Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει ο Trump: Η Ρωσία ανίκητη πολεμική μηχανή - Forbes: Σκόνη η Ουκρανική 31η Ταξιαρχία - Fake το σήμα ειρήνης

Σοκάρει ο Trump: Η Ρωσία ανίκητη πολεμική μηχανή - Forbes: Σκόνη η Ουκρανική 31η Ταξιαρχία - Fake το σήμα ειρήνης
Ο Trump ο αμερικανός υποψήφιος Πρόεδρος δήλωσε σε μια σοκαριστική συνομιλία με τον Zelensky… η Ρωσία ανίκητη πολεμική μηχανή νίκησε τον Hitler…οπότε Zelensky δεν έχεις καμία ελπίδα - Forbes: Η 31η ταξιαρχία των Ουκρανικών Δυνάμεων διαλύθηκε κοντά στην περιοχή Progress
(upd11) O Ρωσικός στρατός στα 1.000 χιλιόμετρα ενεργού μετώπου συντρίβει τις σχεδόν διαλυμένες Ουκρανικές Ταξιαρχίες.
Η αποκάλυψη για το τι συνέβη στην 31η Ουκρανική Ταξιαρχία είναι απόλυτη απόδειξη της βαριάς ήττας…
Λόγω της έλευσης του Trump στις ΗΠΑ που προηγείται στις δημοσκοπήσεις 7% και της ήττας στο μέτωπο, η Ουκρανία στέλνει fake σήματα ειρήνης, οι Ουκρανοί δεν πιστεύουν σε καμία ειρήνη, η Ρωσία δεν πρέπει να υπαναχωρήσει, πρέπει να τους συντρίψει ώστε να παραδοθούν άνευ όρων.
Ο Trump ο αμερικανός υποψήφιος Πρόεδρος δήλωσε σε μια σοκαριστική συνομιλία με τον Zelensky… η Ρωσία ανίκητη πολεμική μηχανή νίκησε τον Hitler…οπότε Zelensky δεν έχεις καμία ελπίδα.
Είναι ενδεικτικό, όπως αποκαλύπτει το Forbes ότι η Ουκρανική 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία διαλύθηκε στην κυριολεξία απόρροια αποτυχημένης στρατηγικής ενώ Ουκρανοί Ταγματάρχες κατηγορούν τους Ουκρανούς στρατηγούς ότι ευθύνονται για τις τεράστιες απώλειες...
Ο Ρωσικός στρατός πραγματοποίησε μια μηχανοκίνητη επίθεση στο Donetsk και ίσως είναι προπομπός γενικευμένης επίθεσης σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα...
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 24 Ιουλίου δείχνουν ότι σημειώθηκε ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση κοντά στην Kostyantynivka (νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk).
Oi ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ταυτόχρονα με 11 άρματα μάχης, 45 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ένα σπάνιο τεθωρακισμένο όχημα μάχης Terminator, 12 μοτοσυκλέτες και περίπου 200 άτομα προσωπικό από διάφορες τακτικές κατευθύνσεις τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου.
Εν τω μεταξύ οι Ρωσικές δυνάμεις προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα προς το Pokrovsk δυτικά της Avdiivka, εάν πέσει το Pokrovsk η Ουκρανική άμυνα στην περιφέρεια Donetsk θα καταρρεύσει...

Trump προς Zelensky: Η Ρωσία είναι πανίσχυρη πολεμική μηχανή, νίκησε Ναπολέοντα και Hitler… η Ουκρανία δεν έχει ελπίδες

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Trump δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky για την ανάγκη τερματισμού της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Ο Trump μιλώντας στο Fox News δήλωσε
«Όπως ξέρετε, ο Πρόεδρος Zelensky με πήρε τηλέφωνο.
Και είχαμε μια καλή κουβέντα.
Είπα ότι πρέπει να τερματίσουμε αυτή τη σύγκρουση.
Η Ρωσία είναι μια πολεμική μηχανή, η Ουκρανία έχει να αντιμετωπίσει μια πολεμική μηχανή.
Αυτό κάνουν.
Πολεμούν και ξέρουν να πολεμούν.
Νίκησαν τον Ναπολέοντα νίκησαν τον Hitler.
Σύμφωνα με τον Trump, αυτή η σύγκρουση θα μπορούσε να είχε αποτραπεί, αλλά ο σημερινός Αμερικανός Πρόεδρος Biden δεν το έκανε αυτό.
«Οι πιθανότητες να είχε συμβεί αυτός ο πόλεμος θα ήταν μηδενικές - και στα τέσσερα χρόνια μου, στην πραγματικότητα, δεν συνέβη», κατέληξε ο Trump.
Ο Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι εάν επανεκλεγεί, σκοπεύει να επιλύσει την σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σε μόλις 24 ώρες.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τον συνασπισμό χωρών υπέρ της Ουκρανίας και κατά της Ρωσίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden λέει ότι θα διατηρήσει τον συνασπισμό χωρών για την υποστήριξη της Ουκρανίας και την αντιμετώπιση της Ρωσίας.
Μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου το βράδυ της Τετάρτης σε διάγγελμα του σχετικά με την απόφασή του να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα των ΗΠΑ, ο Biden είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «συγκεντρώνουν έναν συνασπισμό περήφανων εθνών» για να αποτρέψουν τη Ρωσία από τη νίκη στη σύγκρουση.
«Θα διατηρήσουμε το ΝΑΤΟ ισχυρότερο και πιο ισχυρό και πιο ενωμένο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή σε όλη την ιστορία μας», είπε ο πρόεδρος.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.
Με βάση τις δημοσκοπήσεις ο Trump προηγείται έως 7 μονάδες της Kamala Harris υποψηφίας των δημοκρατικών.

Peskov (Εκπρόσωπος Putin): Η Ρωσία αμφισβητεί τις προθέσεις της Ουκρανίας για ειρήνη

Η Ρωσία δεν γνωρίζει πόσο ρεαλιστικά είναι τα τρέχοντα σήματα για το θέμα των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Peskov στο Ρωσικό μέσο ενημέρωσης Izvestia .
«Δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ουσία για τις διαπραγματεύσεις, υπάρχουν ακατανόητα μηνύματα, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο ρεαλιστικά είναι είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ρωσία έλαβε συγκεκριμένα μηνύματα από οποιεσδήποτε πολιτικές δυνάμεις στην Ουκρανία που δείχνουν την ετοιμότητά της για συμβιβασμό.
Νωρίτερα, ο Peskov είπε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, υπάρχουν διάφορες επιλογές με τις οποίες μπορούν να διεξαχθούν.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι πρώτα πρέπει να καταλάβουμε πόσο έτοιμο είναι το Κίεβο για διάλογο, ενώ «γίνονται πολύ διαφορετικές δηλώσεις».
Ο γραμματέας Τύπου υπενθύμισε ότι, εκτός από το ζήτημα της νομιμότητας του Zelensky άπαξ και η θητεία του έχει λήξει… υπάρχει και το ζήτημα της απαγόρευσης των συνομιλιών με την Ρωσία.
Ο Zelensky με νομοθετική πράξη έχει απαγορεύσει στην ηγεσία της Ουκρανίας – δηλαδή στον εαυτό του – να διαπραγματευτεί με την Ρωσία…
Στις 24 Ιουλίου 2024, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Kuleba, ενώ βρισκόταν στο Πεκίνο, σε συνομιλία με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Wang Yi , δήλωσε ότι «η ουκρανική πλευρά είναι πρόθυμη και έτοιμη να διεξάγει διάλογο και διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά».

Nebenzya (Πρέσβης Ρωσίας στον ΟΗΕ): Η Ρωσία ρώτησε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να διερευνήσει εάν η Ουκρανία όντως θέλει διάλογο

Η Ρωσία ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να μάθουν γιατί η Ουκρανία ήθελε να διαπραγματευτεί για την επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Nebenzya.
«Συνάδελφοι, προτού έρθουν διάφοροι μεσάζοντες σε εμάς για να αξιολογήσουμε μια πιθανή αλλαγή στη ρητορική του εκπρόθεσμου ηγέτη του καθεστώτος του Κιέβου, ο οποίος αποτυγχάνει στο μέτωπο, θα σας ζητούσαμε επειγόντως να μάθετε τις λεπτομέρειες των προθέσεων του.
Στην πραγματικότητα, δεν έχει αλλάξει τίποτα στις εκτιμήσεις του», είπε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου.
Ταυτόχρονα, ο Nebenzya πρόσθεσε ότι η εκφρασμένη ετοιμότητα της Ουκρανίας για διάλογο ταιριάζει στη θέση της Ρωσίας ότι η διπλωματική οδός για την επίλυση της σύγκρουσης παραμένει προτιμότερη.
Σημείωσε ότι η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ τις διαπραγματεύσεις, αλλά «με την προτροπή των δυτικών χορηγών τους, απορρίφθηκαν από τον Zelensky και την κλίκα του».
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, εάν οι αρχές του Κιέβου είναι πραγματικά έτοιμες για ένα ειρηνευτικό σχέδιο, τότε πρέπει να μελετήσουν την πρωτοβουλία που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Putin. Παράλληλα, κάλεσε την Ουκρανία να επισπεύσει, αφού τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για την Ουκρανία.

Ανασκευάζει ο Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Κανείς δεν θα πιέσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί

Κανείς δεν θα πιέσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί την ειρήνη, γιατί είναι «αδύνατο», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba σε συνέντευξή του στο TSN, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Κίνα.
«Κανείς δεν θα μας πείσει να διαπραγματευτούμε, γιατί είναι αδύνατο να μας πείσει και εμείς οι ίδιοι θα πάρουμε οποιεσδήποτε αποφάσεις», είπε, απαντώντας στο ερώτημα εάν η Κίνα πίεσε την Ουκρανία να διαπραγματευτεί.
Σύμφωνα με τον Dmitry Kuleba, οι δυτικές χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία δεν προσπαθούν να την πείσουν να διαπραγματευτεί.
«Και αυτά δεν είναι απλώς διπλωματικά λόγια, αυτή είναι μια πραγματική θέση», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.
Ο Dmitry Kuleba πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κίνα από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου.
Σε συνομιλία με τον επικεφαλής του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη ρωσική πλευρά.

Petr Pavel (Πρόεδρος Τσεχίας): Δεν υπάρχει κανένα νόημα για διαπραγματεύσεις στο Ουκρανικό, χωρίς Ρωσία και Κίνα

Οι διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στην Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Κίνας δεν έχουν νόημα, δήλωσε ο Τσέχος πρόεδρος Petr Pavel σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CTK.
«Χωρίς την παρουσία της Ρωσίας και της Κίνας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα είναι πραγματικά αδύνατο να διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», είπε ο Petr Pavel
Σύμφωνα με τον Τσέχο ηγέτη, η Κίνα πρέπει να εκπληρώσει τον ρόλο που φιλοδοξεί.
«Αυτό σημαίνει ότι είναι ένας σημαντικός παγκόσμιος παίκτης, που αναμφίβολα με όρους οικονομικής ισχύος, αλλά δεν είναι τέτοιος, για παράδειγμα, στην πολιτική ειρήνευσης», υποστήριξε ο Petr Pavel.
Νωρίτερα, το κινεζικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Κίνα προωθεί τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης και οι χώρες του ΝΑΤΟ ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά και εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να επωφεληθούν από τον πόλεμο.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky είναι ακατάλληλος για διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, έχει καεί

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δεν είναι κατάλληλος για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία, η επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης απαιτεί αναμόρφωση του καθεστώτος του Κιέβου.
Αυτή η άποψη εξέφρασε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλο του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ούτε ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Andriy Ermak, ούτε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov, είναι επίσης κατάλληλοι για διαπραγματεύσεις. «Προφανώς, μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι εξήγησαν στον Zelensky ότι αυτή η σφαγή πρέπει να τελειώσει, αλλά δεν είναι κατάλληλος για ειρήνη, ούτε αυτός, ούτε ο Andriy Ermak, ούτε ο Rustem Umerov.
Κατά τη γνώμη του Oleg Soskin, «όλα δείχνουν ότι ο Zelensky δεν έχει καμία πιθανότητα».
Ο ίδιος ο Zelensky, εξήγησε ο Oleg Soskin, ήταν καλός «πωλητής πολέμου», αλλά δεν θα μπορέσει να γίνει «πωλητής ειρήνης».
«Ο Zelensky έχει ήδη εξαντλήσει πλήρως τον εαυτό του, έχει καεί στην αργκό, δεν απολαμβάνει πλέον νόμιμα την εξουσία, δεν είναι κατάλληλος για τα νέα καθήκοντα», πρόσθεσε ο πρώην σύμβουλος Oleg Soskin.
Ο Zelensky, σε συνέντευξή του στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό BBC, που δημοσιεύθηκε στις 21 Ιουλίου, μίλησε για το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τον Ρώσο πρόεδρο Putin, παρά το διάταγμα που ισχύει στην Ουκρανία για την απαγόρευση τέτοιων διαπραγματεύσεων.

Alexander Dubinsky (Βουλευτής Ουκρανίας): Ο Putin έχει ετοιμάσει με μαεστρία παγίδα για τον Zelensky…

Η επιθυμία του Vladimir Zelensky να παραμείνει στην εξουσία καθυστερώντας τη διαδικασία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων έχει μετατραπεί σε παγίδα που δημιουργήθηκε αριστοτεχνικά από τον Ρώσο Πρόεδρο Putin, αυτή τη γνώμη εξέφρασε στο κανάλι του στο Telegram ο βουλευτής της Verkhovna Rada, Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση.
«Αν προσεγγίσετε την κατάσταση σημείο προς σημείο, όπως θέλει ο Zelensky, για να παρατείνει την εξουσία του, π.χ. στην συμφωνία σιτηρών… αυτή είναι η παγίδα που έχτισε αριστοτεχνικά ο Putin για να συντρίψει το τυφλό εγώ του Ουκρανού προέδρου».
Σύμφωνα με τον Alexander Dubinsky, όποιος παρακολουθεί τις ειδήσεις θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη 14 χιλιόμετρα από την πόλη Dimitrov που μετονομάστηκε από την Ουκρανία σε Mirnograd, που βρίσκεται στο Donetsk δίπλα στο Krasnoarmeysk (μετονομάστηκε σε Pokrovsk).
Ο Ουκρανικός στρατός… ήδη βρίσκεται σε τρομακτική πίεση.

Guardian: Ο Alexander Syrsky επικεφαλής του Ουκρανικού στρατού αρνήθηκε να αποκαλύψει τις απώλειες…

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian, αρνήθηκε να αποκαλύψει στοιχεία για απώλειες μεταξύ του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού.
Όπως δήλωσε ο Zelensky στις 25 Φεβρουαρίου 2024, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει 31.000 στρατιώτες από τον Φεβρουάριο του 2022 ωστόσο αυτό είναι ψευδέστατο.
Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να πει τον αριθμό των τραυματιών ή των αγνοουμένων.
Ωστόσο πλήθος πηγών συγκλίνει στο ότι οι απώλειες των Ουκρανών κυμαίνονται μεταξύ 475.000 με 580.000 σε νεκρούς και τραυματίες ενώ οι ακρωτηριασμένοι ανέρχονται σε πάνω από 55.000.
Ο στρατηγός Alexander Syrsky εξήγησε ότι οι πληροφορίες για τις απώλειες στον Ουκρανικό στρατό είναι εμπιστευτικές, αφού η Ρωσία θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει.

Forbes: Η 31η ταξιαρχία των Ουκρανικών Δυνάμεων διαλύθηκε κοντά στην περιοχή Progress λόγω προβλημάτων διοίκησης

Η ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υπέστη ολική ήττα κοντά στο χωριό Progress, υποστηρίζει το αμερικανικό περιοδικό Forbes.
Σύμφωνα με το Forbes, η αποτυχία της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας συνδέεται με ανησυχητικά προβλήματα που αφορούν την διοίκηση.
«Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή την ήττα.
Φαίνεται ότι η ταξιαρχία απλώς διαλύθηκε εν μέσω γενικών προβλημάτων με τη διοίκηση και τον έλεγχο», ανέφερε το Forbes.
Είναι ακριβές ότι η 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία της Ουκρανίας διαλύθηκε αφού κατεγράφησαν μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα.

Alexander Shirshin (Ουκρανός Ταγματάρχης): Είναι ανίκανοι οι στρατηγοί, δραματικές οι απώλειες στο Progress στο Donetsk

Ο ουκρανικός στρατός υπέστη «μεγάλες» απώλειες στην περιοχή Progress στο Donetsk λόγω αυστηρών εντολών των στρατηγών, δήλωσε στο μέσο ενημέρωσης Hromadske ο διοικητής του τάγματος της 47ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Alexander Shirshin.
«Λόγω του γεγονότος ότι οι στρατηγοί μας δηλώνουν «ούτε ένα βήμα πίσω, αντιστεκόμαστε μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη» - δυστυχώς, υποστήκαμε ορισμένες απώλειες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», τόνισε εξοργισμένος.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό Alexander Shirshin, άξιζε απλώς να «εγκαταλείψουμε» την περιοχή Progress, που βρίσκεται δυτικά της Avdiivika, και να υποχωρήσουμε σε άλλες γραμμές.
«Αν μιλάμε για την 47η ταξιαρχία: κάποια στιγμή βρεθήκαμε σχεδόν περικυκλωμένοι, σχεδόν από όλες τις πλευρές», τόνισε ο Shirshin.
Ο διοικητής του τάγματος πρόσθεσε ότι σε αυτήν την περιοχή υπήρξαν «ορισμένες αποτυχίες», ενώ η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ορισμένες περιοχές της άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων «συνεχίζουν να καταρρέουν».
Νωρίτερα, το Forbes, δήλωσε ότι η 31η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υπέστη συντριβή κοντά στο χωριό Progress, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, οφειλόταν σε προβλήματα στην ουκρανική διοίκηση.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι Ρώσοι στρατιώτες της ομάδας στρατευμάτων του Κέντρου νίκησαν σχηματισμούς τεσσάρων ουκρανικών ταξιαρχιών στις περιοχές Progress, Novoselovka Pervaya, Druzhba και Artemovo στο Donetsk.

Επιθέσεις Ρώσων και Ουκρανών στα μετόπισθεν – Αυξάνονται τα χειρουργικά χτυπήματα στην Ουκρανία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επανέλαβαν τις προσπάθειες να επιτεθούν στις ρωσικές οπίσθιες περιοχές.
Το βράδυ της 25ης Ιουλίου, ουκρανικά UAV και μη επανδρωμένα σκάφη στόχευσαν αρκετές ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την επίθεση, διευκρινίζοντας ότι οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 29 ουκρανικά UAV και δύο μη επανδρωμένα θαλάσσια σκάφη.
Το πρώτο κύμα των μαζικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσε τη συνοριακή περιοχή Kursk το βράδυ της 24ης Ιουλίου.
Πολυάριθμες εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή όταν οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεφαν το ένα εχθρικό drone μετά το άλλο.
Σε μιάμιση ώρα καταστράφηκαν 18 UAV.
Μικρές ζημιές αναφέρθηκαν στον τοπικό υποσταθμό ενέργειας.
Αργότερα το βράδυ, άλλα τέσσερα drones στόχευσαν την περιοχή, αλλά και αυτά δεν κατάφεραν να φτάσουν στους στόχους τους και καταστράφηκαν.
Τρία ακόμη ουκρανικά UAV αναχαιτίστηκαν στη συνοριακή περιοχή Belgorod και τέσσερα drones καταστράφηκαν στη Δημοκρατία της Κριμαίας.
Η χερσόνησος δέχτηκε συνδυασμένη επίθεση.
Επίσης, έγινε στόχος τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένων σκαφών, αλλά καταστράφηκαν επίσης από τον ρωσικό στρατό στη Μαύρη Θάλασσα.
Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση στη δυτική ακτή της χερσονήσου τις τελευταίες ημέρες.
Δύο ημέρες πριν, 21 από τα 25 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν σε ρωσικό έδαφος αναχαιτίστηκαν επίσης πάνω από την Κριμαία.
Ο ουκρανικός στρατός και οι «σύμβουλοί» του στο ΝΑΤΟ στοχεύουν κυρίως την πόλη της Σεβαστούπολης, όπου βρίσκεται η κύρια βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Η πόλη γίνεται επίσης συχνά στόχος πυραύλων του ΝΑΤΟ που είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί από τα drones, αλλά πιθανότατα υποφέρουν από την έλλειψη ξένων προμηθειών, μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα των ακριβών ρωσικών επιδρομών σε πολλές αποθήκες με ξένους πυραύλους σε όλη την Ουκρανία.
Από την άλλη πλευρά, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αρκετούς στόχους σε διάφορες ουκρανικές περιοχές.
Χρησιμοποίησαν κυρίως UAV καμικάζι για τα χτυπήματα.
Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε σε ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κιέβου.
Επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών καταγράφηκαν στην περιοχή του τοπικού αεροδρομίου Boryspil.
Κάποτε αυτό ήταν το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Ουκρανίας.
Σήμερα, ο ουκρανικός στρατός το χρησιμοποιεί για τη μεταφορά και αποθήκευση στρατιωτικού εξοπλισμού από το εξωτερικό.
Περισσότερα ρωσικά χτυπήματα αναφέρθηκαν στην περιοχή Obukhov επίσης κοντά στο Κίεβο.
Νέο κύμα χτυπημάτων αναφέρθηκε στην περιοχή της Οδησσού, όπου μια μεγάλη επίθεση στο Izmail μια μέρα πριν κατέστρεψε τις λιμενικές υποδομές και ένα διοικητικό κτίριο γεμάτο Ουκρανούς αξιωματικούς και ξένους μισθοφόρους.
Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Zhitomir και Chernihiv, ενώ οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις σφυροκοπούν τον ουκρανικό στρατό στις συνοριακές περιοχές Sumy και Kharkiv, μεταξύ άλλων με αναβαθμισμένες βαριές βόμβες.

Το Ουκρανικό μέτωπο δυτικά της Avdiivka έχει καταρρεύσει

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν βορειοδυτικά της Avdiivka στις 25 Ιουλίου.
Σ
τοιχεία της Ρωσικής 15ηςΤαξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (2η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια [CMD]) κατέλαβαν το Vovche (βορειοδυτικά της Avdiivka) και προχώρησαν βορειότερα και δυτικότερα του Prohres (αμέσως βόρεια του Vovche).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια και νότια του Lozuvatske (βορειοδυτικά της Avdiivka), εντός της νοτιοδυτικής Novoselivka Persha (βορειοδυτικά της Avdiivka) και βορειοανατολικά της Nevelske (νοτιοδυτικά της Avdiivka).

Μεγάλη ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση κοντά στην Kostyantynivka νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk

Οι ουκρανικές δυνάμεις αμβλύνουν μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές μηχανοποιημένες επιθέσεις στην Ουκρανία από τον Οκτώβριο του 2023 στη δυτική Περιφέρεια του Donetsk στις 24 Ιουλίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 24 Ιουλίου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν προσωρινά μια ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση μεγέθους ενισχυμένου τάγματος κοντά στην Kostyantynivka (νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk)…
Ωστόσο εν συνεχεία οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν μέχρι τις νοτιοανατολικές παρυφές του οικισμού.
Μια ουκρανική ταξιαρχία που επιχειρούσε στην κατεύθυνση Kurakove ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ταυτόχρονα με 11 άρματα μάχης, 45 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ένα σπάνιο τεθωρακισμένο όχημα μάχης Terminator, 12 μοτοσυκλέτες και περίπου 200 στρατιώτες από διάφορες τακτικές κατευθύνσεις τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου.
Η ταξιαρχία ανέφερε ότι η ουκρανική εναέρια αναγνώριση αναγνώρισε τις μηχανοκίνητες στήλες από απόσταση και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυροβολικό, drones και ναρκοπέδια για να αμβλύνουν τη ρωσική επίθεση.
Η ταξιαρχία ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν 6 ρωσικά τανκς, 7 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τις 12 μοτοσικλέτες και ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν αφού οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν το πρώτο κύμα οχημάτων.
Ωστόσο ακολούθησε δεύτερο κύμα και οι Ρώσοι προέλασαν.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα σκόπευαν να προχωρήσουν περαιτέρω στην Kostyantynivka ως μέρος των προσπαθειών τους να καταλάβουν τον οικισμό και να κόψουν τον αυτοκινητόδρομο Vuhledar-Kostyantynivka T-0524.
Ρωσικές πηγές έχουν εδώ και καιρό εντοπίσει ότι εάν ελέγξουν τον αυτοκινητόδρομο T-0524 θα διακόψουν τις Ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) στο Vuhledar ως πρωταρχικό τακτικό στόχο προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα εντείνουν τις επιχειρήσεις νότια της Kostyantynivka για να υποστηρίξουν αυτόν τον στόχο και θα αναγκάσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να υποχωρήσουν από θέσεις μέσα και γύρω από το Vuhledar.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_July_25_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_25_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_25_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_25_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_25_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_25_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης