Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Εκπρόσωπος Putin): Η Ρωσία αμφισβητεί τις προθέσεις της Ουκρανίας για ειρήνη

Peskov (Εκπρόσωπος Putin): Η Ρωσία αμφισβητεί τις προθέσεις της Ουκρανίας για ειρήνη
Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε πόσο έτοιμο είναι το Κίεβο για διάλογο, ενώ «γίνονται πολύ διαφορετικές δηλώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Η Ρωσία δεν γνωρίζει πόσο ρεαλιστικά είναι τα τρέχοντα σήματα για το θέμα των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Peskov στο Ρωσικό μέσο ενημέρωσης Izvestia .
«Δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ουσία για τις διαπραγματεύσεις, υπάρχουν ακατανόητα μηνύματα, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο ρεαλιστικά είναι είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ρωσία έλαβε συγκεκριμένα μηνύματα από οποιεσδήποτε πολιτικές δυνάμεις στην Ουκρανία που δείχνουν την ετοιμότητά της για συμβιβασμό.
Νωρίτερα, ο Peskov είπε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, υπάρχουν διάφορες επιλογές με τις οποίες μπορούν να διεξαχθούν.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι πρώτα πρέπει να καταλάβουμε πόσο έτοιμο είναι το Κίεβο για διάλογο, ενώ «γίνονται πολύ διαφορετικές δηλώσεις».
Ο γραμματέας Τύπου υπενθύμισε ότι, εκτός από το ζήτημα της νομιμότητας του Zelensky άπαξ και η θητεία του έχει λήξει… υπάρχει και το ζήτημα της απαγόρευσης των συνομιλιών με την Ρωσία.
Ο Zelensky με νομοθετική πράξη έχει απαγορεύσει στην ηγεσία της Ουκρανίας – δηλαδή στον εαυτό του – να διαπραγματευτεί με την Ρωσία…
Στις 24 Ιουλίου 2024, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Kuleba, ενώ βρισκόταν στο Πεκίνο, σε συνομιλία με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Wang Yi , δήλωσε ότι «η ουκρανική πλευρά είναι πρόθυμη και έτοιμη να διεξάγει διάλογο και διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης