Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαμός στο Μαξίμου, στελέχη και υπουργοί εναντίον του Γιώργου Μυλωνάκη – Όλο το παρασκήνιο μόνο στο ΒΝ

Χαμός στο Μαξίμου, στελέχη και υπουργοί εναντίον του Γιώργου Μυλωνάκη  – Όλο το παρασκήνιο μόνο στο ΒΝ
Αντίθετοι στους χειρισμούς του Γιώργου Μυλωνάκη τα βασικά στελέχη του Μαξίμου, Σκέρτσος, Νέζης και Πατέλης
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη γκρίνια για τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Γιώργο Μυλωνάκη.
Πλέον στελέχη που είναι για χρόνια στο πρωθυπουργικό μέγαρο δηλώνουν ευθέως την αντίθεσή τους στην είσοδο του στο Μαξίμου και κυρίως στην εμπλοκή του με ζητήματα που δεν θα έπρεπε να καταπιαστεί διότι δεν τα ξέρει.

Αντίθετοι στους χειρισμούς του Σκέρτσος-Νέζης-Πατέλης

Οι χειρισμοί του σε κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τώρα το Μαξίμου έχουν προκαλέσει ζημιά.
Υπάρχει έντονη διαφωνία σε κορυφαίο ζήτημα στελέχωσης της κυβέρνησης από στελέχη όπως ο Άκης Σκέρτσος και ο Θανάσης Νέζης να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, να μην συμφωνούν με τις επιλογές του και να αρνούνται να πάρουν την ευθύνη για αυτές.
Στην ίδια λογική Νέζη και Σκέρτσου είναι και ο Άλεξ Πατέλης- πιστεύουν όλοι ότι δεν γνωρίζει το κυβερνητικό έργο παρά μόνο θέλει να βολέψει 2-3 φίλους του.

Τον θεωρούν υπεύθυνο για διαρροές


Όμως, η κριτική δεν εξαντλείται μόνο στο παραπάνω ζήτημα που αργά ή γρήγορα θα το λύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας μόνος του τις αποφάσεις.
Από την στιγμή που μπήκε ο Μυλωνάκης στο Μαξίμου, όλοι τον δείχνουν για διαρροές σε συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους.
Φοβούνται να μιλάνε μπροστά του.
Ακόμα και ο τομέας του Τύπου στο Μαξίμου τον αποφεύγει μη μπορώντας να τον εμπιστευτεί ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δεν θέλει να έχει πολλές επαφές μαζί του

Ζήτησαν τη δοκιμασμένη επιλογή Γεραπετρίτη αλλά έφερε… Μυλωνάκη


Είναι ενδεικτικό ότι τα μεγάλα στελέχη του Μαξίμου μετά τη φυγή των Μπρατάκου-Παπασταύρου, θέλησαν να φέρουν πίσω τον Γιώργο Γεραπετρίτη και το δήλωσαν στον Πρωθυπουργό.
Και ο Πρωθυπουργός όντως ήταν έτοιμος να φέρει τον Γεραπετρίτη πίσω στο Μαξίμου για να λειτουργήσει καλύτερα το σύστημα.
Θα έπρεπε όμως να πάει κάποιος στη θέση του, ο Πρωθυπουργός έπιασε τον Κωστή Χατζηδάκη, όμως, δεν ήθελε να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών.
Έτσι, ο Γεραπετρίτης έκατσε στο Εξωτερικών και άνοιξε ο δρόμος για τον Μυλωνάκη.

Εμμονή με τον Γρηγόρη Δημητριάδη


Είναι γνωστό ότι ο Γ. Μυλωνάκης έμενε εκτός Μαξίμου τόσα χρόνια εξαιτίας της κόντρας του με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην διευθυντή του Πρωθυπουργού.
Και λένε ότι τώρα που μπήκε στο Μαξίμου, έχει και έναν δεύτερο σκοπό: Να εκτοπίσει από την κυβέρνηση όσα στελέχη ήταν κοντά στον Δημητριάδη τα οποία είναι αρκετά.
Η κόντρα συνεχίζεται, λοιπόν, και μετά την φυγή Δημητριάδη από την ευρύτερη πολιτική και φτάνει στα όρια της εμμονής.

Είναι όντως φίλος της Μαρέβας;


Το ερώτημα είναι που αντλεί αυτή την εξουσία ο Γ. Μυλωνάκης και πλέον περνάει στα χωράφια των άλλων χωρίς να δίνει λογαριασμό.
Ο ίδιος λέει στον κλειστό περίγυρό του ότι δίνει αναφορά στον Πρωθυπουργό και στη σύζυγό του Μαρέβα Γραμπόφσκι οι οποίοι τον εμπιστεύονται τυφλά(!).
Δεν γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια.
Αντλεί αυτό το θάρρος από το γεγονός ότι βρέθηκε και αυτός στη λίστα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ;

Οι αντιδράσεις μέσα στην Κ.Ο έχουν πυκνώσει


Ξέρουμε, επίσης, ότι έχει πολύ καλές σχέσεις με συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα και όντας μέσα στο Μαξίμου προσπαθεί να φτιάξει τον κύκλο του με συγκεκριμένους βουλευτές.
Βασική του δουλειά είναι να μιλάει με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Όμως, βάσει των μεγάλων αναταράξεων που έχουμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα πρέπει να πούμε ότι δουλειά σωστή δεν γίνεται.
Η Κ.Ο βράζει και σημάδι αυτού είναι το γεγονός ότι έβγαλαν αντίδραση για τον διορισμό της καθηγήτριας Φουντεδάκη.
Δεν ακούνε τον Μυλώνακη, όπως δεν τον άκουσαν και στην θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο στη Βουλή τότε που υποτίθεται ο Μυλωνάκης θα έκανε μασάζ στους βουλευτές για να είναι ήπιοι. Και εν τέλει είχαμε τεράστιο αναβρασμό με επιθέσεις στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Φαίνεται ότι αυτό το Μαξίμου δεν θα ηρεμήσει ποτέ και σε αυτό έχει βασική ευθύνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις επιλογές του.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης