Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

GP Βελγίου: Επικό 1 - 2 για τη Mercedes με νικητή τον George Russell!

GP Βελγίου: Επικό 1 - 2 για τη Mercedes με νικητή τον George Russell!
Σε έναν όμορφο και καθαρό αγώνα με απρόσμενη εξέλιξη οι Mercedes και Ferrari είχαν πολύ καλό ρυθμό απέναντι στη «φαινομενικά» πιο αργή RB20. Η τακτική στις αλλαγές ελαστικών έπαιξε μεγάλο ρόλο. Mercedes και Ferrari κινήθηκαν πιο σωστά, αλλά η γερμανική ομάδα έκανε το «1-2» με τους Russell (με ένα pit-stop λιγότερο!) και Hamilton. Η McLaren δικαιολογημένα υποσκέλισε το Norris για χάρη του Piastri που ανέβηκε στο βάθρο. Ο Leclerc στη 4η θέση με τον Verstappen στη 5η θέση (είχε εκκινήσει με ποινή 10 θέσεων) να κρατά πίσω του το Norris και την απόσταση ασφαλείας στο πρωτάθλημα
Ο George Russell κατάφερε να πάρει τη νίκη από το Lewis Hamilton χάρη στην απροσδόκητη στρατηγική του ενός pit stop, με τον Oscar Piastri της McLaren να κατακτά την τρίτη θέση. Σε έναν αγώνα που κράτησε το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος χάρη στις διαφορετικές στρατηγικές ελαστικών, ο Max Verstappen κατάφερε να ανακάμψει και να τερματίσει πέμπτος μετά την ποινή του για αλλαγή κινητήρα.
Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να κρατήσει πίσω τον μακρινό του αντίπαλο για τον τίτλο, Lando Norris, ενώ σε μια κρίσιμη μέρα για την καριέρα του ο Sergio Perez έπεσε από τη δεύτερη θέση στην όγδοη, μακριά από τους πρώτους. Ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του στη Red Bull, ο Daniel Ricciardo, πλησίασε κοντά στο να πάρει τον τελευταίο βαθμό του αγώνα για την RB.
Ο Charles Leclerc ξεκίνησε από την pole, καθώς ο Hamilton αμέσως πήρε την εσωτερική του Perez στην πρώτη στροφή, για να πάρει τη δεύτερη θέση στην κατηφορική διαδρομή προς την Eau Rouge, επιτρέποντας στον Leclerc να παραμείνει πρώτος στην ευθεία Kemmel.
Αλλά η πρωτοπορία του οδηγού της Ferrari κράτησε μόνο δύο γύρους από τους 44, καθώς ο Hamilton γρήγορα τον έκλεισε και μετά προχώρησε στην πρωτοπορία με DRS στην Les Combes.
Ο Hamilton σταδιακά απομακρύνθηκε από τον Leclerc κατά το πρώτο από τα τρία stint στον αγώνα με δύο pit stop για τους περισσότερους από τους πρωτοπόρους, ενώ οι διαφορετικές τακτικές ελαστικών έφεραν άλλους οδηγούς στο προσκήνιο σε διάφορα σημεία.
Ο Norris έχασε τρεις θέσεις στον πρώτο γύρο, με το πίσω ελαστικό του να πατά εκτός πίστας στην έξοδο της La Source, και έφερε τον Verstappen πίσω του, αφού ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε γρήγορα περάσει τους μεσαίους οδηγούς από την 11η θέση που ξεκίνησε (ως αποτέλεσμα μιας ποινής 10 θέσεων για την αλλαγή πέμπτου κινητήρα για τη σεζόν)  (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης