Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το παγκόσμιο sell off δεν έχει τελειώσει – Τα 2 γραφήματα που δείχνουν ότι θα συνεχιστεί το ίδιο σφοδρά

Το παγκόσμιο sell off δεν έχει τελειώσει – Τα 2 γραφήματα που δείχνουν ότι θα συνεχιστεί το ίδιο σφοδρά
Το ραγδαίο ράλι του χρηματιστηρίου του 2024 έχει φτάσει στα όρια του
Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν τις χειρότερες ημερήσιες πτώσεις τους από το 2022 την Τετάρτη, επεκτείνοντας τις απώλειες τους και την Πέμπτη.
Τις τελευταίες 10 ημέρες ο δείκτης αναφοράς S&P 500 υποχώρησε περίπου 3%, ενώ ο Nasdaq έχασε περισσότερο από 6%.
Η πρόσφατη παύση στην άνοδο του ράλι ευθυγραμμίζεται με τις εκκλήσεις από αναλυτές στρατηγικής μετοχών, με τον επικεφαλής επενδύσεων της Truist, Keith Lerner, να σημειώνει επίσης ότι σε χρονιές που ο S&P 500 έχει αυξηθεί περισσότερο από 10% το πρώτο εξάμηνο του έτους, το δεύτερο εξάμηνο συνήθως έχει μια μέση υποχώρηση περίπου 9%.
Μέχρι το τέλος Ιουνίου, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 14%.
«Αυτή η πιο έντονη δράση της αγοράς τον τελευταίο καιρό, την οποία περιμέναμε, πιθανότατα θα προχωρήσει περαιτέρω όσον αφορά την τιμή και τον χρόνο», έγραψε ο Lerner.
Ο κλάδος της τεχνολογίας ήταν ο ξεκάθαρος ηγέτης της πρόσφατης πτώσης στην αγορά.
Οι Υπηρεσίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας είναι οι μόνοι δύο από τους 11 τομείς του S&P 500 με αρνητικές αποδόσεις τον περασμένο μήνα.
Σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance, ο Lerner υποστήριξε ότι το πρόσφατο sell-off στην τεχνολογία ήταν λογικό δεδομένου του πόσο ανοδικά είχε φτάσει ο κλάδος.
Στα τέλη Ιουνίου, η τεχνολογία είχε ξεπεράσει τον S&P 500 σε κυλιόμενη δίμηνη βάση, σύμφωνα με την έρευνα του Lerner, ο οποίος εξηγεί ότι, όπως ένα λάστιχο που τεντώνεται υπερβολικά, υπάρχει συνήθως μια απότομη ανατροπή από τα ακραία επίπεδα υπεραπόδοσης στις αγορές.
«Όταν έχουμε τόσο μεγάλη ένταση, μερικά άσχημα νέα μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ», είπε ο Lerner.
1_748.JPG
Τι πυροδότησε το sell off

Τα "μικρά νέα" ήρθαν μέσω των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων από την Alphabet και την Tesla που οδήγησε στο sell-off της Τετάρτης.
Ο Lerner σημείωσε ότι τα κέρδη δεν ήταν άσχημα, αλλά απέτυχαν να εντυπωσιάσουν τους επενδυτές, οι οποίοι είχαν ψηλά τον πήχη.
Τα κέρδη από τις Apple, Meta, Microsoft και Amazon που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα θα αποδειχθούν το επόμενο τεστ για το επενδυτικό κλίμα στον τομέα της τεχνολογίας.
Ο Lerner υποστήριξε ότι, μετά την επαναφορά της αγοράς κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, υπάρχει πιθανότητα τα τελευταία κέρδη της τεχνολογίας να ξεπεράσουν τις πλέον περιορισμένες προσδοκίες των επενδυτών.
«Νομίζω ότι η κοσμική ιστορία αυτής της ανοδικής αγοράς είναι ακόμα ανέπαφη», είπε ο Lerner.
"Τα χρήματα θα επιστρέψουν εκεί.
2_538.JPG
Απλώς πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να χρειαστείτε μια περίοδο ανάπαυσης και ένα είδος παύσης που αναζωογονεί."
Ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BMO Capital Markets, Brian Belski, τόνισε επίσης την πιθανότητα παύσης της ανόδου των μετοχών.
Ομοίως με την ανάλυση του Lerner, η εργασία του Belski δείχνει ότι από το 1949, το δεύτερο έτος μιας ανοδικής αγοράς σημειώνει περίπου 9% μέση πτώση.
Η πιο πρόσφατη ανοδική αγορά ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022.
Ο Belski είπε ότι η αγορά ήταν «ώριμη για μια οπισθοδρόμηση από άποψη συναισθημάτων».
Αλλά για τον ίδιο, αυτή είναι μια «ευκαιρία αγοράς».
Η έρευνά του δείχνει ότι οι αγορές συνήθως ανακάμπτουν κατά μέσο όρο 14,5% από το κατώτατο σημείο των bulldowns από την αγορά του δεύτερου μισού του έτους που μελέτησε.
"Οι μετοχές θα είναι υψηλότερες στο τέλος του έτους", δήλωσε ο Belski.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης