Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύποπτες συμπτώσεις στη Γεωργία - Πρόλαβαν σχέδιο δολοφονίας εναντίον του ιδρυτή του κυβερνώντος κόμματος

Ύποπτες συμπτώσεις στη Γεωργία - Πρόλαβαν σχέδιο δολοφονίας εναντίον του ιδρυτή του κυβερνώντος κόμματος
Κατά έναν περίεργο τρόπο όποιος ηγέτης δεν συμφωνεί με το τωρινό δυτικό κατεστημένο, κινδυνεύει από δολοφονία
Σχετικά Άρθρα
Ένα σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της Γεωργίας και Επίτιμου Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο», Bidzina Ivanishvili, αποκάλυψε η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας της χώρας (SSG), η οποία γνωστοποίησε πως το εν λόγω σχέδιο είχε στόχο την αποδυνάμωση και την ανατροπή της κυβέρνησης με βίαια μέσα από καταστροφικές δυνάμεις.
Η SSG στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως διεξάγει ανακρίσεις και καλεί πρόσωπα να παραστούν ενώπιον του ανακριτικού οργάνου, ως μάρτυρες.
«Λόγω υψηλού δημόσιου ενδιαφέροντος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινωνία ότι η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας ερευνά το γεγονός της προετοιμασίας τρομοκρατικής ενέργειας και συνωμοσίας για την ανατροπή της κρατικής κυβέρνησης, πράξη που ορίζεται έγκλημα από το πρώτο μέρος του άρθρου 18-323 και το πρώτο μέρος του άρθρου 315 του Αστικού Κώδικα της Γεωργίας.
Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας ερευνά εγκληματικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας της δολοφονίας του Bidzina Ivanishvili, αξιότιμου προέδρου του κόμματος GD, με την οργάνωση και τη χρηματοδότηση πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων της γεωργιανής κυβέρνησης και πρώην υπαλλήλων των ουκρανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.
Σκοπός των αναφερόμενων εγκληματικών ενεργειών είναι η ανατροπή της κρατικής κυβέρνησης με βίαια μέσα που πραγματοποιούνται από καταστροφικές δυνάμεις, με φόντο τη δημιουργία αταξίας και την αποδυνάμωση της κυβέρνησης.
Στην ποινική υπόθεση διενεργούνται ενεργητικά και επιχειρησιακά-ανακριτικά μέτρα, στο πλαίσιο των οποίων καλούνται συγκεκριμένα πρόσωπα να παραστούν στο ανακριτικό όργανο για ανάκριση ως μάρτυρες», σημειώνει η SSG.

Ο πρωθυπουργός Irakli Kobakhidze ισχυρίστηκε ότι αυτές είναι οι ίδιες δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τις απόπειρες δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Robert Fico και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας της Γεωργίας και η Γεωργιανή Λεγεώνα βρίσκονται στο χείλος του πολέμου, καθώς η φιλοαμερικανική ένοπλη ομάδα μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου. 
Aν και το κυβερνών συντηρητικό-εθνικιστικό κόμμα φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, δεν θέλει να παραδώσει την κυριαρχία της χώρας στη Δύση και γι' αυτό έχει στοχοποιηθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η αντικατάσταση του κόμματος «Γεωργιανού Ονείρου» με δυτικές μαριονέτες θα οδηγούσε σε φιλελεύθερες-παγκοσμιοποιητικές αξίες που διαδίδονται από «ΜΚΟ» και καταστρέφουν την παραδοσιακή κοινωνία της Γεωργίας, εξ ου και την ανάγκη για το νόμο περί «ξένων πρακτόρων».

Οι αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι η προηγούμενη απόπειρα ανατροπής -το 2023- είχε στόχο να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσίας. Το Γεωργιανό Όνειρο θέλει να μείνει έξω από όλες τις περιφερειακές συγκρούσεις και δεν έχει καν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Μόλις λίγες ημέρες πριν, ο πρωθυπουργός της χώρας Irakli Kobakhidze επανέλαβε και αυτός πως η Γεωργία θα μετατραπεί σε δεύτερο μέτωπο στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία μέσα σε λίγες μέρες, εάν η αντιπολίτευση κερδίσει τις κοινοβουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο.
«Φανταστείτε ότι το συλλογικό Εθνικό Κίνημα (το όνομα της αντιπολίτευσης) έρχεται στην εξουσία, για παράδειγμα, τον Νοέμβριο μετά τις εκλογές, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως όχι σε δύο, τρεις ή τέσσερις μήνες, αλλά σε ημέρες, η Γεωργία θα μετατραπεί στο δεύτερο μέτωπο, το εγγυώμαι με βάση τις πληροφορίες που έχω», είπε ο Kobakhidze.
Σύμφωνα με τον Γεωργιανό πρωθυπουργό, μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, η γεωργιανή αντιπολίτευση καθώς και η ουκρανική ηγεσία προέτρεψαν την Τιφλίδα να αναπτύξει στρατεύματα στην περιοχή των συγκρούσεων.
Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακάλεσε τον πρεσβευτή από την Τιφλίδα αρκετές ημέρες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όχι μόνο λόγω του γεγονότος ότι η Γεωργία δεν είχε ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά και λόγω της απροθυμίας της χώρας να στείλει στρατιώτες της στην Ουκρανία.
Ο Kobakhidze είπε ότι αυτό θα σήμαινε την πλήρη εμπλοκή της Γεωργίας στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Οι γεωργιανές αρχές επανέλαβαν προηγουμένως ότι ορισμένες δυνάμεις προσπαθούν να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία στη χώρα.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η φιλο-δυτική πρόεδρος της χώρας Salome Zourabichvili κατέθεσε αγωγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά του νόμου περί ξένων πρακτόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης