Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α.- Υποτονικό ξεκίνημα με λίγους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α.- Υποτονικό ξεκίνημα με λίγους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και το κλίμα στο εξωτερικό είναι επιφυλακτικό η δική μας αγορά αντέχει. Το έδειξε και χθες περιορίζοντας τις απώλειες στο κλείσιμο, ενώ και σήμερα άνοιξε καλύτερα από τις ευρωπαϊκές αγορές. Αναλυτές σημειώνουν πως έχουν discount οι ελληνικές μετοχές έναντι των ξένων. Η καλοκαιρινή περίοδος δε βοηθάει για καλές κινήσεις με τζίρο, αλλά παραμένουμε πάνω από τις 1.450 μονάδες. Παρατηρούνται επιλεκτικές κινήσεις και στο σημερινό ξεκίνημα.

ALPHA BANK: Σειρά της μετά από 16 χρόνια να διαπραγματευτεί χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,026 ευρώ ανά μετοχή.

LAMDA: Ανακοίνωσε την πώληση χθες την πώληση πέντε οικοπέδων εντός του Ελληνικού στην τιμή των 106 εκατ. ευρώ περίπου ή 2,1 χιλ. ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η
είδηση υπογραμμίζει, κατά την άποψή της Euroxx, ότι το έργο μπορεί να είναι σε γενικές γραμμές αυτοχρηματοδοτούμενο, με τις ταμειακές εισροές να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, αλλά το γεγονός πως υπάρχει σημαντική υποεκτίμηση της εσωτερικής αξίας με τα οικόπεδα να κατέχονται σε τιμές κόστος. Οι μετοχές της Lamda έχουν αυξηθεί κατά περίπου 7% από την έναρξη της κάλυψης της μετοχής από την Euroxx
και διατηρεί τη θετική της άποψη για τη μετοχή. Η είδηση της πώλησης των ακινήτων βελτιώνει τη συμπεριφορά της μετοχής. Μας αρέσει και η διαγραμματική εικόνα. Στα 7,36 ευρώ και στο +1,24%.

ΟΤΕ: Μετά τα νέα υψηλά χθες και την εντυπωσιακή κίνηση, ο πήχης έχει πάει πιο ψηλά και θέλουμε να δούμε συνέχεια. Ξεκίνησε κάπως υποτονικά σήμερα, αλλά το έχει ξανακάνει. Για να δούμε, αν θα πλησιάσει τα 15 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Optima Bank έχει το καλύτερο ξεκίνημα και ενισχύεται 1%. Με οριακή άνοδο Πειραιώς και Eurobank, ενώ υποχωρούν οι 2 άλλες συστημικές.

ΕΥΔΑΠ: Με 20 τεμάχια όγκο και απώλειες 1% στο ξεκίνημα. Μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά τα λοιπά.

ΑΔΜΗΕ: Δεν μπορεί να ξεκολλήσει.

ΕΧΑΕ: Παραμένει στη ζώνη της απαξίωσης. Τη Δευτέρα μετά το κλείσιμο θα δημοσιεύσει αποτελέσματα και οι αναλυτές περιμένουν καλή κερδοφορία. Η Eurobank Equities περιμένει 4,5 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 40%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Μεταξύ των πρώτων που δίνει ενημέρωση για την πορεία του εξαμήνου. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 12,1% ενώ τα EBITDA υποχώρησαν 4,5% και τα κέρδη προ φόρων 33% και κατήλθαν στα 2,66 εκατ. ευρώ από 3,98 εκατ. ευρώ. Είναι γνωστό πως οι τιμές ενοικίασης έχουν πιεστεί σημαντικά καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και υπάρχει μία ομαλοποίηση στην αγορά. Πιστεύουμε πως το τρίτο τρίμηνο θα δείξει μία καλύτερη εικόνα και θα φτιάξει καλούς δείκτες αποτίμησης.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Με καλό όγκο ξεκίνησε και σήμερα και γίνονται κάποιες τοποθετήσεις στη μετοχή που μας τραβάνε το βλέμμα. Έχει άνοδο άνω του 35% από την αρχή του έτους και σήμερα είναι στα 1,6850 ευρώ. Είχε προηγηθεί μία διόρθωση μέχρι τα 1,4 ευρώ περίπου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης