Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαμποτάζ στη Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Παρέλυσαν τα τρένα υψηλής ταχύτητας - Ακυρώνονται δρομολόγια

Σαμποτάζ στη Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Παρέλυσαν τα τρένα υψηλής ταχύτητας - Ακυρώνονται δρομολόγια
Πολλά δρομολόγια θα πρέπει να ακυρωθούν και η κατάσταση θα διαρκέσει τουλάχιστον όλο το Σαββατοκύριακο όσο γίνονται οι επισκευές
Σχετικά Άρθρα
«Συναγερμός» σήμανε στη Γαλλία, λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας επλήγη από «κακόβουλες ενέργειες».
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, στις «κακόβουλες ενέργειες» συμπεριλαμβανόνται και οι εμπρηστικές επιθέσεις που διατάραξαν το σύστημα μεταφορών, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF, ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.
Όπως μεταδίδει το γαλλικό δίκτυο ΒFMTV, οι δράστες που προέβησαν στους βανδαλισμούς έβαλαν φωτιά σε κουτιά που περιέχουν συσκευές σηματοδότησης, ενώ έκοψαν και πυρπόλησαν καλώδια κατά μήκος των σιδηροτροχιών που συνδέουν το Παρίσι με την δυτική, τη βόρεια και την ανατολική Γαλλία.

Ακύρωση δρομολογίων

«Πρόκειται για μια μαζική επίθεση σε μεγάλη κλίμακα με στόχο την παράλυση του δικτύου TGV», είπε η SNCF στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι πολλά δρομολόγια θα πρέπει να ακυρωθούν και η κατάσταση θα διαρκέσει «τουλάχιστον όλο το Σαββατοκύριακο όσο γίνονται οι επισκευές».
«Η SNCF έπεσε θύμα πολλών ταυτόχρονων κακόβουλων ενεργειών κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο εθνικός φορέας τρένων, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις επηρέασαν τις γραμμές του στην ανατολική και βορειοανατολική Γαλλία κοντά στις ακτές της χώρας στον Ατλαντικό.
«Οι εμπρηστικές επιθέσεις εκδηλώθηκαν για να βλάψουν τις εγκαταστάσεις μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η κυκλοφορία στις πληγείσες γραμμές «διακόπηκε σε μεγάλο βαθμό». Τρένα εκτρέπονται σε άλλες γραμμές, «αλλά θα πρέπει να ακυρώσουμε έναν μεγάλο αριθμό δρομολογίων», ανέφερε η δήλωση. Η νοτιοανατολική γραμμή δεν επηρεάστηκε καθώς «απετράπη μια κακόβουλη πράξη».

«Συντονισμένη δολιοφθορά»

Ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Patrice Vergriete, έκανε λόγο για «συντονισμένες κακόβουλες ενέργειες» στη διάρκεια της νύχτας, που σίγουρα θα επηρεάσουν σοβαρά τα δρομολόγια μέχρι το Σαββατοκύριακο.
«Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις εγκληματικές ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την αναχώρηση για διακοπές πολλών Γάλλων», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Και ευχαρίστησε το προσωπικό της SNCF που εργάζεται σκληρά για να αποκαταστήσει τις υπηρεσίες του δικτύου «το συντομότερο δυνατόν».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η παραιτηθείσα υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Amélie Oudéa-Castéra, «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο» τις κακόβουλες ενέργειες κατά του SNCF. «Θα προκαλέσει αναταραχή σήμερα και πιθανώς και το Σαββατοκύριακο», δήλωσε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τις αρχικές αναλύσεις, «ενός είδους συντονισμένης δολιοφθοράς».
«Θέλω πραγματικά να καταδικάσω με τον πιο έντονο τρόπο αυτό που συμβαίνει σήμερα το πρωί, είναι πραγματικά φρικτό (...) Το να παίζεις παιχνίδια εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων ισοδυναμεί με το να παίζεις παιχνίδια κατά της Γαλλίας, εναντίον της ομάδας σου, εναντίον της χώρας σου», είπε οργισμένη. «Θα αξιολογήσουμε τις επιπτώσεις για τους ταξιδιώτες, τους αθλητές και θα διασφαλίσουμε την ομαλή μεταφορά όλων των αντιπροσωπειών στους χώρους των αγώνων», διαβεβαίωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης