Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Αναμένεται ισχυρή αύξηση της ζήτησης για δάνεια προς επιχειρήσεις και ιδιώτες

Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Αναμένεται ισχυρή αύξηση της ζήτησης για δάνεια προς επιχειρήσεις και ιδιώτες
Είναι εντυπωσιακά αυτά που συμβαίνουν στην τράπεζα ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής, Γκίκας Χαρδούβελης
Σχετικά Άρθρα
Το μακροοικονομικό περιβάλλον αναμένεται σταθερό τα επόμενα χρόνια και θα οδηγήσει σε ισχυρή αύξηση της ζήτησης για δάνεια για επιχειρήσεις, ανέφερε πριν από λίγο στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς.
«Έχουμε διαθέσει 7 δισ. ευρώ σε δάνεια τα τελευταία τρία χρόνια κυρίως σε επιχειρήσεις. Ήδη όμως καταγράφεται αύξηση της ζήτησης και από ιδιώτες για στεγαστικά δάνεια», είπε ο κ.Μυλωνάς.
Επιπλέον σημείωσε πως «είμαστε περήφανοι που αναγνωρίστηκε η προσπάθεια των τελευταίων πέντε ετών.
Το 2023 ήταν ορόσημο. Η διάθεση του 22% των μετοχών μιλάει από μόνη της.
Στις συζητήσεις με τους μετόχους στη διάρκεια της διάθεσης, υπογραμμίστηκε η αξιοπιστία στην εκτέλεση των επιχειρηματικών σχεδίων και το πρόγραμμα μετασχηματισμού.
Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια ο επόπτης ενέκρινε τη διανομή μερίσματος και μείωσε τα ελάχιστα απαιτούμενα εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας».
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Εθνικής, Γκίκας Χαρδούβελης.
Ωστόσο, ανέφερε πως οι αβεβαιότητες είναι πάρα πολλές και δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.
Οι επενδύσεις αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης στην οικονομία, με την απορρόφηση να ξεπερνά το 50% και μόλις το 20% έχει φτάσει στην πραγματική οικονομία, άρα το όφελος για την ανάπτυξη είναι μπροστά μας, είπε ο κ.Χαρδούβελης.
Η Εθνική συνεχίζει να ενισχύεται τα κεφαλαιακά της αποθέματα και παρά τη διανομή του μερίσματος θα συνεχίσει να έχει την υψηλότερη κεφαλαιακή επάρκεια στη χώρα.
«Αυτά που συμβαίνουν στην Εθνική Τράπεζα είναι εντυπωσιακά.
Μετασχηματίζεται σε άλλη τράπεζα και γινόμαστε η τράπεζα πρώτης επιλογής όλων των Ελλήνων. Είμαστε περήφανοι για τη μεγάλη αλλαγή που έχει γίνει. Γινόμαστε ολοένα πιο σύγχρονοι και ανταγωνιστική, διατηρώντας πάντα τις παραδόσεις μας», είπε ο πρόεδρος της Εθνικής.
Σημειώνεται πως η γενική συνέλευση είχε αυξημένη απαρτία και εγκρίθηκαν όλα τα θέματα μεταξύ αυτών της διανομής μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή και την τροποποίηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχώ. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης