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σε λίγο η δική της γενική συνέλευση και με αυτή ολοκληρώνονται οι συνελεύσεις των συστημικών. Υποχωρεί 0,84% στο άνοιγμα και είναι στα 8,28 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Πιέζεται ελαφρώς αλλά η συμπεριφορά της στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι καλή. Στα 15,82 ευρώ και στο -0,82%.

IDEAL: Οι μετοχές της εταιρείας σήμερα διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Είναι μεταξύ των λίγων μετοχών που ξεκίνησαν με άνοδο και ίσως η μόνη με καλές συναλλαγές ή έστω καλύτερες των άλλων. Στα 1,32 ευρώ και στο +3,13%.

REVOIL: Βγαίνει ένα μικρό bid σήμερα.

INTRACOM: Η εταιρεία ανακοίνωσε πως πούλησε το 27,6% της Κλουκίνας-Λάππας στο πλαίσιο εισόδου επενδυτών στην εταιρεία οι οποίοι θα μπουν και στην αύξηση κεφαλαίου των 25 εκατ. ευρώ. Τα 11 εκατ. ευρώ θα τα βάλει η Intracom.

AS COMPANY: Απώλειες 2,86% με μικρό όγκο και με απόσταση μεταξύ πρώτου αγοραστή και πρώτου πωλητή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Από τις μετοχές που έχουν τραβήξει επενδυτικά βλέμματα στις τελευταίες συνεδριάσεις μετά από καιρό. Έχει ξεκολλήσει και από τα χαμηλά και έχει περάσει πάνω από τα 4 ευρώ. Χρειάζεται συνέχεια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης