Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία στον ΟΗΕ: Συμβουλεύουμε τον Zelensky να βιαστεί - Δεν θα πάρει τίποτε καλύτερο από όσα πρότεινε ο Putin

Ρωσία στον ΟΗΕ: Συμβουλεύουμε τον Zelensky να βιαστεί - Δεν θα πάρει τίποτε καλύτερο από όσα πρότεινε ο Putin
Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ ξεκαθάρισε ότι το Κίεβο δεν θα λάβει, σε καμία περίπτωση, ανάπαυλα στο πεδίο της μάχης με τη μορφή κατάπαυσης πυρός
Η δεδηλωμένη ετοιμότητα του Κιέβου για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι συμβατή με τη θέση μας η οποία συνοψίζεται στο γεγονός ότι η διπλωματική οδός είναι προτιμότερη για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, διαμηνύει ο εκπρόσωπος της Μόσχας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του παγκόσμιου οργανισμού.
«Θα ήθελα να επισημάνω αμέσως ότι η ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις που εξέφρασε το καθεστώς του Κιέβου εντάσσεται στη θέση μας ότι η διπλωματική οδός είναι η προτιμώμενη επιλογή για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Όπως γνωρίζετε, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να διαπραγματευτούμε. Ο Ουκρανός ηγέτης Volodymyr Zelensky απέρριψε τις συνομιλίες ακόμα και όταν οι δυτικοί χορηγοί του τον παρότρυναν», τόνισε σχετικά ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης.
«Εάν έχει πραγματικά ωριμάσει αρκετά για να μιλήσει για ειρήνη, τότε έχει μπροστά στα μάτια του τις προτάσεις που υπέβαλε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin πριν από ένα μήνα, και τον συμβουλεύουμε να βιαστεί. Η Ουκρανία σίγουρα δεν θα πάρει τίποτα καλύτερο», επεσήμανε με νόημα ο Nebenzya.
Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ πρόσθεσε επίσης ότι το Κίεβο δεν θα λάβει, σε καμία περίπτωση, ανάπαυλα στο πεδίο της μάχης με τη μορφή προκαταρκτικής κατάπαυσης του πυρός.
Ταυτόχρονα, ο διπλωμάτης συνέστησε στους μόνιμους αντιπροσώπους άλλων χωρών στον ΟΗΕ να αξιολογήσουν την αλλαγή στη ρητορική της Ουκρανίας.
«Σε γενικές γραμμές, συνάδελφοι,  σχετικά με την πιθανή αλλαγή στη ρητορική του ληγμένου ηγέτη του καθεστώτος του Κιέβου, ο οποίος υφίσταται φιάσκο στο μέτωπο, θα σας ζητούσαμε θερμά να μάθετε τις λεπτομέρειες Ίσως, στην πραγματικότητα, τίποτα δεν έχει αλλάξει στις εκτιμήσεις του», ανέφδερε ο Nebenzya, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία έχει διαπιστώσει πόσο μπορεί να εμπιστευτεί τους Ουκρανούς, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των συμφωνιών του Μινσκ.
Επισημαίνεται ότι προ ημερών, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmitro Kuleba, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi στην Γκουανγκζού, ανακοίνωσε τις προετοιμασίες της χώρας του για διάλογο με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Σημείωσε ότι «οι συνομιλίες πρέπει να είναι ορθολογικές και ουσιαστικές, με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης».
Απαντώντας, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Dmitry Peskov, υπενθύμισε ότι το Κίεβο έχει επιβάλει νομική απαγόρευση για οποιεσδήποτε επαφές με τη Μόσχα, και ως εκ τούτου, για το θέμα του πιθανού διαλόγου, «πολλά πρέπει ακόμη να διευκρινιστούν και να ακουστούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης