Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kartapolov (Ρωσική Δούμα): Καθολική απαγόρευση κινητών και tablets στον ρωσικό στρατό – Επικίνδυνες οι συσκευές με γεωεντοπισμό

Kartapolov (Ρωσική Δούμα): Καθολική απαγόρευση κινητών και tablets στον ρωσικό στρατό – Επικίνδυνες οι συσκευές με γεωεντοπισμό
Αυτό το σχέδιο νόμου πρέπει τώρα να υπογραφεί από τον Ρώσο πρόεδρο
Σχετικά Άρθρα
Οι Ρώσοι στρατιωτικοί ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τιμωρίες για τη χρήση gadget με συνδεσιμότητα δικτύου και μετάδοση γεωγραφικού εντοπισμού.
Η τροπολογία προετοιμάστηκε από τον Andrey Kartapolov, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Δούμας.
Το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό που χρησιμοποιεί smartphone ή tablet που μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο ή έχουν λειτουργίες μετάδοσης γεωεντοπισμού θα τιμωρηθούν με πειθαρχικές κυρώσεις.
Επιπλέον, το σχέδιο νόμου προτείνει να χαρακτηριστεί η χρήση τέτοιων gadget ως χονδροειδές πειθαρχικό παράπτωμα.
Επιπλέον, ένας στρατιώτης μπορεί να τιμωρηθεί εάν η συσκευή του έχει τη δυνατότητα να τραβήξει φωτογραφίες/βίντεο και να κάνει ηχογραφήσεις.
Να σημειωθεί ότι μια τέτοια απαγόρευση ισχύει εδώ και πολύ καιρό στον ρωσικό στρατό, αλλά οι νέες τροποποιήσεις επιτρέπουν την πειθαρχική σύλληψη για παράβαση της απαγόρευσης με απόφαση του στρατοδικείου της φρουράς.
Παρόλα αυτά, οι Ρώσοι στρατιώτες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τόσο smartphone όσο και tablet, καθώς αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τον έλεγχο των drones και την επικοινωνία μεταξύ του ρωσικού στρατού και των μονάδων.
Κατά τη συζήτηση αυτού του σχεδίου νόμου, ακολούθησε συζήτηση, καθώς η πλήρης απαγόρευση τέτοιων συσκευών απλώς θα επιδείνωνε την κατάσταση για τον ρωσικό στρατό.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Andrey Kartapolov, αυτή η απόφαση είναι η μόνη σωστή, καθώς θα προστατεύσει τον ρωσικό στρατό από την κακή επιρροή του Διαδικτύου.
Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με το νόμο, για ένα σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα επιβάλλεται πειθαρχική σύλληψη έως 10 ημέρες.
Αυτό το σχέδιο νόμου πρέπει τώρα να υπογραφεί από τον Ρώσο πρόεδρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης