Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: 5 εταιρείες θα εξοπλίσουν την Ουκρανία με ακόμα περισσότερα όπλα και βλήματα Πυροβολικού

Τσεχία: 5 εταιρείες θα εξοπλίσουν την Ουκρανία με ακόμα περισσότερα όπλα και βλήματα Πυροβολικού

Νέα πρωτοβουλία από την Τσεχική Δημοκρατία

Σχετικά Άρθρα
Το τσεχικό υπουργείο Άμυνας ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με βλήματα πυροβολικού το 2025.
Θα συμμετάσχουν Τσέχοι κατασκευαστές πυρομαχικών.
Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας Jana Černochová .
Σύμφωνα με αυτήν, το έργο, με τον προσωρινό τίτλο Πρωτοβουλία 2025, θα περιλαμβάνει πέντε τσέχικες εταιρείες όπλων που θα παράγουν οβίδες εις βάρος των χωρών δωρητών που υποστηρίζουν τον αγώνα της Ουκρανίας ενάντια στους Ρώσους εισβολείς.
Επί του παρόντος, η Διακυβερνητική Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας υπό το Υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας συλλέγει πληροφορίες από εταιρείες όπλων σχετικά με το τι θα μπορούν να προμηθεύουν στην Ουκρανία το επόμενο έτος.
Η Černochová σημείωσε ότι η Τσεχική Δημοκρατία θα ενεργήσει και πάλι ως ενδιάμεσος μεταξύ των χωρών χορηγών και των κατασκευαστών που έχουν ήδη προμηθεύσει πυρομαχικά στο πλαίσιο της πρώτης τσεχικής πρωτοβουλίας.
Τόνισε ότι πρόκειται για συνέχεια ενός μηχανισμού που ήδη λειτουργεί και εξήγησε τη σημασία της έγκαιρης χρηματοδότησης για μακροχρόνιες συμβάσεις.
«Αυτή είναι μια φυσική επέκταση του υπάρχοντος μηχανισμού.
Επιπλέον, όσο πιο γρήγορα οι δωρητές διαθέσουν κεφάλαια, τόσο πιο γρήγορα οι εταιρείες μας θα υπογράψουν μακροπρόθεσμες συμβάσεις», είπε ο υπουργός.
Οι χορηγοί θα πρέπει να είναι κυρίως ευρωπαϊκές χώρες.
Οι διαπραγματεύσεις για την οικονομική συμμετοχή στην πρωτοβουλία ενδέχεται να ξεκινήσουν ήδη από τα τέλη του τρέχοντος καλοκαιριού.
Σύμφωνα με την τσεχική έκδοση Deník N, στο δεύτερο έργο θα συμμετέχουν πέντε εταιρείες:
Τσεχοσλοβακικός Όμιλος, STV Group, Omnipol, Colt CZ Group SE και DSS.
Προηγουμένως, ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Jan Lipavský δήλωσε ότι η Τσεχική Δημοκρατία αναζητά κεφάλαια για να αγοράσει πυρομαχικά για τις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις το 2025 ως μέρος της πρωτοβουλίας της.
Ο Υπουργός ανέφερε ότι 18 χώρες έχουν ήδη προσχωρήσει στην πρωτοβουλία, εκ των οποίων οι 15 έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους και έχουν συμβάλει.
Οι χρηματικές συνεισφορές από τις χώρες που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία επιτρέπουν στην Πράγα να παραδώσει 500.000 γύρους στο Κίεβο μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης