Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Το ... λάθος των 6,2 δισ. δολ. που άνοιξε τον δρόμο για αποστολή επιπλέον δισ. στην Ουκρανία

Πεντάγωνο: Το ... λάθος των 6,2 δισ. δολ. που άνοιξε τον δρόμο για αποστολή επιπλέον δισ. στην Ουκρανία
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη λογιστική
Το Πεντάγωνο διαπίστωσε πρόσθετα σφάλματα αξίας 2 δισ. δολαρίων στους υπολογισμούς του για πυρομαχικά, πυραύλους και άλλο εξοπλισμό που στάλθηκαν στην Ουκρανία, αυξάνοντας το υλικό που αποτιμήθηκε λανθασμένα σε συνολικά 8,2 δισ. δολάρια, όπως αποκάλυψε έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης.
Το 2023, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι το προσωπικό χρησιμοποίησε την «αξία αντικατάστασης» αντί της «αποσβεσμένης αξίας» για να καταγράψει τα δισεκατομμύρια σε υλικά που στάλθηκαν στην Ουκρανία.
Το λάθος των 6,2 δισ. δολαρίων δημιούργησε ένα μονοπάτι για την αποστολή επιπλέον δισεκατομμυρίων στο Κίεβο.

Τα... τυχερά λάθη

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη λογιστική.
Πέρυσι, το υπουργείο δήλωσε ομοίως λανθασμένα την ποσότητα των πυρομαχικών, των πυραύλων και του λοιπού στρατιωτικού εξοπλισμού που παρείχε, με αποτέλεσμα να προκύψει πλεόνασμα άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να προμηθεύσουν το Κίεβο με ακόμη περισσότερα όπλα.
Όπως εξηγεί η κυβέρνηση, τέτοια τυχερά λάθη για την Ουκρανία προκύπτουν επειδή ο νόμος που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο για την παροχή βοήθειας στο κράτος μας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν περιέχει σαφείς οδηγίες για τον τρόπο αξιολόγησης των μεταφερόμενων όπλων.
Επίσης, δεν είναι πάντα σαφές πώς πρέπει να υπολογίζεται ο εξοπλισμός που λαμβάνει το Κίεβο στο πλαίσιο του προγράμματος του Αμερικανού προέδρου, το οποίο του επιτρέπει να χρησιμοποιεί αποθέματα από αποθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης