Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κακοκαιρία Gaemi πλημμυρίζει την Κίνα - Δώδεκα νεκροί από κατολίσθηση στα νότια

Η κακοκαιρία Gaemi πλημμυρίζει την Κίνα - Δώδεκα νεκροί από κατολίσθηση στα νότια
Η Gaemi, η πιο ισχυρή καταιγίδα που έχει πλήξει φέτος την Κίνα, με ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους σε παράκτιες πόλεις της επαρχίας Φουτζιάν κατά το πέρασμά της από τη νοτιοανατολική ακτή προς το εσωτερικό της χώρας.
Οι καταρρακτώδεις βροχές που εξακολουθούν να πέφτουν λόγω της τροπικής καταιγίδας Gaemi προκάλεσαν κατολίσθηση από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι στη νότια Κίνα, ενώ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας οδήγησαν σε ξαφνικές πλημμύρες και σε άλλα μέρη της χώρας προκάλεσαν προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Οι άνεμοι που συνοδεύουν το καιρικό φαινόμενο Gaemi, το οποίο υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα από τυφώνα, είχαν ως επί το πλείστον κοπάσει μέχρι σήμερα, αλλά πολλά μέρη της Κίνας παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού για τον κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρών από τις βροχές που είχαν πέσει προηγουμένως.
Μετά την τροπική καταιγίδα μπορεί να υπάρξουν και νέες βροχοπτώσεις σε ήδη βεβαρημένες από ισχυρές βροχές πόλεις, προειδοποίησαν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Οι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Heng Yiang στην επαρχία Hunan σήμερα το πρωί, παγιδεύοντας 18 ανθρώπους, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Έξι επιζώντες που έχουν τραυματιστεί διασώθηκαν.
Οι αρχές της Χουνάν εξέδωσαν εξάλλου προειδοποίηση για πλημμύρες καθώς συνεχίζονταν σήμερα οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην επαρχία.
Στο μεταξύ δύο αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο αντιδήμαρχος της πόλης Λιντζιάνγκ στην επαρχία Zhi Lin, αγνοούνται, πρόσθεσε το CCTV επικαλούμενο τις αρχές της πόλης.
Πάνω από 27.000 άνθρωποι στη βορειοανατολική Κίνα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και ανεστάλη η λειτουργία εκατοντάδων εργοστασίων.
Η Gaemi, η πιο ισχυρή καταιγίδα που έχει πλήξει φέτος τη χώρα, προκάλεσε την Παρασκευή ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους σε παράκτιες πόλεις της επαρχίας Φουτζιάν κατά το πέρασμά της από τη νοτιοανατολική ακτή προς το εσωτερικό της χώρας.

Οι αρχές της επαρχίας Zhi Lin, που βρίσκεται στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα, αναβάθμισαν σήμερα το πρωί την προειδοποίησή τους για ισχυρές βροχές και ξαφνικές πλημμύρες.
Οι αρχές της Λιντζιάνγκ έδωσαν εντολή να κλείσουν σχολεία, εργοστάσια και επιχειρήσεις σήμερα, προειδοποιώντας ότι "μπορεί να συμβούν μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες".
Παράλληλα στην νότια επαρχία Guang Tongk και το νησί Hinan ανεστάλησαν οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες, ενώ η λειτουργία κάποιων επιβατικών σιδηροδρομικών γραμμών επαναλήφθηκε στις νότιες επαρχίες Φουτζιάν και Chiang ji καθώς η καταιγίδα κατευθύνθηκε προς τα βόρεια.
Ο Gaemi, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, προκαλώντας επιδείνωση των εποχικών βροχών στις Φιλιππίνες και σαρώνοντας την Ταϊβάν, επηρέασε σχεδόν 630.000 ανθρώπους στην Φουτζιάν, οι μισοί εκ των οποίων μεταφέρθηκαν αλλού, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης