Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία αλλάζει - Θα διοχετεύσουμε 30 δισ. δολάρια σε επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας

Erdogan: Η Τουρκία αλλάζει - Θα διοχετεύσουμε 30 δισ. δολάρια σε επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας

Για πέντε χρόνια, η Άγκυρα θα καλύψει το ήμισυ των δαπανών προσωπικού των νέων κέντρων

Σχετικά Άρθρα
Ο Πρόεδρος Erdogan ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα κατευθύνει πόρους συνολικής αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα αποτελούνται από φορολογικά κίνητρα και θα χορηγήσει υποστήριξη σε επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας.
Μιλώντας στην τελετή εισαγωγής του Προγράμματος Κίνητρων Υψηλής Τεχνολογίας (HIT-30) της χώρας στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή (26/7/2024), ο Erdogan είπε ότι η Τουρκία στοχεύει να γίνει περιφερειακός κόμβος παραγωγής στην ικανότητα παραγωγής μπαταριών και να προσφέρει πακέτο κινήτρων αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους επενδυτές.
Η χώρα εγκαινιάζει επίσης ένα πακέτο κινήτρων αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο μονάδες ετησίως, πρόσθεσε ο Σουλτάνος.
Για πέντε χρόνια, η Άγκυρα θα καλύψει το ήμισυ των δαπανών προσωπικού των νέων κέντρων που θα δημιουργηθούν στη χώρα από τις 1.000 κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο όσον αφορά την Ε&Α.

Ανανεώσιμη ενέργεια

«Στοχεύουμε να υποστηρίξουμε την κατασκευή κρίσιμων εξαρτημάτων και υπεράκτιων ανεμογεννητριών στην αιολική ενέργεια και να δημιουργήσουμε ένα εγχώριο εμπορικό σήμα αιολικής ενέργειας», είπε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας.
Ο Πρόεδρος Erdogan ανακοίνωσε επίσης ότι η Τουρκία θα παράσχει επιχορήγηση έως και 8.000 δολαρίων για επενδύσεις κυψελών που στοχεύουν στη δημιουργία ισχύος στην ηλιακή ενέργεια.
Η κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για τις παγκόσμιες εταιρείες αυτοκινήτων και άλλους κατασκευαστές οχημάτων μεγάλης κλίμακας να κατευθύνουν τις επενδύσεις τους σε ηλεκτρικά οχήματα στην Τουρκία.
«Στοχεύουμε να φέρουμε επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα τουλάχιστον 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα μας, οι οποίες θα συμβάλουν σημαντικά στο αναπτυξιακό μας ταξίδι στους τομείς της τεχνολογίας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης