Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μεγάλες ζημιές το 2023 για τη Fieratex – Σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι - Παραμένει εκτός διαπραγμάτευσης η μετοχή

tags :
Μεγάλες ζημιές το 2023 για τη Fieratex – Σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι - Παραμένει εκτός διαπραγμάτευσης η μετοχή
Η εταιρία με σκοπό την μείωση του σταθερού κόστους έθεσε σε διαθεσιμότητα το μεγαλύτερο μέρος του αριθμού των εργαζομένων της.
Σχετικά Άρθρα
Εκτός διαπραγμάτευσης παραμένει η μετοχή της Fieratex αν και δημοσίευσε, μετά από σημαντική χρονική καθυστέρηση, αποτελέσματα χρήσης 2023.
O λόγος προφανώς είναι η αδυναμία έκφρασης γνώμης από τον ορκωτό ελεγκτή. 
Οι μετοχές της εταιρείας είχαν τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης στις 30 Απριλίου, μετά την ενημέρωση της εταιρείας ότι δεν προλάβαινε να δημοσιεύσει αποτελέσματα εντός της προθεσμίας.
Αυτά δημοσιεύτηκαν χθες το απόγευμα και δείχνουν μεγάλη αύξηση ζημίας.
Πιο αναλυτικά τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα -4,6 εκατ. ευρώ από -1,1 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις να υποχωρούν στα 18,9 εκατ. ευρώ από 25,9 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκε και ο καθαρός δανεισμός και ανήλθε στα 6,4 εκατ. ευρώ.
Οι ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα -5,3 εκατ. ευρώ από -2 εκατ. ευρώ.
Παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης και του προσωπικού της εταιρίας, η περεταίρω μείωση των πωλήσεων και του βαθμού απασχόλησης του παραγωγικού εξοπλισμού της εταιρίας, σε συνδυασμό με την άρνηση των συνεργαζόμενων τραπεζών για νέες χρηματοδοτήσεις ή / και ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων, είχαν σαν αποτέλεσμα τον δραματικό περιορισμό της ρευστότητας, αναφέρει η διοίκηση στον ισολογισμό.
Ο περιορισμός της ρευστότητας με την σειρά του δημιούργησε υπερημέριες στις υποχρεώσεις της εταιρίας.

Ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις

Πιο αναλυτικά: Η εταιρία στο τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους είχε τις παρακάτω ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις: Προς τον ΕΦΚΑ, συνολική υποχρέωση 821.662 € από αυτά ληξιπρόθεσμη 795.641 €.
Προς τις Τράπεζες, συνολική υποχρέωση 5.145.000 € από αυτά ληξιπρόθεσμη 1.922.000 €.
Προς το Ελληνικό Δημόσιο, συνολική υποχρέωση 458.913 € από αυτά ληξιπρόθεσμη 234.253 €.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης η εταιρία έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.
Η αίτηση υποβλήθηκε οριστικά την 29/05/2024 και έκτοτε πέρασε στα στάδια Αξιολόγησης από Χρηματοδοτικούς πιστωτές (5 ημέρες αξιολόγησης από το συντονιστή πιστωτή και 15 από τους λοιπούς), το οποίο και επρόκειτο να ολοκληρωθεί την 02/07/2024, για να ακολουθήσει η αξιολόγηση από φορείς δημοσίου (σε έως και 55 ημερολογιακές ημέρες).
Παράλληλα και επειδή υπάρχει σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρίας λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η Δυτική Ευρώπη (χώρες τελικού προορισμού των προϊόντων της) και επειδή τους καλοκαιρινούς μήνες είθισται να παρατηρείται σημαντική μείωση παραγγελιών, καθώς ακολουθεί περίοδος δειγματισμού προϊόντων της, η εταιρία με σκοπό την μείωση του σταθερού κόστους έθεσε σε διαθεσιμότητα το μεγαλύτερο μέρος του αριθμού των εργαζομένων της.
Το μέτρο αυτό θα διαρκέσει από 05/06/2024 έως και το τέλος του Ιουνίου 2024. Από 01/07/2024 αποφασίσθηκε η παράταση του συγκεκριμένου μέτρου μέχρι την 04/09/2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης