Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πήγαμε για Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά μας βγήκαν Eurovision - Αποθέωση του woke και τουριστική βαρκάδα παρουσίασε ο Macron

Πήγαμε για Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά μας βγήκαν Eurovision -  Αποθέωση του woke και τουριστική βαρκάδα παρουσίασε ο Macron
Μια διαφήμιση της woke κουλτούρας με ολυμπιακό περιτύλιγμα παρουσίασε ο Macron
Το Ολυμπιακό πνεύμα, όπως μας επανασυστήθηκε πριν από 128 χρόνια από τους Δημήτριο Βικέλα και Pierre de Coubertin, χάθηκε στα θολά νερά του Σηκουάνα και στα ροζ φρου φρου της Lady Gaga.

gtregerre.JPG

Μάλιστα, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου, όπως την είδαμε στις οθόνες μας, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στο οικουμενικό και συνάμα ελληνικό πνέυμα των Αγώνων, αλλά ούτε καν στις θεμελιώδεις αξίες του γαλλικού πολιτισμού, που υποτίθεται ότι εμφορείται από τα ιδανικά του διαφωτισμού και το τρίπτυχο Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα.

htrtttrhhtr.JPG

2_539.JPG

20240726-TELETH-PASARELA2-768x432.jpg

5_150.JPG

6_92.JPG

a_13.JPG
Η από αρχαιοτάτων χρόνων περίφημη ... Ολυμπιακή Πασαρέλα

GTbvydXWMAADtDK.png
Κι ένα ενσταντανέ της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας


Η αποθέωση της woke κουλτούρας

woke_og.JPG

Αντ΄αυτού οι Γάλλοι παρουσίασαν στην καλύτερη περίπτωση μια μεταμοντέρνα εκδοχή καμπαρέ και στη χειρότερη μια νέα Eurovision στο Παρίσι.
Με άλλα λόγια, μια διαφήμιση της Woke Κουλτούρας με Ολυμπιακό περιτύλιγμα...
Ακόμα κι αν η Lady Gaga με τα ροζ πούπουλά της βγήκε βιντεοσκοπημένα και όχι live, λόγω της δυνατής βροχής που έπεφτε στη γαλλική πρωτεύουσαμ το μήνυμα πέρασε:
Αυτός είναι πια ο δυτικός πολιτισμός, αυτό έχουμε να παρουσιάσουμε στον πλανήτη στην απώτατη στιγμή συμφιλίωσης του, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Παράλληλα, η τελετή έναρξης αποπειράθηκε να περάσει ακόμη πιο περίεργα μηνύματα παρουσιάζοντας ως ... ψηφιακό λαμπαδηοδρόμο τον χαρακτήρα του Video Game Assassin's Creed.
Όπως τόνισε από το X η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά «ο χαρακτήρας από το βιντεοπαιχνίδι Assassin's Creed ως κεντρικό πρόσωπο, υπενθυμίζει την έχθρα μεταξύ του Τάγματος των Ασασίνων, ανά τους αιώνες, οι οποίοι πολεμούν για την ειρήνη μέσω της ελεύθερης βούλησης της ανθρωπότητας, εναντίον των Ναϊτών ιπποτών, οι οποίοι επιθυμούν την ειρήνη μέσω του ασφυκτικού ελέγχου της ανθρωπότητας».
Και κάπως έτσι, ανάμεσα στην τουριστική βαρκάδα των αθλητών στον Σηκουάνα -την ομολογουμένως χειρότερης αισθητικής ολυμπιακή παρέλαση όλων των εποχών-, τις νευρικές φιγούρες των queer χορευτών, την οιαδήποτε απουσία αισθητικής πρότασης από τους Γάλλους, το πνεύμα αυτών των Ολυμπιακών αγώνων συναντά τις σκοτεινές πράξεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron.

Τελετή έναρξης καρικατούρα από μια πολιτική ηγεσία - καρικατούρα

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου αντανακλά λοιπόν ανάφλυφα, στα θολά νερά του Σηκουάνα όσα πρεσβέυει η σημερινή γαλλική ηγεσία.
Στα 235 χρόνια από την καταιγίδα της Βαστίλης, η Γαλλία γνώρισε διαφορετικές εποχές.
Εποχές ένδοξες, εποχές παρακμής, εποχές που η τιμή ήταν πολύτιμη και όταν την ποδοπατούσαν.
Η Γαλλία κατάφερε να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, αποδεικνύοντας ότι ήταν μεγάλη δύναμη.
Η Γαλλία, παρεμπιπτόντως, ήταν η μόνη που δεν υπέκυψε στην πειθώ των Αμερικανών και δεν πήγε μαζί τους στον πόλεμο του Ιράκ
Παλαιά η Γαλλία είχε ηγέτες… σήμερα η Γαλλία κυβερνάται από καρικατούρες που υποκλίνονται στις ΗΠΑ… που όλως τυχαίως βρίσκεται πίσω από όλες τις παρατηρήσεις και τις αποφάσεις της γαλλικής κυβέρνησης.
Η πάλαι ποτέ ανεξάρτητη χώρα, η οποία συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας από το βρετανικό στέμμα, δεν παρατήρησε η ίδια πώς έγινε ίσως ο κύριος Ευρωπαίος υποτελής των Ηνωμένων Πολιτειών.
Είναι αξιοσημείωτο πώς ο Macron σερνόταν σαν φίδι για να ευχαριστήσει το αφεντικό του τον Biden.
Ναι, ο Biden έχει άνοια, γνωστικά προβλήματα, και ναι, δυσκολίες στην αντίληψη της πραγματικότητας.
Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα ή εμπόδιο για το σημερινό Παρίσι.
Άλλωστε, για τη Γαλλική ηγεσία η άνοια δεν είναι σωματική, αλλά πολιτική...

Υπέρογκο το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων - Στα 122 εκατ. ευρώ το woke πανηγύρι της τελετής έναρξης

Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που άρχισαν στο Παρίσι την Παρασκευή (26/7/2028), εκτιμάται σε 11 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου το διπλάσιο από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα Ouest-France.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν το Παρίσι κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, «ο προϋπολογισμός για τους Αγώνες υπολογίστηκε σε περίπου 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά τελικά σχεδόν διπλασιάστηκε».
Η Ouest-France ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ξοδέψει 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ για τους Αγώνες, σε σύγκριση με τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ που σχεδίαζε.
Μόνο η τελετή έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 θα κοστίσει στη Γαλλία 122 εκατομμύρια ευρώ.
Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 φιλοξενούνται από τη γαλλική πρωτεύουσα του Παρισιού μεταξύ 26 Ιουλίου και 11 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης