Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pellmann (Γερμανός βουλευτής): Είναι ώρα να σωπάσουν τα όπλα στην Ουκρανία – Όχι άλλος εξοπλισμός στο Κίεβο

Pellmann (Γερμανός βουλευτής): Είναι ώρα να σωπάσουν τα όπλα στην Ουκρανία – Όχι άλλος εξοπλισμός στο Κίεβο
«Περαιτέρω παραδόσεις όπλων θα τροφοδοτήσουν τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση», υπογράμμισε ο Γερμανός βουλευτής
Οι περαιτέρω προμήθειες όπλων στην Ουκρανία θα οδηγήσουν μόνο στην κλιμάκωση του πολέμου, επομένως είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατό προκειμένου να τερματιστούν τέτοιες πιθανές εξελίξεις, είπε ο Soren Pellmann, βουλευτής του γερμανικού κοινοβουλίου.
Ο Pellmann, ο οποίος είναι επιλαχών βουλευτής του Αριστερού Κόμματος είπε ότι μετά από δύο χρόνια σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, «είναι καιρός να σωπάσουν επιτέλους τα όπλα και τα αντιμαχόμενα μέρα να καθίσουν μαζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
«Υπάρχουν προφανή σήματα και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης», συνέχισε.
«Περαιτέρω παραδόσεις όπλων θα τροφοδοτήσουν τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση», υπογράμμισε.
Ο Pellmann τόνισε ότι το Αριστερό Κόμμα της Γερμανίας ευνοεί τη διπλωματία και τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και γι' αυτό το γερμανικό πολιτικό κόμμα κατήγγειλε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο Μάρτιο να διαθέσει επιπλέον ποσό 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την εξοπλιστική ενίσχυση της Ουκρανίας.
«Δυστυχώς, έχουμε ιστορικά διδάγματα ότι η οικονομική βοήθεια της ΕΕ είναι συνήθως επωφελής για τους πιστωτές και δεν συμβάλλει στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μίας χώρας», σημείωσε ο Pellmann.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης