Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Meloni αγνοεί την αντικινεζική υστερία της Ευρώπη και υπογράφει διμερείς συμφωνίες με την Κίνα - Τα σχέδια της Stellantis

Η Meloni αγνοεί την αντικινεζική υστερία της Ευρώπη και υπογράφει διμερείς συμφωνίες με την Κίνα - Τα σχέδια της Stellantis
Τι περιλαμβάνει το τριετές σχέδιο δράσης μεταξύ των δύο κρατών – Οι κρίσιμες συμφωνίες στην αυτοκινητοβιομηχανία
Αγνοώντας την... εντολή για απομάκρυνση από τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα (decoupling), Ιταλία και η Κίνα υπέγραψαν ένα τριετές σχέδιο δράσης για να προσωρήσουν προηγούμενες συμφωνίες και να πειραματιστούν με νέες μορφές συνεργασίας, δήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni σε επίσημη επίσκεψη στην κινεζική πρωτεύουσα την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024.
Η Meloni προσπαθεί να ανατάξει τις σχέσεις με την Κίνα καθώς οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνυπάρχουν με το συνεχές ενδιαφέρον για την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία και σε άλλους τομείς, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑP.
«Σίγουρα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και είμαι πεπεισμένη ότι αυτή η εργασία μπορεί να είναι χρήσιμη σε μια τόσο περίπλοκη φάση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σημαντική σε πολυμερές επίπεδο», επισήμανε σε δηλώσεις της κατά την έναρξη της συνάντησης με τον κινέζος πρωθυπουργός Li Qiang.
Η πενθήμερη επίσκεψή της έρχεται αρκετούς μήνες αφότου η Ιταλία αποχώρησε από την Πρωτοβουλία Belt and Road της Κίνας, μια πολιτική πρωτοβουλία του Κινέζου ηγέτη Xi Jinping για την κατασκευή υποδομής ενέργειας και μεταφορών σε όλο τον κόσμο για την τόνωση του παγκόσμιου εμπορίου, ενώ παράλληλα εμβαθύνει τους δεσμούς της Κίνας με άλλα κράτη.
Ωστόσο, η Ιταλία παραμένει πρόθυμη να επιδιώξει μια κατά τα άλλα ισχυρή οικονομική σχέση με την Κίνα.
Η Stellantis, μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που περιλαμβάνει την ιταλική Fiat, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι είχε δημιουργήσει μια κοινοπραξία με την Leapmotor, μια κινεζική startup ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για να αρχίσει να πουλά EVs στην Ευρώπη.
Ο Li, απευθυνόμενος σε Ιταλούς και Κινέζους επιχειρηματίες μετά τη συνάντηση με τον Meloni, είπε ότι η ώθηση της Κίνας για αναβάθμιση της οικονομίας της θα αυξήσει τη ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας, διευρύνοντας τις ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ εταιρειών από τις δύο χώρες τους.
Δεσμεύτηκε να ανοίξει περαιτέρω τις κινεζικές αγορές, να διασφαλίσει ότι οι ξένες εταιρείες θα έχουν την ίδια μεταχείριση με τις κινεζικές και να δημιουργήσουν ένα διαφανές και προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον, ανταποκρινόμενος σε συχνά ακούγονται παράπονα από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης