Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Στη Σκύρο με το νέο VW Tiguan 1.5 eTSI

tags :
Στη Σκύρο με το νέο VW Tiguan 1.5 eTSI
Το μικρομεσαίο SUV της VW μπήκε αισίως στην τρίτη γενιά του και το Caroto το υποδέχτηκε στο ιδανικό περιβάλλον για ένα μοντέλο που αγαπά τόσο την πόλη όσο και το χώμα.
Την πανέμορφη Σκύρο.
Αν έπρεπε να σκιαγραφήσει κάποιος το τέλειο αυτοκίνητο για ένα νησί των Σποράδων όπως η Σκύρος, τότε πολύ πιθανό το παζλ να σχημάτιζε το VW Tiguan.
To γερμανικό μοντέλο, από την πρώτη του κιόλας γενιά, θέλησε να πιάσει τον παλμό της πόλης αλλά και των εξορμήσεων, με σχετικά compact διαστάσεις, ικανό στο χώμα, αρκετούς χώρους, ευέλικτο και με γκάμα κινητήρων με έμφαση στην οικονομία.
Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν λοιπόν, ίσα που εξελίσσονται, και για αυτό το Tiguan (το μοντέλο της δοκιμής μας είναι έκδοσης Life) στην τρίτη του απόπειρα έχει μεγαλώσει ελάχιστα (μήκος 4,539 μέτρα σε σχέση με τα 4,486 μέτρα της δεύτερης γενιάς), έχει πάρει σχεδιαστικά ορισμένα κομψά σημεία της σειράς ID (φωτιστικά σώματα με ενιαία φάσα, ακμές, αιχμηρές λεπτομέρειες).
Στο εσωτερικό η αναβάθμιση είναι αισθητή χωρίς να έχει αλλοιωθεί το DNA του γερμανικού μοντέλου.
Ψηφιακή οθόνη αφής 15 ιντσών στην έκδοση δοκιμής μας (12,9 ίντσες στον στάνταρ εξοπλισμό), σύστημα πολυμέσων MIB4 και Chat GPT με τη φωνή της IDA για να μη νιώθετε ποτέ… μοναξιά.
Τι χρειάζεται κανείς για να ξεκινήσει με διάθεση μία καλοκαιρινή νησιωτική απόδραση;
Κορυφαίο σύστημα τριζωνικού κλιματισμού smart, 652 λίτρα για αποσκευές (+37 λίτρα) και φύγαμε για Κύμη, μια και είναι μονόδρομος το ανατολικό λιμάνι της Εύβοιας για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί το 19ο σε μέγεθος νησί της χώρας μας.
Πρώτος στόχος λοιπόν τα 150 χιλιόμετρα μέχρι το λιμάνι της Εύβοιας, μια και επιλέξαμε να αποφύγουμε το ferry boat από τον Ωρωπό μέχρι την Ερέτρια.
Τα μισά περίπου σε ανοιχτό δρόμο μέχρι τη Χαλκίδα και τα άλλα μισά σε επαρχιακό με στροφές και ταχύτητες κάτω από 100 χλμ./ώρα. Το τέλειο περιβάλλον δηλαδή για να κάνει οικονομία ο εξελιγμένος (Evo2) TSI 1.5 με απόδοση 150 ίππους, 250 Nm ροπή και ήπια υβριδικό 48V σύστημα (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης