Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε αναστολή προπονήτρια λόγω κατασκοπείας με... drone

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε αναστολή προπονήτρια λόγω κατασκοπείας με... drone
Η Priestman δεν κάθισε στον πάγκο εναντίον της Νέας Ζηλανδίας, αφού προηγουμένως μέλος του επιτελείου της διαπιστώθηκε πως χειριζόταν drone πάνω από την προπόνηση της Νέας Ζηλανδίας, τη Δευτέρα
Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά (ΚΟΚ) απομάκρυνε την τεχνικό της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας Beverly Priestman για το υπόλοιπο των Ολυμπιακών Αγώνων, επειδή το επιτελείο της έκανε χρήση drone για να κατασκοπευτούν αντίπαλοι.
Η ανακοίνωση της ΚΟΚ, η οποία ήρθε μερικές ώρες αφότου ο Καναδάς ξεκίνησε τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι με νίκη (2-1) επί της Νέας Ζηλανδίας, βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου που επισκίασε την έναρξη του γυναικείου τουρνουά ποδοσφαίρου.
Η Priestman δεν κάθισε στον πάγκο εναντίον της Νέας Ζηλανδίας, αφού προηγουμένως μέλος του επιτελείου της διαπιστώθηκε πως χειριζόταν drone πάνω από την προπόνηση της Νέας Ζηλανδίας, τη Δευτέρα.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, ετέθησαν εις γνώση μας μας πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με προηγούμενη χρήση drone εναντίον αντιπάλων, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Καναδά, Κέβιν Μπλου.
«Υπό το φως των νέων αποκαλύψεων, η Ομοσπονδία αποφάσισε να αναστείλει την προπονήτρια της Εθνικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, Μπεβ Πρίστμαν, για το υπόλοιπο των Ολυμπιακών Αγώνων και ως την ολοκλήρωση της ανακοινωθείσας ανεξάρτητης εξωτερικής έρευνάς μας».
Της καναδικής γυναικείας ομάδας θα ηγηθεί για το υπόλοιπο της διοργάνωσης ο βοηθός προπονητής, Άντι Σπενς.
Η χρήση drone ήρθε στο φως όταν η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας υπέβαλε καταγγελία για απόπειρα κατασκοπείας στη διάρκεια της προπόνησης της Δευτέρας, στο Σεντ Ετιέν.
Οι Νεοζηλανδοί το ανέφεραν στην αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον χειριστή, μέλος του προσωπικού της καναδικής ομάδας. Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε ότι το ποδοσφαιρικό επιτελείο της Ομοσπονδίας θα υποβληθεί σε «υποχρεωτική εκπαίδευση δεοντολογίας».
Η ΚΟΚ ζήτησε συγγνώμη από τις παίκτριες της Νέας Ζηλανδίας και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, δηλώνοντας «σοκαρισμένη και απογοητευμένη».
Η FIFA επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η πειθαρχική επιτροπή της ξεκίνησε διαδικασίες εναντίον της Ομοσπονδίας του Καναδά και των υπεύθυνων για το περιστατικό (Πρίστμαν, Μαντέρ και Λομπάρντι).
Η 38χρονη Πρίστμαν ασκεί καθήκοντα από τον Οκτώβριο του 2020, αφού προηγουμένως ήταν βοηθός προπονητή στην Αγγλία.
Οδήγησε τον Καναδά στο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά απέτυχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων.
Νωρίτερα φέτος, η Πρίστμαν υπέγραψε επέκταση συμβολαίου με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να συνεχίσει έως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης