Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Καμία χρηματοδότηση από τον Musk, ψευδή τα δημοσιεύματα – Είμαι αντίθετος στην υποχρεωτική χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Trump: Καμία χρηματοδότηση από τον Musk, ψευδή τα δημοσιεύματα – Είμαι αντίθετος στην υποχρεωτική χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Μετά τον Musk και ο Donald Trump πήρε ξεκάθαρη θέση για το θέμα της χρηματοδότησης

Σχετικά Άρθρα
O Donald Trump τόνισε ότι ο δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δεν του είπε ποτέ ότι σχεδίαζε να προσφέρει 45 εκατομμύρια δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία του, προσθέτοντας ότι διαφωνεί με οποιοδήποτε διάταγμα για υποχρεωτική απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
«Διαφωνώ όλοι να έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα», είπε ο Trump.
«Θέλετε να έχετε μια επιλογή, και αυτή περιλαμβάνει ηλεκτρικό όχημα», συμπλήρωσε.
Την προηγούμενη εβδομάδα η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της τόνισε ότι ο Musk σκόπευε να προσφέρει περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα σε οργάνωση που υποστηρίζει την εκστρατεία Trump για την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.
O Musk το έχει αρνηθεί ήδη.
Θυμίζουμε πως ο Elon Musk διέψευσε ότι προσφέρει 45 εκατ. δολάρια τον μήνα για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας πως η συμβολή του είναι πολύ μικρότερη από αυτό το ποσό.
Υπενθυμίζεται πως η Wall Street Journal είχε γράψει ότι ο μεγιστάνας ιδρυτής της Tesla προέβλεπε να καταβάλει αυτό το ποσό σε μια «επιτροπή πολιτικής δράσης», την America PAC, μια νομική οντότητα, που δεν συνδέεται με κάποια ομάδα προεκλογικής εκστρατείας.
Η America PAC δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει απευθείας έναν υποψήφιο, όμως ο νόμος της επιτρέπει να διεξάγει ενέργειες στήριξης, όπως για παράδειγμα διαφημιστικές καμπάνιες.
«Είναι τερατώδες», σχολίασε στο «Χ» ο Elon Musk αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Wall Street Journal.
«Κάνω δωρεές στην America PAC, όμως σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα» από αυτά που αναφέρει η εφημερίδα, διαβεβαίωσε.
Επισήμανε ότι η επιτροπή πολιτικής δράσης στοχεύει να προωθήσει την «αξιοκρατία και τις ατομικές ελευθερίες».
Τον Μάρτιο, ο Elon Musk είχε δηλώσει ότι δεν θα στήριζε οικονομικά κανέναν υποψήφιο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης