Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Δημοκρατικοί σε παραλήρημα - Φαντασιώνονται πως η δολοφονική απόπειρα κατά του Trump ήταν κατασκευασμένη

Οι Δημοκρατικοί σε παραλήρημα - Φαντασιώνονται πως η δολοφονική απόπειρα κατά του Trump ήταν κατασκευασμένη
Το σχεδόν να σκοτωθείς «μπορεί να προκαλέσει ένα κύμα συμπάθειας», λέει καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης...
Σε άλλο επίπεδο έχουν φτάσει την προπαγάνδα οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ, προκειμένου να υφαρπάξουν τον προεδρικό θώκο από το σίγουρο –βάσει των αξιόπιστων δημοσκοπήσεων– νικητή, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Donald Trump.
Ως γνωστόν, o κ. Trump, λόγω της μακράς περιόδου ακυβερνησίας που έχει καθηλώσει τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, προηγούνταν ως η ιδανική λύση στις προτιμήσεις του ταλαιπωρημένο εκλογικού σώματος, ωστόσο η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του εκτόξευσε τα ποσοστά του.
Ένα τσουνάμι συμπάθειας τον έχει κατακλύσει και, ταυτόχρονα, φαίνεται να τον φέρνει μια ανάσα από την προεδρία…
Σε αυτό το πλαίσιο, βλέποντας το εκλογικό τρένο να περνά και να το χάνουν, οι Δημοκρατικοί, με τη βοήθεια του βαθέος κράτους, προσπαθούν να αποδομήσουν την προσωπικότητα του πρώην Αμερικανού προέδρου.
Η δε αναίδειά τους έχει φτάσει σε τέτοιον βαθμό, που με θεωρίες συνωμοσίας, fake news, αλλά και με την επιστράτευση διαφόρων εγκάθετων μαριονετών αμφισβητούν ακόμη και τη δολοφονική απόπειρα κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών.
Τελευταίο χτύπημα… οι δηλώσεις γνωστής καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Ο λόγος για την ιστορικό Ruth Ben-Ghiat, που είπε πως το να σκοτωθείς σχεδόν «μπορεί να προκαλέσει ένα κύμα συμπάθειας».
Σύμφωνα με την ανεκδιήγητη «ακαδημαϊκό», «ο πρόεδρος Trump μπορεί να βάλει ένα τικ στο εγχειρίδιό του και να χρησιμοποιήσει την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του για να γίνει πιο ισχυρός.
Οι απόπειρες δολοφονίας προκαλούν κύματα συμπάθειας».
Η αποτυχημένη προσπάθεια δολοφονίας του Trump ενίσχυσε τη φαλλοκρατική σκληρότητά του, που έτσι απέκτησε αξιοπιστία.
Αυτό συνέβαινε με τον Castro, τον Mussolini και τώρα συμβαίνει με τον πρώην πρόεδρο Donald Trump».

Από Μussolini ως Hitler

«Από τον Μussolini, τον Hitler και έπειτα, πολλοί ισχυροί άντρες υποτίθεται πως μπήκαν στο στόχαστρο εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών και κατόπιν αναδείχθηκαν ως προστάτες του έθνους – ως τα μοναδικά άτομα που θα μπορούσαν να σώσουν τον λαό και να τον οδηγήσουν στο μεγαλείο», είπε η καθηγήτρια.
«Οι επιπτώσεις της απόπειρας δολοφονίας στον Τραμπ είναι μέχρι στιγμής σύμφωνες με την ιστορία του αυταρχισμού», δήλωσε.
«Το κυριότερο μεταξύ των συνεπειών του είναι η ώθηση της δημοφιλίας του υποτιθέμενο θύματος, του Trump».
H Ben-Ghiat σημείωσε ότι πολλοί Ρεπουμπλικάνοι έδειξαν αλληλεγγύη στον Τραμπ αφού επέζησε.
«Η φερόμενη επίθεση συσπείρωσε τους οπαδούς του Trump.
Στην Εθνική Συνέλευση των Ρεπουμπλικανών, πολλοί φορούσαν επίδεσμους στα αυτιά ως σημάδια υποστήριξης.
Οι πληγές του Trump είναι και οι πληγές τους – γι' αυτούς ενσαρκώνει το έθνος, εκφράζει τα βάσανά τους και διακινδυνεύει την ασφάλειά του για λογαριασμό τους».
Η προεκλογική εκστρατεία του, σύμφωνα με τον Ben-Ghiat, «είχε πάντα στον πυρήνα της ως θέμα την εκδίκηση και την ανταπόδοση για όσους τον διώκουν».
Στη συνέχεια, η Ben-Ghiat συνέδεσε την απόπειρα δολοφονίας και την απάντηση του Τραμπ με το πολύ ανησυχητικό «Project 2025», μια μεγάλη λευκή βίβλο από το Heritage Foundation.
Προβλέπει απολύσεις γραφειοκρατών που αρνούνται να κάνουν τη δουλειά τους και εφαρμόζουν την ατζέντα της εκτελεστικής εξουσίας.
Πρώην στελέχη του Trump εμπλέκονται με το έργο, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος δεν έχει καμία ανάμειξη σε αυτό.
Ωστόσο, ο Ben-Ghiat ανησυχεί.
«Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για αυτά τα μέτρα, όπως και άλλες επιθέσεις έχουν χρησιμοποιηθεί από άλλους δικτάτορες».
(Σημείωση του συντάκτη: Το College Fix είναι αποδέκτης επιχορήγησης από το Heritage Foundation για μια πρωτοβουλία που δεν σχετίζεται με το Project 2025.)

Πολιτικές προεκτάσεις στα ερωτήματα του FBI για την απόπειρα δολοφονίας Trump

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι άλλο εκτός από μια σφαίρα προκάλεσε τον τραυματισμό στο αυτί του Donald Trump στην απόπειρα δολοφονίας της 13ης Ιουλίου κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην γιατρός του, ενώ οι αμφιβολίες που άφησε το FBI για το τί προκάλεσε την αιμορραγία στο αυτί του προέδρου άρχισε να αποκτά ξαφνικά πολιτικές προεκτάσεις, με τον Trump να επιτίθεται στο FBI.
Ο Ronny Jackson, γιατρός του Trump όταν ήταν πρόεδρος, δημοσίευσε σήμερα ανακοίνωση μια ημέρα αφότου ο Trump επέκρινε τον διευθυντή του FBI Christopher Ray επειδή δήλωσε σε Επιτροπή της Βουλής ότι δεν έχει καταστεί σαφές αν ο Trump χτυπήθηκε από σφαίρα ή από κάτι άλλο.
Χθες, στην κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, ο διευθυντής του FBI τόνισε ότι δεν είναι σαφές αν όντως ο Trump χτυπήθηκε από σφαίρα ή από θραύσματα σφαίρας.
«Με σεβασμό στον πρώην Πρόεδρο Trump, υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσματα που χτύπησαν το αυτί του», απάντησε ο Ρέι στον πρόεδρο της Επιτροπής Jim Jordan.
Ένας εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας Trump, Jason Miller, χαρακτήρισε «συνωμοσία» την εκδοχή ότι ο Trump δεν χτυπήθηκε από σφαίρα.
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο το FBI επιδιώκει να πάρει κατάθεση από τον Τραμπ στην έρευνα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών για την απόπειρα δολοφονίας για να λάβει δήλωση θύματος - ένα τυπικό μέρος της έρευνας επειδή είναι θύμα εγκληματικής ενέργειας.
Το FBI σε χθεσινή του ανακοίνωση τόνισε ότι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν θραύσματα από σφαίρες και άλλα στοιχεία στην επίθεση κατά του Τραμπ στην προεκλογική συγκέντρωσή του στην Πενσιλβάνια στις 13 Ιουλίου. Το FBI ξεκαθάρισε από την αρχή αντιμετώπισε το συμβάν ως απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου.
Οι ερωτήσεις σχετικά με τον τραυματισμό στο αυτί του Trump έχουν πυροδοτήσει πολιτικές αντιδράσεις.
Ο Trump δήλωσε ότι «δέχθηκε μια σφαίρα για τη δημοκρατία» και επιτέθηκε στον Ray στο Truth Social για την κατάθεσή του.
«Δεν υπήρχε γυαλί, δεν υπήρχαν σκάγια. Το νοσοκομείο το ονόμασε «τραύμα από σφαίρα στο αυτί» και αυτό ήταν. Δεν είναι περίεργο που το άλλοτε φημισμένο FBI έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Αμερικής!», έγραψε ο Τραμπ.
«Όποιος πιστεύει αυτές οι συνωμοσιολογικές μπούρδες είναι είτε διανοητικά καθυστερημένος είτε εσκεμμένα διακινεί ψέματα για πολιτικούς λόγους», δήλωσε στο CNN ο σύμβουλος του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ.
Ο Trump έχει επικριθεί επειδή δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για την κατάσταση της υγείας του μετά την απόπειρα δολοφονίας, η οποία άφησε νεκρό έναν συμμετέχοντα στη συγκέντρωση και άλλους τραυματίες.
Έδωσε στη δημοσιότητα ένα σημείωμα του πρώην γιατρού του Λευκού Οίκου και νυν Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Ronny Jackson σχετικά με την ανάρρωσή του από τον πυροβολισμό, αλλά δεν επέτρεψε σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που τον περιέθαλψαν να μιλήσουν δημόσια για την κατάσταση της υγείας του.

Η απάντηση της πλευράς D. Trump 

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι άλλο εκτός από μια σφαίρα προκάλεσε τον τραυματισμό στο αυτί του Donald Trump στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία, ξεκαθάρισε ο πρώην γιατρός του, Ronny Jackson, απαντώντας στον απίστευτο ισχυρισμό του FBI.
O γιατρός του κ. Trump όταν ήταν πρόεδρος, δημοσίευσε σήμερα 26/7 ανακοίνωση αφότου ο Ρεπουμπλικάνος επέκρινε τον διευθυντή του FBI.
«Δεν υπήρχε γυαλί, δεν υπήρχαν σκάγια. Το νοσοκομείο το ονόμασε "τραύμα από σφαίρα στο αυτί" και αυτό ήταν. Δεν είναι περίεργο που το άλλοτε φημισμένο FBI έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Αμερικής!» έγραψε ο Donald Trump στο Truth Social.
«Όποιος πιστεύει αυτές οι συνωμοσιολογικές μπούρδες είναι είτε διανοητικά καθυστερημένος είτε εσκεμμένα διακινεί ψέματα για πολιτικούς λόγους», δήλωσε στο CNN ο σύμβουλος του κ. Trump, Steven Cheung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης