Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest: Όσο ο Zelensky αρνείται να ακούσει τις προτάσεις Trump, τόσο θα περικόπτεται η βοήθεια στην Ουκρανία

National Interest: Όσο ο Zelensky αρνείται να ακούσει τις προτάσεις Trump, τόσο θα περικόπτεται η βοήθεια στην Ουκρανία
Όλα θα εξαρτηθούν από τον βαθμό στον οποίο ο Zelensky θα δείξει προθυμία να συνεργαστεί με τον Trump
Η άρνηση του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, να αποδεχθεί τις πρωτοβουλίες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump ενδέχεται να οδηγήσει σε σημαντικές περικοπές στη βοήθεια της αμερικανικής πλευράς προς την Ουκρανία, σημειώνει με νόημα ο πρώην μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Zalmay Khalilzad, με σχόλιό του στο  National Interest (NI).
«Εάν ο Zelensky εμποδίσει τη διαπραγματευτική πρωτοβουλία του Trump, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να ανακαλέσουν την άδεια <...> για χρήση αμερικανικών όπλων εναντίον ορισμένων ρωσικών περιοχών ή να εξαρτήσουν τη μελλοντική βοήθεια από τo βαθμό προθυμίας για συνεργασία...», τονίζεται σχετικά στο άρθρο.
Ο Khalilzad επεσήμανε, επίσης, ότι εάν ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές και ο J.D. Vance αναλάβει αντιπρόεδρος, η πιθανότητα ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα αυξηθεί σημαντικά.
Απεναντίας, υποστήριξε, εάν η υποψήφια των Δημοκρατικών Kamala Harris αναλάβει αρχηγός κράτους, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ακολουθούν μια πολιτική έναντι της Ουκρανίας παρόμοια με τις ενέργειες του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης