Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ, το κράτος δολοφόνος στη Γάζα - Σοκαρισμένοι Αμερικανοί γιατροί από παιδιά που δολοφονήθηκαν με πυρά ακριβείας

Ισραήλ, το κράτος δολοφόνος στη Γάζα - Σοκαρισμένοι Αμερικανοί γιατροί από παιδιά που δολοφονήθηκαν με πυρά ακριβείας
Η Δύση, στο απόγειο της σήψης της, παρακολουθεί απαθής μία σφαγή, για χάρη των συμφερόντων
Σχετικά Άρθρα
Τη στιγμή που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βγάζει πύρινους λόγους στην Ουάσινγκτον, ο λαός της Παλαιστίνης μετρά σχεδόν 14.000 νεκρά παιδιά, μεταξύ των τουλάχιστον 40.000 νεκρών, σε λιγότερο από 10 μήνες. 
Η ειρωνεία δε είναι πως ο Netanyahu αποκάλεσε τον ισραηλινό στρατό ως τον «πιο ηθικό στρατό στον κόσμο». «Για το Ισραήλ, κάθε θάνατος αμάχων είναι μια τραγωδία. Για τη Hamas, είναι μια στρατηγική. Θέλουν πραγματικά να πεθάνουν Παλαιστίνιοι άμαχοι, έτσι ώστε το Ισραήλ να λερωθεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και να πιεστεί να τερματίσει τον πόλεμο πριν νικηθεί», είπε, ως αδίστακτος, μιλώντας στο Κογκρέσο.

Τούτου λεχθέντος, ο Δρ Mark Perlmutter, ένας Αμερικανός χειρούργος με εμπειρία από πολέμους, είναι μεταξύ εκείνων που έχουν μείνει έκπληκτοι από την καταστροφή που αντίκρισαν πρόσφατα στη Γάζα, και ειδικά από τον μεγάλο όγκο τραυμάτων που φαίνονται να είναι από πυρά ακριβείας σε παιδιά -συμπεριλαμβανομένων των νηπίων.
«Όλες οι καταστροφές που έχω δει, μαζί –σε 40 ταξίδια αποστολών– δεν ισούται με το επίπεδο σφαγής που είδα εναντίον αμάχων μόλις την πρώτη μου εβδομάδα στη Γάζα», δήλωσε ο Δρ Mark Perlmutter στο κανάλι CBS.
Αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η παρατήρησή του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που θεράπευε ο ίδιος και η ομάδα του ήταν παιδιά:
«Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Έχω δει περισσότερα αποτεφρωμένα παιδιά από ό,τι έχω δει ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή μου μαζί. Έχω δει αμέτρητα κομματιασμένα παιδιά μόλις την πρώτη εβδομάδα ... να λείπουν μέρη του σώματος, να συνθλίβονται από κτίρια ή εκρήξεις βομβών».
Ο Δρ Perlumutter, ένας Εβραίος που μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ και που τώρα ζει στη Βόρεια Καρολίνα, δηλώνει επίσης σοκαρισμένος από τα ακριβή πυρά του όπλου που κατευθύνθηκαν σε παιδιά, μερικά από τα οποία «πυροβολήθηκαν δύο φορές».
«Έχω δύο παιδιά που έχω φωτογραφίες που πυροβολήθηκαν τόσο τέλεια στο στήθος, που μπορούσα να βάλω το στηθοσκόπιό μου πάνω από την καρδιά τους με ακρίβεια και απευθείας στο πλάι του κεφαλιού, στο ίδιο παιδί. Κανένα παιδί δεν πυροβολείται δύο φορές κατά λάθος ακόμη και από τον "καλύτερο ελεύθερο σκοπευτή του κόσμου"».
Η περιγραφή του επιβεβαιώθηκε στο CBS News από περισσότερους από 20 γιατρούς που είχαν επισκεφθεί πρόσφατα τη Γάζα. Ένας Αμερικανός γιατρός είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν πίστευε ότι τόσα πολλά παιδιά θα μπορούσαν να εισαχθούν σε ένα μόνο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμό στο κεφάλι».
Ένας αναισθησιολόγος από τη Βιρτζίνια είπε ότι είδε περίπου 30 μεμονωμένα τραύματα από πυροβολισμό σε παιδιά σε μόλις δύο εβδομάδες.
Ένας άλλος γιατρός με έδρα το Σικάγο, αναφέρει: «Νόμιζα ότι αυτά τα παιδιά ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, όπως δυστυχώς, μερικά από τα παιδιά που περιποιούμαστε στο Σικάγο. Αλλά μετά την τρίτη ή τέταρτη φορά, συνειδητοποίησα ότι ήταν σκόπιμα· έβαζαν σφαίρες σε αυτά τα παιδιά επίτηδες»
«Τα παιδιά έπαιζαν μέσα όταν πυροβολήθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις», αναφέρει ένας άλλος.

Ένας εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων διαβεβαίωσε το CBS News ότι «ο Ισραηλινός Στρατός δεν έχει ποτέ, και δεν πρόκειται ποτέ, να στοχεύσει σκόπιμα παιδιά», ενώ προειδοποίησε ότι «η παραμονή σε μια ενεργή ζώνη μάχης έχει εγγενείς κινδύνους». 

Η Δύση, στο απόγειο της σήψης της, παρακολουθεί απαθής μία σφαγή, για χάρη των συμφερόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης