Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Rasmussen: Ισχυρό προβάδισμα 7% του Trump στις ΗΠΑ – Προηγείται με 50% έναντι 43% της Kamala Harris

Δημοσκόπηση Rasmussen: Ισχυρό προβάδισμα 7% του Trump στις ΗΠΑ – Προηγείται με 50% έναντι 43% της Kamala Harris
Θα ηττηθεί η ανύπαρκτη Kamala Harris – Ο Trump είναι μπροστά έως 7%
Παρά την προσπάθεια των Δημοκρατικών να παρουσιάσουν μια εξωραϊσμένη εικόνα για τη δημοσκοπική δημοφιλία της αντιπροέδρου Kamala Harris στις ΗΠΑ, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική… και αμείλικτη.
Δημοσκόπηση της Rasmussen, της πλέον αντικειμενικής εταιρείας του κλάδου, όπως έχει δείξει και η πρόσφατη ιστορία, αφού ήταν η μοναδική που είχε προβλέψει τη νίκη Trump επί της Hillary στις προεδρικές εκλογές του 2016, αποκαλύπτει ισχυρo προβάδισμα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Donald Trump.
Πιο συγκεκριμένα, ο Trump προηγείται με 7 μονάδες, συγκεντρώνοντας το 50% των ψήφων, έναντι 43% της Kamala Harris…
Το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε κάποιον άλλο υποψήφιο και το 3% δηλώνουν «αναποφάσιστοι».

Θα ηττηθεί

Αν μη τι άλλο, η ανύπαρκτη πολιτικά Kamala Harris που επί διακυβέρνησης Biden δεν παρουσίασε ούτε μια πρόταση για το Ουκρανικό, την οικονομία, το μεταναστευτικό, η διακοσμητική γλάστρα όπως την αποκαλούν ανέλαβε να διαχειριστεί την ήττα των δημοκρατικών στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Η ανύπαρκτη Kamala Harris εύλογα συσπειρώνει άπαξ και ο Biden ήταν εμφανώς ανίκανος να κυβερνήσει και να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.
Ωστόσο ο Trump είναι μεθοδικός, έχει παρουσιάσει ένα πολύ ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα, π.χ. ο Biden χάρισε πολλά φοιτητικά δάνεια αλλά και πάλι οι δημοκρατικοί απέτυχαν να κερδίσουν την κοινωνία.
Το μεταναστευτικό, το Ουκρανικό και η οικονομία αποτελούν πλήγματα για τις ΗΠΑ στα οποία οι δημοκρατικοί απέτυχαν.

Ο Trump ετοιμάζει πρόταση στον Robert Kennedy

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump πρόσφερε στον Robert Kennedy Jr μια υψηλόβαθμη θέση στην κυβέρνησή του με αντάλλαγμα τη στήριξη του στις προεδρικές εκλογές, αποκαλύπτει η Washington Post.
Στον Κennedy Jr, ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία, προσφέρθηκε «κορυφαία θέση υγείας και ιατρικής» σε μια μελλοντική κυβέρνηση Trump, εφόσον φυσικά ο Ρεπουμπλικάνος κερδίσει την προεδρική κούρσα.
Οι ιδιωτικές συνομιλίες ξεκίνησαν ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump στην προεκλογική συγκέντρωση στο Butler της Pennsylvania.
Μάλιστα, ο Kennedy Jr επιβεβαίωσε στην Washington Post ότι είχε μιλήσει με τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων, αλλά δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας.
Ο πολιτικός τόνισε ότι σκοπεύει να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία.
«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Πρόεδρο Trump που με προσέγγισε.
Ουδείς από την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, είτε υψηλού είτε χαμηλού επιπέδου, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου τους τελευταίους 18 μήνες.
Αντίθετα, συγκέντρωσαν εκατομμύρια για να παρεμποδίσουν την εκστρατεία μου», εξήγησε με νόημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο γιος του δολοφονηθέντος πολιτικού Robert Kennedy αρχικά σκόπευε να διεκδικήσει την προεδρία ως υποψήφιος των Δημοκρατικών, αλλά το φθινόπωρο του 2023 ανακοίνωσε ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος.

Σοκάρει ο Obama στη New York Post: Η Kamala Harris δεν θα κερδίσει τον Trump, είναι απλώς... ανίκανη!

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Barack Obama δεν υποστηρίζει την προεδρική υποψηφιότητα της Kamala Harris, επειδή δεν πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει τον Donald Trump, «ξέρει πως είναι απλώς... ανίκανη», όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν ξέρει τι πρέπει να λέει και τι όχι...» σύμφωνα με πηγή κοντά στην οικογένεια του νυν προέδρου Joe Biden, που μίλησε στην αμερικανική εφημερίδα New York Post.
Μετά την σοκαριστική παραίτηση του Joe Biden από την κούρσα την Κυριακή 21/7 και την άμεση υποστήριξή του για τον αντιπρόεδρο, το μεγαλύτερο μέρος της δημοκρατικής ελίτ έσπευσε να συσπειρωθεί πίσω από τον Harris — αλλά ο Obama είναι μια αξιοσημείωτη εξαίρεση.
«Ο Obama είναι πολύ αναστατωμένος γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να τον κερδίσει», είπε η πηγή της οικογένειας Biden στην The Post.
«Ο Obama ξέρει ότι είναι απλώς ανίκανη - η «τσαρίνα» των συνόρων που δεν επισκέφτηκε ποτέ τα σύνορα, λέγοντας ότι όλοι οι μετανάστες πρέπει να έχουν ασφάλιση υγείας, δεν μπορεί να πλοηγηθεί στις νάρκες που βρίσκονται μπροστά της».
«Όταν διεκδικείς μια προεδρία, υπάρχουν πράγματα που μπορείς και άλλα που δεν μπορείς να πεις».
Πρέπει να αξιολογείς, να μετράς και να είσαι πολύ προσεκτικός στα λόγια σου...».

«Οργανωμένο σχέδιο η συμμετοχή του Biden στο καταστροφικό debate»

Υπεθνυμίζεται πως η αρχή του τέλους της προεκλογικής κούρσας για τον 81χρονο Biden, ήρθε μετά την καταστροφική του εμφάνιση εναντίον του Trump στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ στην Ατλάντα τον περασμένο μήνα, και σύμφωνα με αποκαλύψεις της πηγής στην New York Post, η συμμετοχή του ήταν μέρος ενός «καλά οργανωμένου σχεδίου για την απομάκρυνσή του» από την κούρσα!
Όταν ο Biden ήταν ακόμη στην κούρσα, μια δεύτερη τηλεμαχία είχε προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου, παρότι η πηγή δεν τρέφει μεγάλες ελπίδες ότι θα γίνει μια τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ Trump και Harris..
«Περιμένετε μέχρι το ντιμπέιτ…
Αν πραγματοποιηθεί θα δείτε ότι δεν μπορεί να συζητήσει.
Θα μιλήσει για το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία... αλλά θα πει κάτι πολύ ανόητο», είπε η πηγή.
«Ο Obama ήξερε ότι αυτό θα συνέβαινε, αλλά και ο Joe ήξερε ότι αυτό θα συνέβαινε.
Τώρα θα πρέπει να απαντήσει σε πραγματικές ερωτήσεις».
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε στο αίτημα της New York Post να σχολιάσει τα όσα αποκάλυψε η πηγή.

Ο «έξαλλος» Obama και το σχέδιο που ναυάγησε

Όπως υποστήριξε η πηγή, η ελπίδα του Obama ήταν να απομακρύνει τον Biden και το άρθρο που έγραψε ο George Clooney στους New York Times που του ζητούσε να αποχωρήσει, ήταν μέρος αυτού του σχεδίου.
Ωστόσο, τα υψηλότερα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος δεν υπολόγιζαν ότι ο Biden θα υποστηρίξει αμέσως τη Harris και «ο Obama σοκαρίστηκε» όταν ο Joe την στήριξε, σύμφωνα με τα λεγόμενα της πηγής.
Μετά την αποπομπή του Biden, ο Obama ήθελε τον γερουσιαστή της Αριζόνα και πρώην αστροναύτη Mark Kelly «στην κορυφή των υποψηφιοτήτων» στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, είπε η πηγή.
Ο Obama είναι "έξαλλος", τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως πίστευε πως θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε νίκη έναντι του Trump, γι' αυτό δεν στήριξε την Harris ως υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος", πρόσθεσε η πηγή κοντά στον Biden.
Ο Rod Blagojevich, ο πρώην κυβερνήτης του Ιλινόις που κατήγγειλε τον Obama ως «απειλή για τη δημοκρατία» σε άρθρο της Wall Street Journal την Τρίτη, είπε στην The Post ότι πιστεύει ότι «ο Obama έπαιξε καθοριστικό ρόλο» για να βγει ο Biden από την κούρσα.
Ο Blagojevich, πρώην Δημοκρατικός που τώρα υποστηρίζει τον Trump, ήταν κυβερνήτης του Ιλινόις όταν ο Obama έγινε γερουσιαστής της πολιτείας το 2005.
«Δεν θα μπορούσε να συμβεί [η αποχώρηση του Biden από τον αγώνα] χωρίς αυτόν [τον Obama]», είπε ο Blagojevich στην New York Post.
«Χωρίς τον Obama, ο Biden θα εξακολουθούσε να είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.
Ο Obama ήταν ο μαέστρος της ορχήστρας που έπεισε τον Biden να αποχωρήσει».
Μάλιστα, το να πείσει ο Obama τον Biden να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2016, προκειμένου να επιτρέψει στη Hillary Clinton να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο, ήταν επίσης ένα σημείο τριβής μεταξύ τους, σύμφωνα με το δημοσιεύμα.
00_51.JPG
Γιατί ο Obama δεν έχει υποστηρίξει ακόμα την Harris – Η «εκδίκηση» στον… Biden και ο ρόλος της Pelosi

Ο χρόνος τελειώνει για τους Δημοκρατικούς.
Με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ να απέχουν μόλις 100 ημέρες, το κόμμα είναι επίσημα χωρίς υποψήφιο.
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Joe Biden ενέκρινε γρήγορα την Kamala Harris ως αντικαταστάτρια του.
Μια ομάδα κορυφαίων Δημοκρατικών μίλησε υπέρ της σημερινής Αντιπροέδρου μέσα σε λίγες ώρες, μεταξύ των οποίων η Hillary και ο Bill Clinton.
Η Harris προφανώς είχε συγκεντρώσει την υποστήριξη και των 50 προέδρων του Δημοκρατικού Κόμματος.
Με άλλα λόγια, ο κατάλογος των υποστηρικτών της Harris για την προεδρική υποψηφιότητά της είναι μακρύς - κι όμως, έχει ένα σημαντικό κενό.

Η στάση του Obama

Ο πρώην πρόεδρος Barack Obama δεν έχει υποστηρίξει ακόμη την πιθανή προεδρική υποψηφιότητα της Harris.
Μάλιστα, η δήλωσή του, που κυκλοφόρησε λίγο μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Biden, δεν ανέφερε καν το όνομά της.
Αντίθετα, ήταν ένας φόρος τιμής στον Biden, τον οποίο ο Obama αποκάλεσε «έναν από τους πιο σημαντικούς Προέδρους στην αμερικανική ιστορία» και «καλό μου φίλο και συνεργάτη».
Σχετικά με το ποιος θα έμπαινε τώρα στην εκστρατεία στη θέση του Biden, ο Obama παρέμεινε σιωπηλός - ούτε καν υπαινίχθηκε την Harris ως πιθανή επιλογή.

Η «εκδίκηση»;

Το γεγονός ότι ο Obama δεν ανέφερε την Harris στον φόρο τιμής του στον Biden δεν είναι σχεδόν ρεαλιστικό.
Η υποστήριξή του για την Harris εκείνη την εποχή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια μορφή εκδίκησης.
Άλλωστε, ήταν η Harris που υποστήριξε τον Obama όταν ήταν υποψήφιος πρόεδρος το 2007, καθιστώντας την την πρώτη εκπρόσωπο της Καλιφόρνια που το έκανε.
Εκείνη την εποχή, ήταν μια ριψοκίνδυνη απόφαση, καθώς η Hillary Clinton ήταν το φαβορί.

Η μεγαλύτερη δυνατή επιφυλακτικότητα

Στη δήλωση του Obama το βράδυ της Κυριακής, ανέφερε μόνο ότι έχει «εξαιρετική πίστη ότι ο υποψήφιος του κόμματός μας θα μπορέσει να δημιουργήσει μια διαδικασία από την οποία θα προκύψει ένας εξαιρετικός υποψήφιος».
Ενώ ορισμένοι αποδίδουν την έλλειψη του Obama να αναφέρει τον Harris σε προσωπικούς λόγους, άλλοι ήδη εικάζουν για πιθανή υποψηφιότητα της Michelle Obama.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν καμία από τις δύο θεωρίες.
Αντίθετα, τα λόγια του Obama μπορεί να περιείχαν λιγότερο περιθώριο ερμηνείας από ό,τι πολλοί υποθέτουν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», ο Obama δεν είχε στο μυαλό του έναν εναλλακτικό υποψήφιο όταν έγραψε τη δήλωσή του χωρίς να αναφέρει την Harris.
Μάλλον, επρόκειτο για τη μεγαλύτερη δυνατή επιφυλακτικότητα, είπε στενός φίλος στους Times.
Ο Obama βλέπει τον εαυτό του όχι ως κάποιον που υποστηρίζει βιαστικά υποψηφίους αλλά ως κάποιον που θέλει να υποστηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα, πρόσθεσε.
Η συμπεριφορά του Obama στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε νέα ούτε έκπληξη.
Μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο Obama είχε ανακοινώσει ότι δεν θα παρέμβει στην καθημερινή πολιτική - και έμεινε σταθερά σε αυτή την θέση.
Ο Obama παρέμεινε επίσης ουδέτερος στην προεδρική εκστρατεία του 2016 μεταξύ Biden και Bernie Sanders, υποστηρίζοντας τον Biden μόνο μετά την αποχώρηση του Sanders.

Χωρίς Kingmaker

Σε αυτό ίσως έπαιξε ρόλο και το πολιτικό ένστικτο του Obama.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Obama φέρεται ότι δεν ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι έφτιαχνε ένα «βασίλειο» για την Harris.
Ήθελε να αποφύγει την εμφάνιση μιας βιαστικής, από πάνω προς τα κάτω στέψης αντί για μια καλύτερη δυνατή συναίνεση μέσα στο κόμμα.
Δεδομένου ότι μια έγκαιρη έγκριση θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περαιτέρω την κριτική για τη διαδικασία υποψηφιότητας των Δημοκρατικών και την ίδια τη Harris.
Αυτή η ανησυχία δεν ήταν αβάσιμη - μετά την αποχώρηση του Biden, η εκστρατεία του Trump είχε ήδη κατηγορήσει τους Δημοκρατικούς ως… αντιδημοκρατικούς πολλές φορές.

Τήρηση των διαδικασιών

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η ρητή έκκληση του Obama για ανοιχτό διαγωνισμό για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία.
Ο Michael Yaki, πρώην σύμβουλος της Nancy Pelosi, θεωρεί αυτή την πραγματική πρόθεση του πρώην προέδρου.
Κορυφαίοι Δημοκρατικοί όπως ο Obama, σύμφωνα με τον ίδιο, διατηρούν χαμηλό προφίλ στις δημόσιες στηρίξεις τους για να θέσουν τη βάση, τις αντιπροσωπείες κ.λπ., στο επίκεντρο.
"Θέλουν να την ψηφίσουν η βάση, οι αντιπροσωπείες κ.λπ. γιατί φαίνεται πιο οργανικό.
Να μην φαίνεται να έχει ενορχηστρωθεί από την κορυφή".
Αυτό είναι σημαντικό για τη «νομιμότητα» της Harris ως δυνητικού προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών.
Η ίδια η Harris μπορεί να το γνωρίζει αυτό.
Μίλησε επίσης για την επιθυμία να «κερδίσει» την υποψηφιότητα όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της.

Η σχέση με τον Biden

Επιπλέον, η απόφαση του Obama μπορεί να επηρεάστηκε από την ήδη τεταμένη σχέση του με τον Biden.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο Biden δεν συγχώρεσε ποτέ πλήρως τον Obama για τη δημόσια υποστήριξή του στη Hillary Clinton στις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Επιπλέον, ο Obama ήταν μεταξύ εκείνων των Δημοκρατικών που πρότειναν να αποσυρθεί ο Biden μετά την έντονη κριτική που επικρίθηκε στην τηλεόραση.
Το εμφανές κενό στη λίστα των εγκρίσεων του Harris μπορεί να έχει πολλούς λόγους.
Εάν ο Obama, όπως και στην προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία, περιμένει την κατάλληλη στιγμή, θα μπορούσε σύντομα να ανακοινώσει την υποστήριξή της Harris.
Ένα σημάδι αυτού θα μπορούσε να είναι η συμπεριφορά μιας άλλης κορυφαίας Δημοκρατικού: Όπως ο Obama, η Nancy Pelosi αρχικά απέφυγε να υποστηρίξει δημόσια την Harris.
Ωστόσο, μόλις πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» στην Harris ως υποψήφιο για την προεδρία.

Σύντομα η υποστήριξη

Παρά την αρχική σιωπή του Obama, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για πιθανή υποστήριξή του στην Kamala Harris για τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών το 2024.
Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Obama τόνισε τη δέσμευσή του για έναν ανοιχτό διαγωνισμό στους Δημοκρατικούς, επιβεβαιώνοντας τη στάση του ως υποστηρικτής του κόμματος και όχι ως βασιλιάς της Harris.
Ο Barack Obama, ο οποίος έχει μια ιστορία ουδέτερου στις εσωτερικές υποθέσεις του Δημοκρατικού κόμματος, είχε εκφράσει επαίνους για τον Joe Biden στη δήλωσή του μετά την αποχώρηση του Biden, αλλά απέφυγε να αναφέρει την Harris, έναν αξιοσημείωτο σύμμαχο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του το 2008.
Αυτή η έλλειψη άμεσης υποστήριξης έχει πυροδοτήσει εικασίες μεταξύ των πολιτικών αναλυτών, με ορισμένους να ερμηνεύουν τις ενέργειες του Obama ως μια υπολογισμένη κίνηση για να διατηρήσει την επιρροή του εντός του κόμματος χωρίς να φαίνεται να επηρεάζει τη διαδικασία διορισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης