Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μαλαισία υπέβαλε αίτημα στη Ρωσία για ένταξη στους BRICS - Επέκταση προς Ανατολάς

Η Μαλαισία υπέβαλε αίτημα στη Ρωσία για ένταξη στους BRICS  - Επέκταση προς Ανατολάς
Ο πρωθυπουργός Anwar Ibrahim σημείωσε ότι η χώρα έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να συμμετάσχει ως χώρα μέλος ή στρατηγικός εταίρος
Η Μαλαισία υπέβαλε αίτημα στη Ρωσία για ένταξη στους BRICS όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Anwar Ibrahim την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
«Η Μαλαισία έστειλε στη Ρωσία, η οποία είναι ασκεί την προεδρία των BRICS, αίτηση για ένταξη στον οργανισμό, εκφράζοντας την ετοιμότητά της να συμμετάσχει ως χώρα μέλος ή στρατηγικός εταίρος», ανέφερε το πρακτορείο BERNAMA .
O Anwar Ibrahim συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Sergey Lavrov, και η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα του αιτήματος της Μαλαισίας να ενταχθεί στους BRICS.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα δημιουργήσει «σημαντικές δυνατότητες και για τις δύο χώρες».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Lavrov έθιξε «επείγοντα παγκόσμια προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Παλαιστίνη».
«Τόσο η Μαλαισία όσο και η Ρωσία τόνισαν την ανάγκη για μόνιμη κατάπαυση του πυρός, [παρέχοντας] άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, αναγνώριση της Παλαιστίνης ως πλήρους μέλος του ΟΗΕ», επισημαίνεται.
«Όσον αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία, η Μαλαισία επιβεβαίωσε τη θέση της σχετικά με τη σημασία του διαλόγου και των διπλωματικών προσπαθειών ως δρόμος προς μια βιώσιμη διευθέτηση», δήλωσε ο Anwar Ibrahim.
Ο Lavrov επισήμανε ότι η Ρωσία, ως πρόεδρος των BRICS, θα βοηθήσει στην προώθηση του ενδιαφέροντος της Μαλαισίας για εταιρική σχέση στον όμιλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης