Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Zakharova καταγγέλλει τη Γαλλία για τον αποκλεισμό μουσουλμάνας αθλήτριας - «Κατάφωρη διάκριση»

H Zakharova καταγγέλλει τη Γαλλία για τον αποκλεισμό μουσουλμάνας αθλήτριας - «Κατάφωρη διάκριση»
Αποκλεισμός της Γαλλίδας αθλήτριας στίβου Sounkamba Sylla, η οποία ασπάζεται το Ισλάμ, από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Ο αποκλεισμός της Γαλλίδας αθλήτριας στίβου Sounkamba Sylla, η οποία ασπάζεται το Ισλάμ, από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελεί κατάφωρη πράξη διαχωρισμού, κατήγγειλε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Μια άλλη κατάφωρη πράξη διάκρισης συνέβη την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Η μαύρη Γαλλίδα αθλήτρια στίβου Sounkamba Sylla, η οποία είναι μουσουλμάνα, στερήθηκε το δικαίωμα να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης των Αγώνων.
Η Γαλλική Ολυμπιακή Επιτροπή επικαλέστηκε την απαγόρευση να φοράει ένα παραδοσιακό στοιχείο ένδυσης κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Η Zakharova σημείωσε ότι η υπόθεση αυτή, καθώς και προηγούμενες αποφάσεις για Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές δείχνουν ότι οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους του Ολυμπιακού κινήματος που κηρύχθηκαν πριν από έναν αιώνα και πλέον στο Παρίσι και έρχονται σε αντίθεση με το Ολυμπιακό πνεύμα.
«Για άλλη μια φορά, η αρχή του «αθλητισμού πέρα από την πολιτική», ιερή για πολλές γενιές, καταπατήθηκε στο πνεύμα της νεοφιλελεύθερης δικτατορίας από τη «συλλογική Δύση», που εκπροσωπείται από τις γαλλικές αθλητικές αρχές.
Σε αντίθεση με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Γαλλίας για την επιθυμία της ποικιλομορφίας και της ελευθερίας της έκφρασης, οι διαφωνούντες εκτίθενται επιδεικτικά σε κυρώσεις», κατέληξε ο αξιωματούχος.

www.bvankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης