Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απλωμένο το χέρι οι Ουκρανοί: Από αεράμυνα και F-16 μέχρι… υποδομές ενέργειας

Με απλωμένο το χέρι οι Ουκρανοί: Από αεράμυνα και F-16 μέχρι… υποδομές ενέργειας
Τηλεφωνική επικοινωνία του Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου με τον Jake Sullivan, σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου
Αιτήματα για περισσότερα συστήματα αεράμυνας, για επέκταση της εκπαίδευσης των Ουκρανών στρατιωτών αλλά και συνδρομή στην αποκατάσταση των ενεργειακών υποδομών διατύπωσε ο Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας, ο Yermak συζήτησε με τον Sullivan την επέκταση των εκπαιδευτικών αποστολών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος των συμμαχικών κρατών ενώ συζήτησαν και το θέμα του εφοδιασμού του Κιέβου με νέα συστήματα αεράμυνας.
Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και η χρήση τους καθώς επίσης και η αποκατάσταση των ενεργειακών υποδομών και οι στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας.
Οι συνομιλητές εξέτασαν τις προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν στην αποκατάσταση και προστασία της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας και συμφώνησαν να συντονίσουν στενά και να δώσουν προτεραιότητα σε αυτές τις προσπάθειες.
Επιπλέον, ο Yermak ενημέρωσε τον Sullivan για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, τονίζοντας την κρίσιμη σημασία της συνεχιζόμενης υποστήριξης της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης