Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οπισθοχώρηση Γεωργιάδη μετά την αποχή των γιατρών: Δεν θα εκδώσω την ΚΥΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Οπισθοχώρηση Γεωργιάδη μετά την αποχή των γιατρών: Δεν θα εκδώσω την ΚΥΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει πως όλα τα κενά στο ΕΣΥ καλύφθηκαν χωρίς την εφαρμογή της ΚΥΑ
Σχετικά Άρθρα
Πίσω... ολοταχώς κάνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, όσον αφορά την έκδοση ΚΥΑ για αποκλεισμό από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των ιδιωτών γιατρών που αρνούνται να καλύψουν κενά στο ΕΣΥ.
Πλέον, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει πως το πρόβλημα... λύθηκε, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό συνέβη -κατά… σύμπτωση, προφανώς- ταυτόχρονα με την αποχή των γιατρών έως τη Δευτέρα (29/7/2024) από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με εξαίρεση τα έκτακτα περιστατικά και τα ΑμεΑ.
Μιλώντας, λοιπόν, στο Action24 και αναφέροντας πως τα προβλήματα στην επαρχία έχουν λυθεί, ενώ παραμένει μόνο αυτό στη Κω, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «δεσμεύομαι ότι δεν θα εκδώσω την ΚΥΑ γιατί το πρόβλημα έχει λυθεί».
Παράλληλα χαρακτήρισε ακραία συνδικαλιστική πρακτική την απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για διήμερη αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι περισσότεροι γιατροί δεν θα την ακολουθήσουν. «Δεν είναι απειλή ευθέως ανάλογη. Είναι ευθέως ανάλογο να πεις ότι αν πάνε 9 παθολόγοι στην Κω θα κόψεις το δικαίωμα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλη την Ελλάδα; Το υπουργείο Υγείας δεν είπε ποτέ ότι θα κοπεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλη την Ελλάδα, είναι μια συνδικαλιστική αντίδραση του ΠΙΣ αυτή. Κάνω έκκληση στους γιατρούς να μην ακολουθήσουν αυτή την προτροπή, γιατί αν πετύχει θα έχει ως αποτέλεσμα μια τρομακτική ταλαιπωρία των ασθενών» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως είπε «η πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας έχει δικαιωθεί γιατί εμείς ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να λύσουμε ένα χρονίζον θέμα με τα κενά στις εφημερίες. Όλα τα κενά καλύφθηκαν χωρίς να εφαρμοστεί η επίμαχη διάταξη. Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε υπέρ του ΕΣΥ και υπέρ των ασθενών, το έχουμε πετύχει. Ευχαριστώ αυτούς τους γιατρούς που έσπευσαν να ανταποκριθούν στην κραυγή αγωνίας του υπουργείου Υγείας».
«Έχουμε, όμως, δύο εξαιρέσεις: Η μια επί του πεδίου που είναι η Κως αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε πρόοδο και η δεύτερη η πολύ σκληρή στάση των συνδικαλιστών του ΠΙΣ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης