Τελευταία Νέα
Οικονομία

To 2025 ο ανάδοχος για το κυβερνητικό πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» στην ΠΥΡΚΑΛ

To 2025 ο ανάδοχος για το κυβερνητικό πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» στην ΠΥΡΚΑΛ
Τον Σεπτέµβριο λήγει η προθεσµία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσκληση που έχει δηµοσιευθεί
Σχετικά Άρθρα
To 2025 αναµένεται να τοποθετηθεί ο ανάδοχος για το κυβερνητικό πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στη Δάφνη, στην Αθήνα, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του το 2026, εκτίµησε ο διευθυντής της Μονάδας Συµπράξεων Δηµοσίου και Ιδιωτικού Τοµέα (ΣΔΙΤ) Νίκος Σέργης σε συνέντευξη Τύπου.
Συγκεκριμένα, τον Σεπτέµβριο λήγει η προθεσµία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσκληση που έχει δηµοσιευθεί. Πρόκειται για σύνθετο έργο το οποίο θα αναβαθµίσει τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων των 9 υπουργείων που θα εγκατασταθούν εκεί, αλλά και τις παρεχόµενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, πρόσθεσε, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ, άλλα 8 έργα βρίσκονται σε διαδικασία υποβολής προσφορών (δίκτυο άρδευσης ΤΟΕΒ Ταυρωπού, αρδευτικό δίκτυο Υπέρειας Ν. Λάρισας – Ορφανών Ν. Καρδίτσας, δίκτυο άρδευσης Ξάνθης, αρδευτικό δίκτυο Αλµωπαίου, φράγµα Μιναγιώτικο και αρδευτικό δίκτυο, λιµνοδεξαµενή Χοχλακίων Ν. Λασιθίου – φράγµα Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας, απορρίµµατα Δυτικού Τοµέα Κεντρικής Μακεδονίας και σχολικές υποδοµές Δήµου Χανίων).
Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονοµίας Νίκος Παπαθανάσης στην ίδια συνέντευξη Τύπου, σε εξέλιξη βρίσκονται έργα ΣΔΙΤ, όπως οι φοιτητικές εστίες στο Δηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο και στα Πανεπιστήµια Κρήτης και Θεσσαλίας, σχολικές υποδοµές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αρδευτικά έργα και έργα διαχείρισης απορριµµάτων, οι οδικοί άξονες Θεσσαλονίκη – Εδεσσα και Δράµα – Αµφίπολη.
Σχετικά µε τα άλλα προγράµµατα στήριξης της επιχειρηµατικότητας, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε µεταξύ άλλων τα εξής:

• Στο πλαίσιο του προγράµµατος της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, οι προσκλήσεις ανέρχονται ήδη στο 44,41% του συνολικού προϋπολογισµού, µε στόχο το ποσοστό αυτό να φτάσει το 70% στο τέλος του 2025. Στο πλαίσιο των προσκλήσεων De Minimis για µικρές και πολύ µικρές, νέες και υφιστάµενες επιχειρήσεις, έχουν κατατεθεί 840 αιτήσεις, προϋπολογισµού 50,6 εκατ. ευρώ και η κάλυψη της διαθέσιµης δηµόσιας δαπάνης ανέρχεται στο 101%. Στις προσκλήσεις του γενικού απαλλακτικού κανονισµού για ΜµΕ και µεγάλες, νέες και υφιστάµενες επιχειρήσεις, οι αντίστοιχες αιτήσεις είναι ήδη 136 µε προϋπολογισµό 392,58 εκατ. ευρώ και 140% υπερκάλυψη της δηµόσιας δαπάνης.

• Στο πλαίσιο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, το Ταµείο Επιχειρηµατικότητας ΙΙΙ έχει προϋπολογισµό δανείων στο σκέλος του ταµείου εγγυήσεων 1,79 δισ. ευρώ και στο σκέλος του ταµείου δανείων 466 εκατ. ευρώ. Από τα δάνεια του ταµείου εγγυήσεων, το 90,1% κατευθύνθηκε σε επιχειρήσεις µε λιγότερους από 50 εργαζοµένους, και το 91,5% σε επιχειρήσεις µε κύκλο εργασιών µικρότερο των 10 εκατ. ευρώ. Από τα δάνεια του ταµείου δανείων, το 84% κατευθύνθηκε σε επιχειρήσεις µε λιγότερους από 50 εργαζοµένους, και το 84% σε επιχειρήσεις µε κύκλο εργασιών λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ. Ο αντίστοιχος προϋπολογισµός δανείων από το ταµείο µικρών δανείων αγροτικής επιχειρηµατικότητας φτάνει στα 107 εκατ. ευρώ, από το ταµείο εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕ∆Ε στα 67,5 εκατ. ευρώ και από το ταµείο οπτικοακουστικών µέσων στα 62,5 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης