Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Τα στρατιωτικά σενάρια για την αντιμετώπιση της Hezbollah – Αποφυγή της σύγκρουσης πλήρους κλίμακας

Ισραήλ: Τα στρατιωτικά σενάρια για την αντιμετώπιση της Hezbollah – Αποφυγή της σύγκρουσης πλήρους κλίμακας
Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ, διαμορφώθηκαν σενάρια για πιθανή επίθεση στη Hezbollah και τα συζητήθηκαν σε πολιτικό επίπεδο για την αξιολόγηση της κατάστασης
Ο ισραηλινός στρατός παρουσίασε στην κυβέρνηση σενάρια για πιθανή επίθεση κατά της λιβανικής ομάδας Hezbollah μετά από μια πυραυλική επίθεση που σκότωσε 12 άτομα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Golan, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή 28 Κυριακή Ιουλίου 2024.
Ενώ το Ισραήλ έχει κατηγορήσει τη Hezbollah για την επίθεση του Σαββάτου (27/7) στην πόλη Majdal Shams, η λιβανική ομάδα αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη.
Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ, διαμορφώθηκαν σενάρια για πιθανή επίθεση στη Hezbollah και τα συζητήθηκαν σε πολιτικό επίπεδο για την αξιολόγηση της κατάστασης.
Οι συζητήσεις αφορούσαν τη δυνατότητα «ανάληψης πιο αυστηρής στρατιωτικής δράσης» στον Λίβανο, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.
Το Τελ Αβίβ δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί σε πόλεμο πλήρους κλίμακας με τον Λίβανο, ανέφερε το ραδιόφωνο, επικαλούμενο ανώνυμους Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Το Σάββατο (27/7), ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu υποσχέθηκε ότι η Hezbollah θα «πληρώσει βαρύ τίμημα» για την επίθεση.
Οι φόβοι έχουν αυξηθεί για έναν πλήρη πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah εν μέσω ανταλλαγής διασυνοριακών επιθέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Η κλιμάκωση έρχεται στο πλαίσιο μιας θανατηφόρας ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερα από 39.300 θύματα από τον Οκτώβριο, μετά από επίθεση της παλαιστινιακής αντιστασιακής ομάδας Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης