Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump προειδοποιεί τον Netanyahu (Ισραήλ): Θα ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος στην Μέση Ανατολή ή και Τρίτος Παγκόσμιος

Ο Trump προειδοποιεί τον Netanyahu (Ισραήλ): Θα ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος στην Μέση Ανατολή ή και Τρίτος Παγκόσμιος
Εάν δεν το κάνουμε, θα καταλήξουμε σε μεγάλους πολέμους στη Μέση Ανατολή και ίσως σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο... τόνισε ο Trump
Ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ Trump προειδοποίησε τον Netanyahu τον Ισραηλινό πρωθυπουργό (που θεωρείται εγκληματίας πολέμου) ότι θα ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος στην Μέση Ανατολή, θα είναι προπομπός του τρίτου παγκόσμιου πολέμου.
Ο πρώην πρόεδρος Trump συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στο κτήμα του Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, αμέσως μετά τη συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Biden και την αντιπρόεδρο Kamala Harris.
Ο Trump υποστήριξε στο πλαίσιο της συνάντησης ότι θα ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή -και ακόμη και «τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» αν δεν κερδίσει τις εκλογές.
O Trump επισήμανε ότι θα αποκλιμακώσει τα παγκόσμια hotspot συγκρούσεων στα οποία οι ΗΠΑ είναι πολύ βαθιά ενσωματωμένες.
«Αν κερδίσουμε, θα είναι πολύ απλό.
Όλα θα πάνε καλά και πολύ γρήγορα», είπε ο Trump.
«Εάν δεν το κάνουμε, θα καταλήξουμε σε μεγάλους πολέμους στη Μέση Ανατολή και ίσως σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο... τόνισε ο Trump.
Είμαστε πιο κοντά σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο αυτή τη στιγμή από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά, γιατί έχουμε ανίκανους ανθρώπους που διοικούν τη χώρα μας», είπε ο Trump.
O Trump ποτέ δεν το έθεσε τόσο ωμά ώστε να πει ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεσπάσει εάν χάσει τις εκλογές.
Αναλογίστηκε επίσης τη διαμάχη που έμεινε στον απόηχο της συνάντησης του Netanyahu με τον αντιπρόεδρο Kamala Harris.
Ο Ισραηλινός ηγέτης φέρεται να ήταν αναστατωμένος με τη δήλωση της Kamala Harris μετά τη συνάντηση, όπου είπε ότι «δεν θα σιωπούσε» για τις αυξανόμενες απώλειες και τα βάσανα των αμάχων Παλαιστινίων.
«Η δήλωση της Kamala Harris μετά τη συνάντηση ήταν πολύ πιο επικριτική από ότι είπε στον Netanyahu στη συνάντηση», είπε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος στο Axios.
Ο Ισραηλινός αξιωματούχος είπε επίσης ότι ο Netanyahu ήταν δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι ο Kamala Harris επέκρινε δημόσια το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και για τη δολοφονία αμάχων, ειδικά αυτή τη στιγμή εν μέσω διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία ομήρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης