Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abdulmalik (ηγέτης της Υεμένης): Θα υπάρξει κλιμάκωση του πολέμου – Θα αποτελέσουμε σοβαρό πρόβλημα για τον στρατό κατοχής του Ισραήλ

Abdulmalik (ηγέτης της Υεμένης): Θα υπάρξει κλιμάκωση του πολέμου – Θα αποτελέσουμε σοβαρό πρόβλημα για τον στρατό κατοχής του Ισραήλ

Η επιχείρηση Yafa (Jaffa) συγκλόνισε και τρόμαξε τους Ισραηλινούς

Σχετικά Άρθρα
Την περασμένη εβδομάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης στόχευσαν το «Τελ Αβίβ» με drone Yafa (Jaffa).
Στην εβδομαδιαία ομιλία του για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, την Πέμπτη (25/7/2024), ο Sayyed Abdulmalik δήλωσε ότι η ισραηλινή κατοχή ήταν «έκπληκτη από την επιχείρηση και σοκαρισμένη από τη σημασία του στόχου που χτυπήθηκε και τη μεγάλη απόσταση άνω των 2.200 χιλιομέτρων που η Υεμένη- έκανε το drone να ταξιδέψει».
Ο ηγέτης ανέφερε ότι το drone κατάφερε να «διεισδύσει σε όλα τα εμπόδια και τα περιβλήματα στα οποία βασίζεται η κατοχή για προστασία από τους υποστηρικτές και τους νεοσύλλεκτους».
Τόνισε ότι η στόχευση στο «Τελ Αβίβ», που φιλοξενεί τις πιο σημαντικές εγκαταστάσεις και κέντρα για την κατοχή, αντιπροσωπεύει ένα «ευαίσθητο σημείο πόνου για την κατοχή και την αλαζονεία της».
Επιβεβαίωσε ότι το χτύπημα σημαίνει ότι «δεν υπάρχει πλέον ασφαλές μέρος για τους Ισραηλινούς στην κατεχόμενη Παλαιστίνη».

Η επιχείρηση Yafa (Jaffa) συγκλόνισε και τρόμαξε τους Ισραηλινούς

Ο αρχηγός μίλησε επίσης για τον αντίκτυπο της «επιχείρησης Yafa» στην ισραηλινή κατοχή, υποστηρίζοντας ότι «τρόμαξε τους κατοχικούς Ισραηλινούς, προκαλώντας πολλούς από αυτούς να βγουν στους δρόμους, ειδικά στη γειτονιά όπου έφτασε το drone».
Σημείωσε ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν τον «φόβο τους για την επιχείρηση Jaffa», με μερικούς από τους πιο εγκληματικούς ανάμεσά τους να δηλώνουν ότι «το Ισραήλ έχασε την ασφάλεια και ότι οι κόκκινες γραμμές έχουν ξεπεραστεί».
Ο Sayyed Abdulmalik αναφέρθηκε σε μια ισραηλινή τοποθεσία που συζητούσε «ένα σοβαρό επιχειρησιακό ελάττωμα και πλήρη τύφλωση, παρά την επιφυλακή σε όλα τα μέτωπα» μετά την «επιχείρηση Jaffa».
Πρόσθεσε ότι η κατοχή θεωρεί την επιχείρηση ως «σημαδεύοντας μια νέα φάση του πολέμου, καθιστώντας την μια πολυμέτωπη περιφερειακή σύγκρουση, και επίσης αντιπροσωπεύει μια νέα εναέρια διάσταση που αμφισβητεί τις δυνατότητες ολόκληρης της ισραηλινής αεροπορίας και του στρατού, διεισδύοντας σε αντίπαλες τεχνολογίες και ικανότητες".

Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε σοβαρό πρόβλημα για το Ισραήλ

Ο ηγέτης της επανάστασης της Υεμένης επιβεβαίωσε ότι η κατοχή «γνωρίζει τη σοβαρότητα του λαού της Υεμένης, των Ενόπλων Δυνάμεών του και την ειλικρινή επίσημη και λαϊκή κατεύθυνσή του να υποστηρίξει τη Γάζα», όπως φαίνεται από τις συζητήσεις για τη «δυσκολία αποτροπής της Υεμένης».
Επεσήμανε ότι τα ισραηλινά μέσα ανέφεραν ότι «οι Υεμενίτες απέδειξαν χτυπώντας το Τελ Αβίβ ότι αντιπροσωπεύουν ένα σοβαρό πρόβλημα για το Ισραήλ», επιβεβαιώνοντας ότι «αυτό θέλουμε και αγωνιζόμαστε».
Ανέφερε επίσης τις συζητήσεις των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης σχετικά με το «πλήρες σοκ που υπέστη το ισραηλινό κατεστημένο ασφαλείας μετά την επιχείρηση της Yafa», προσθέτοντας ότι «ακολουθούν μεγαλύτερα σοκ» για την κατοχή.
Επιπλέον, η κατοχή παραδέχτηκε ότι η Υεμένη κατασκευάζει προηγμένα όπλα για να χτυπήσει το Ισραήλ και αναγνώρισε τον αντίκτυπο των επιχειρήσεων στην οικονομική της κατάσταση και την πτώση του χρηματιστηρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι «είναι καλό για την κατοχή να βλέπει τον λαό της Υεμένης και τις Ένοπλες Δυνάμεις της ως έναν εξαιρετικά επικίνδυνο εχθρό εξοπλισμένο με σύγχρονα όπλα», επιβεβαιώνοντας ότι αυτό δείχνει «την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της Υεμένης».
Και πρόσθεσε:
«Θέλουμε ο ρόλος του λαού μας και των Ενόπλων Δυνάμεών του να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο επιρροής και αποτελεσματικότητας, με σημαντική υποστήριξη για την Παλαιστίνη.
Αναπτυσσόμαστε συνεχώς για να κάνουμε τις δυνατότητές μας πιο αποτελεσματικές, πιο καταστροφικές και πιο επιβλαβείς για τον εχθρό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης