Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Ο Ρωσικός στρατός δυτικά της Avdiivka χρησιμοποιεί το ρομπότ Strela για μεταφορές

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Ο Ρωσικός στρατός δυτικά της Avdiivka χρησιμοποιεί το ρομπότ Strela για μεταφορές
Tο συγκρότημα προορίζεται για τη μεταφορά πυρομαχικών, τροφίμων και, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκκένωση τραυματισμένου στρατιωτικού προσωπικού.
Το στρατιωτικό προσωπικό της ομάδας στρατευμάτων του Κέντρου χρησιμοποιεί ενεργά ένα ρομποτικό συγκρότημα για τη μεταφορά τροφίμων και πυρομαχικών στην κατεύθυνση της Avdiivka τόνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι στρατιωτικοί της ομάδας στρατευμάτων του Κέντρου χρησιμοποιούν ενεργά το ρομποτικό συγκρότημα εδάφους για την προμήθεια τροφίμων και πυρομαχικών που λαμβάνονται μέσω της επιμελητείας του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας στην κατεύθυνση Avdiivka», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.
Η ρομποτική πλατφόρμα είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα με μόνιμη τετρακίνηση και χωρητικότητα φορτίου έως 160 κιλά.
Η πλατφόρμα ελέγχεται από τον χειριστή χρησιμοποιώντας έναν τυπικό πίνακα ελέγχου και με τη βοήθεια ενός αναγνωριστικού drone, μέσω του οποίου βλέπει την κατεύθυνση κίνησης του οχήματος και τα εμπόδια στο πέρασμά του.

Το συγκρότημα προορίζεται για τη μεταφορά πυρομαχικών, τροφίμων και, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκκένωση τραυματισμένου στρατιωτικού προσωπικού.

«Είναι πολύ απλό να λειτουργήσει, όπως ένα ραδιοελεγχόμενο αυτοκίνητο, καθώς κάθε τροχός έχει τον δικό του κινητήρα, δηλαδή έχει μόνιμη κίνηση σε όλους τους τροχούς, ανεξάρτητη ανάρτηση.
Έχει αποδειχθεί καλός σε δύσκολες συνθήκες: βροχή, λάσπη, χιόνι.
Η μπαταρία διαρκεί για 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας η ρομποτική πλατφόρμα φέρει το διακριτικό «Strela».
Το τμήμα άμυνας διευκρίνισε ότι το ρομποτικό σύστημα παράδοσης δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες μάχης και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πρώτη γραμμή, όπου η κίνηση του προσωπικού σε ανοιχτούς χώρους είναι περιορισμένη λόγω της υψηλής πυκνότητας πυρός και της χρήσης μεγάλου αριθμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV από τον εχθρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης