Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. - Με οδηγό τον ΟΤΕ περιόρισε τις απώλειες και έκλεισε στο υψηλό ημέρας

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. - Με οδηγό τον ΟΤΕ περιόρισε τις απώλειες και έκλεισε στο υψηλό ημέρας
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πτωτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση αλλά προς το τέλος μάζεψε και τελικά είχαμε καλύτερη πορεία από αυτή των ευρωπαϊκών αγορών. Οδηγό σε αυτήν την κίνηση είχε τον ΟΤΕ που έγραψε νέο υψηλό 12 μηνών. Ο Γ.Δ. βρέθηκε να χάνει 1,12% (1.450 μονάδες) και τελικά έκλεισε με απώλειες μόλις 0,20% και στο υψηλό ημέρας. Ο καθαρός τζίρος πάνω από τα 90 εκατ. ευρώ, τον οποίο με δεδομένη την εποχή δεν τον λες και χαμηλό.

ALPHA FINANCE: Την εκτίμηση ότι η αγορά θα ξεπεράσει τις 1.550 μονάδες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους διατυπώνει η χρηματιστηριακή σημειώνοντας ότι οι αποτιμήσεις παραμένουν ελκυστικές και ο Γ.Δ. διαπραγματεύεται με P/E 8,5 φορές, που αντιστοιχεί σε discount 40% έναντι του ιστορικού μέσου όρου αλλά και σε σημαντικό έναντι του Stoxx 600 (30%) και του MSCI EM (21%). Στις κορυφαίες επιλογές πααμένει η Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς, η Τιτάν, η ΔΕΗ, η Μetlen και η ΕΧΑΕ.

ΟΤΕ: Το θηρίο ξυπνάει και ποιος τον πιάνει. Βαθιά υποτιμημένος, είχε απογοητεύσει τους φίλους του, οι οποίοι είχαν επενδύσει με βάση τα θεμελιώδη. Να έχει τέτοιες ταμειακές ροές, τέτοιο ισολογισμό και να μην μπορεί να κάνει κίνηση. Στα 14,72 ευρώ σήμερα και στο +3,44% με όγκο πάνω από 500 χιλ. τεμάχια. Διαγραμματικά θα μπορούσε εύκολα να πάρει άλλο ένα ευρώ. Για αρχή θέλουμε να πιστεύουμε.

ΟΠΑΠ: Στα 19,50 ευρώ η τιμή στόχος από την Pantelakis Securities με σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Στο πάνω μέρος της εκτίμησης της διοίκησης περιμένει ότι θα κινηθούν φέτος τα νούμερα, ενώ σημειώνει πως περιμένει re-rating λόγω της μεγάλης αύξησης της συνεισφοράς του online στο 37% το 2031 από 18% το 2023. Με μικρές απώλειες σήμερα η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η αποκοπή του μερίσματος της Eurobank επηρέασε την αγορά, αλλά συνολικά υπήρξαν πιέσεις. Όμως στο τελευταίο μισάωρο το κλίμα βελτιώθηκε και έκλεισαν καλύτερα. Η Εθνική με άνοδο 0,98%, η Alpha Bank και η Πειραιώς με πτώση 0,24%, και η Eurobank με απώλειες 5,53%.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Εντυπωσιάζει πάντως η κίνηση της μετοχής με δεδομένη την ανακεφαλαιοποίηση και το μεγάλο τύπωμα μετοχών αλλά και την έκδοση warrants. Με άνοδο 2,73% σήμερα.

ΕΧΑΕ: Καθαρά κέρδη 4,3 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο και 8,6 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, αυξημένα κατά 31% αναμένει η Optima Bank. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν τη Δευτέρα. Η τιμή στόχος που έχει δώσει είναι τα 6,4 ευρώ. Η μετοχή βέβαια δεν μπορεί να ακολουθήσει το καλό κλίμα της αγοράς εδώ και πολλούς μήνες. Στα 4,68 ευρώ και στο -0,43%.

FOURLIS: Ό,τι κλίμα και να επικρατεί στην αγορά, αυτή είναι παντελώς αδιάφορη. Κάτω από τα 4 ευρώ σήμερα με χαμηλό όγκο.

UNIBIOS: Διατηρείται η καλή συμπεριφορά της μετοχής και η απόσταση από τα προηγούμενα υψηλά είναι αρκετά μικρή.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Οι εφοπλιστές που ακολουθούν τον Σωκράτη Κόκκαλη και στις άλλες του εταιρείες μπήκαν και εδώ και καταλαβαίνετε τι θα γίνει. Πήραν 11 εκατ. μετοχές με 1 ευρώ τη μία. Με μεγάλο discount δηλαδή αφού σήμερα έκλεισε στα 1,48 ευρώ. Δεν υπάρχουν πολλές ελεύθερες μετοχές και αυτοί που έχουν προφανώς και θα μπουν και στην αύξηση κεφαλαίου που θα γίνει.

SOFTWEB: Η εισαγωγή της προκάλεσε αίσθηση λόγω της ανόδου των δύο πρώτων ημερών. Σήμερα είδαμε πίεση και απώλειες 12,84% αλλά και πάλι τα κέρδη των πρώτων ημερών είναι σημαντικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης