Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νεοναζιστική οργάνωση The Base στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές ομάδες της ΕΕ – Ο αρχηγός Nazzaro και οι σχέσεις με το FBI

Η νεοναζιστική οργάνωση The Base στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές ομάδες της ΕΕ – Ο αρχηγός Nazzaro και οι σχέσεις με το FBI

Η ΕΕ έχει προσθέσει Αμερικανούς νεοναζί στον κατάλογό της με τις τρομοκρατικές ομάδες

Σχετικά Άρθρα
Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε την προσθήκη της αμερικανικής νεοναζιστικής ομάδας The Base στον τρομοκρατικό της κατάλογο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ε.Ε.
Η Βάση είναι μια ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα που εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες, που ιδρύθηκε το 2018 από τον Rinaldo Nazzaro - πρώην εργολάβο του FBI και του Πενταγώνου.
Η ομάδα προωθεί την ιδέα της λευκής υπεροχής και υποστηρίζει την εγκαθίδρυση εθνικά ομοιογενών λευκών κρατών μέσω της βίας.
Το 2021, η Βάση χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.
Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ, περιουσιακά στοιχεία και άλλοι χρηματοοικονομικοί πόροι ή οικονομικοί πόροι της Βάσης στις χώρες της ΕΕ υπόκεινται σε δέσμευση και απαγορεύεται σε οντότητες στην ΕΕ να παρέχουν κεφάλαια και οικονομικούς πόρους σε αυτήν την ομάδα.
Ο κατάλογος των ατόμων και οργανώσεων στην ΕΕ περιλαμβάνει πλέον 15 φυσικά πρόσωπα και 22 νομικά πρόσωπα και οργανώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης