Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρυσήμαντο μήνυμα Putin: Απαντάμε αποφασιστικά στις προκλήσεις των ΗΠΑ – Η Ρωσία φεύγει από το moratorium για τα πυρηνικά όπλα

Βαρυσήμαντο μήνυμα Putin: Απαντάμε αποφασιστικά στις προκλήσεις των ΗΠΑ  –   Η Ρωσία φεύγει από το moratorium για τα πυρηνικά όπλα
Ο Putin προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι η Ρωσία δεν θα δεσμεύεται πλέον από moratorium για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, εάν αναπτύξουν όπλα στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στηλίτευσε τις ενέργειες των ΗΠΑ για την αύξηση της έντασης λόγω πτήσεων ρωσικών στρατηγικών αεροσκαφών.
«Η προσοχή μας σήμερα στρέφεται στην αυξανόμενη υποκίνηση εντάσεων από την Ουάσιγκτον σε σχέση με πτήσεις της ρωσικής στρατηγικής αεροπορίας», δήλωσε ο Putin από την παρέλαση για την Ημέρα του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη την Κυριακή (28/7/2024).
«Τα ρωσικά αεροσκάφη που μεταφέρουν στρατηγικούς πυραύλους δεν εκτελούσαν αεροπορικές περιπολίες μακριά από τα σύνορά μας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης», σημείωσε.
«Η Ρωσία πίστευε εκείνη την εποχή ότι δεν χρειαζόταν πια κάτι τέτοιο: ο κόσμος άλλαζε, ο ψυχρός πόλεμος τελείωνε», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν απάντησαν σε αυτή τη μονομερή χειρονομία καλής θέλησης και συνέχισαν τις περιπολίες κοντά στα σύνορά μας», τόνισε ο Putin.
«Ως εκ τούτου, αρχίσαμε να επαναλαμβάνουμε τέτοιες πτήσεις από το 2007.
Αυτό κατέστη ένα αναγκαίο μέτρο για την αυξανόμενη δραστηριότητα της αμερικανικής στρατηγικής και αναγνωριστικής αεροπορίας σε περιοχές του πλανήτη ευαίσθητες για τη Ρωσία» συνέχισε.
Το ρωσικό ναυτικό διασφαλίζει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας τους τελευταίους αιώνες και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη πολλών τομέων, πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Η Ρωσία φεύγει από το moratorium για τα πυρηνικά

Ο Putin προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι η Ρωσία δεν θα δεσμεύεται πλέον από moratorium για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, εάν αναπτύξουν όπλα στη Γερμανία.
«Εάν οι ΗΠΑ υλοποιήσουν τέτοια σχέδια, θα θεωρούμε τους εαυτούς μας απαλλαγμένους από το μονομερές moratorium για την ανάπτυξη όπλων κρούσης μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των δυνατοτήτων των παράκτιων στρατευμάτων του Πολεμικού μας Ναυτικού, υπογράμμισε.
Ο Putin συνέκρινε επίσης τις δηλώσεις των ΗΠΑ σχετικά με τα σχέδια ανάπτυξης όπλων ακριβείας στη Γερμανία με την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε στις 10 Ιουλίου ότι από το 2026, οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν σταδιακές αναπτύξεις όπλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία ως μέρος του σχεδιασμού για μόνιμη τοποθέτηση αυτών των όπλων στο μέλλον.
Αυτό περιλαμβάνει πυραύλους SM-6, Tomahawk και υπερηχητικά όπλα.

Απάντηση στις ενέργειες των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους στην Ευρώπη

Εξάλλου ο Putin ανακοίνωσε την υλοποίηση του τελικού σταδίου για την ανάπτυξη εθνικών συστημάτων κρούσης που θα είναι η απάντηση στην τοποθέτηση αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία.
«Η ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων βρίσκεται στο τελικό στάδιο», σημείωσε.
«Θα πάρουμε μέτρα για την ανάπτυξή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης