Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kneissl (Πρώην ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τις δραματικές συνέπειες μίας ανεξέλεγκτης αγοράς όπλων

Kneissl (Πρώην ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τις δραματικές συνέπειες μίας ανεξέλεγκτης αγοράς όπλων
«Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τον απόηχο μιας ανεξέλεγκτης αγοράς όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη», είπε η Kneissl
Η Ευρώπη θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας ανεξέλεγκτης αγοράς όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, δήλωσε την Πέμπτη (25/7/2024) η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Karin Kneissl.
«Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τον απόηχο μιας ανεξέλεγκτης αγοράς όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη», είπε η Kneissl στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια συνόδου την Ουκρανία.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι συνέπειες θα είναι «σκληρότερες» από ό,τι κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.
Οι δυτικές χώρες έχουν παράσχει βοήθεια αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.
Οι αποστολές όπλων ξεκίνησαν το 2022 με πυρομαχικά πυροβολικού και εκπαίδευση και έχουν κλιμακωθεί σε άρματα μάχης, προηγμένα συστήματα αεράμυνας, πυραύλους και πυρομαχικά διασποράς.
Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ενάντια στις συνεχιζόμενες παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης