Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το φιάσκο του Kharkiv - Η Δύση δίνει άχρηστα τεθωρακισμένα οχήματα στους Ουκρανούς

Το φιάσκο του Kharkiv - Η Δύση δίνει άχρηστα τεθωρακισμένα οχήματα στους Ουκρανούς
Μεγάλο μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού δίνεται χωρίς κρίσιμης σημασίας ανταλλακτικά
Πέρα από την τεράστια πίεση που αντιμετωπίζουν στο μέτωπο από τους Ρώσους, οι Ουκρανοί είναι αντιμέτωποι και με τον παντελώς άχρηστο στρατιωτικό εξοπλισμό που τους προμηθεύουν οι Δυτικοί.
Όπως αναφέρει ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός, Andrei Marochko, δέκα τεθωρακισμένα οχήματα που παρέδωσε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και που επρόκειτο να τα χρησιμοποιήσει ο ουκρανικός στρατός στην περιοχή του Kharkiv, αποδείχθηκαν παντελώς άχρηστα και σε κάθε περίπτωση ότι δεν ήταν έτοιμα για στρατιωτικές επιχειρήσεις.
«Μια από τις μονάδες του ουκρανικού στρατού που επιχειρούσε στη γραμμή του μετώπου στην περιοχή Liptsy, έλαβε 10 δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα που παραδόθηκαν από νταλίκες.
Όταν οι Ουκρανοί ειδικοί δέχθηκαν τον εξοπλισμό, αποδείχθηκε ότι αυτά τα οχήματα παραδόθηκαν χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες που θα τους επέτρεπαν να είναι επιχειρησιακά έτοιμα» υποστήριξε ο Marocko.
Όπως λέει, πολλά από τα οχήματα αυτά δεν διαθέτουν εξαιρετικά κρίσιμα ανταλλακτικά, όπως για παράδειγμα λιπαντικά, υγρά ψύξης, κοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης