Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ben-Gvir (υπουργός Ισραήλ): Στηρίζουμε Trump στις εκλογές των ΗΠΑ – Θα ανακόψει την πορεία του Ιράν, το έχει ξανακάνει

Ben-Gvir (υπουργός Ισραήλ): Στηρίζουμε Trump στις εκλογές των ΗΠΑ – Θα ανακόψει την πορεία του Ιράν, το έχει ξανακάνει

Οι ΗΠΑ στέκονταν πάντα πίσω από το Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir ενέκρινε τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump -τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για το 2024- για τον Λευκό Οίκο σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, στην οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση Biden ότι εμπόδισε το Ισραήλ να κερδίσει τον πόλεμο στη Γάζα.
«Πιστεύω ότι με τον Trump, το Ισραήλ θα λάβει την υποστήριξη για να δράσει εναντίον του Ιράν», δήλωσε στο Bloomberg ο Gvir, ο οποίος είναι επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Otzma Yehudit (Εβραϊκή Δύναμη).
«Με τον Trump, θα είναι πιο ξεκάθαρο ότι οι εχθροί πρέπει να νικηθούν».
«Ένας υπουργός του υπουργικού συμβουλίου υποτίθεται ότι διατηρεί ουδετερότητα», παραδέχτηκε ο 48χρονος υπουργός, «αλλά αυτό είναι αδύνατο να γίνει μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden».
Οι ΗΠΑ στέκονταν πάντα πίσω από το Ισραήλ όσον αφορά τα όπλα, ωστόσο αυτή τη φορά η αίσθηση ήταν ότι μας υπολόγιζαν να μην νικήσουμε.
Αυτό συνέβη υπό την εποπτεία του Biden και τροφοδότησε τη Hamas με πολλή ενέργεια», πρόσθεσε ο Ben-Gvir, ο οποίος καταδικάστηκε το 2007 για υποκίνηση σε ρατσισμό, αφού υποστήριξε την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.

Θα ανακόψει το Ιράν

Ενώ ο Trump λέει ότι θέλει μια συμφωνία με το Ιράν για να το αποτρέψει από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, ως πρόεδρος απέσυρε μονομερώς τις ΗΠΑ από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης —γνωστό και ως πυρηνική συμφωνία του Ιράν— και επέβλεψε μια εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» κατά της Τεχεράνης με θανατηφόρες οικονομικές κυρώσεις.
Μετά από συμβουλή των ιρανών γερακιών στην κυβέρνησή του, συμπεριλαμβανομένου του τότε υπουργού Εξωτερικών, ο Trump διέταξε επίσης τη δολοφονία του Ιρανού Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης τον Ιανουάριο του 2020 στο Ιράκ.
Με την εκλογή του θα υπάρξει μια νέα ευκαιρία να ανακόψουμε το Ιράν, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης