Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εικόνα διάλυσης στο μέτωπο – Η Ουκρανία… υποβαθμίζει τα F-16 θα έχουν άδοξο τέλος – Απίστευτο οι Wagner νικήθηκαν στο Μάλι

Εικόνα διάλυσης στο μέτωπο – Η Ουκρανία… υποβαθμίζει τα F-16 θα έχουν άδοξο τέλος – Απίστευτο οι Wagner νικήθηκαν στο Μάλι
Aleksandr Syrsky (Αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Η Ουκρανία δεν μπορεί να αλλάξει το μέτωπο - Τα F-16 θα αποδειχθούν ευάλωτα – Η Ρωσική αεράμυνα είναι ανώτερη
(upd9) Εικόνα διάλυσης, κατάρρευσης και συνεχιζόμενων υποχωρήσεων εμφανίζει ο Ουκρανικός στρατός, το μέτωπο παραπαίει ενώ η ταχύτητα προέλασης των Ρώσων δυτικά της Avdiivka είναι πρωτοφανής.
Κάλυψαν 15 χιλιόμετρα πολύ γρήγορα.
Εν τω μεταξύ ο Putin προειδοποιεί την Δύση ότι εάν οι ΗΠΑ μεταφέρουν πυραυλικά συστήματα στην Γερμανία και άλλες χώρες η Ρωσία θα λάβει πολλαπλασιαστικά αντίμετρα…
Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος ψελλίζει σχέδια ειρήνης προφανώς για να κερδίσει χρόνο η Ουκρανία πρέπει να ηττηθεί είναι ο μόνος τρόπος η Ρωσία να αντιμετωπίσει τις επιθετικές διαθέσεις του ΝΑΤΟ.
Η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας υποβαθμίζει τα F-16 καθώς αναγνωρίζει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν την εξέλιξη του πολέμου.
Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν προετοιμαστεί για να καταστρέψουν τα F-16… αυτό το πολεμικό αεροπλάνο των ΗΠΑ θα έχει άδοξο τέλος στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ οι Wagner ο μισθοφορικός στρατός της Ρωσίας νικήθηκε στο Μάλι που είναι χώρα της Δυτικής Αφρικής συνορεύει με την Μαυριτανία, έστησαν ενέδρα και σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες.

Putin (Ρωσία): Μην τολμήσουν οι ΗΠΑ να αναπτύξουν πυραύλους στην Γερμανία ή άλλες χώρες – Θα λάβουμε ισχυρά αντίμετρα

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin ξεκαθάρισε στην Δύση ότι εάν αναπτύξει πυραύλους που θα χρειάζονται 10 λεπτά να φθάσουν στην Ρωσία θα λάβει ισχυρά αντίμετρα.
O Putin μίλησε στην Κεντρική Ναυτική Παρέλαση στην Αγία Πετρούπολη στις 28 Ιουλίου και ισχυρίστηκε ότι εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία το 2026, ο χρόνος πτήσης προς ρωσικούς βιομηχανικούς και αμυντικούς στόχους θα είναι περίπου 10 λεπτά.
Ο Putin σχολίασε επίσης τις αμερικανικές αναπτύξεις πυραυλικών συστημάτων Typhon Mid-Range Capability (MRC) στη Δανία και τις Φιλιππίνες για κοινές ασκήσεις.
Ο Putin ξεκαθάρισε ότι εάν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν σχέδια για ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων σε αυτές τις χώρες, η Ρωσία δεν θα δεσμεύεται πλέον από τη Συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF) και θα λάβει «κατοπτρικά μέτρα» για να αναπτύξει συστήματα που βρίσκονται επί του παρόντος στο τελικό στάδιο ανάπτυξης σε απροσδιόριστες τοποθεσίες.
Ο Putin ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικοί στρατηγικοί πυραυλοφορείς σταμάτησαν να διεξάγουν αεροπορικές περιπολίες μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά επανέλαβαν αυτές τις πτήσεις το 2007 ως απάντηση στην αυξημένη στρατηγική και αναγνωριστική αεροπορική δραστηριότητα των ΗΠΑ σε περιοχές του κόσμου που είναι «ευαίσθητες για την Ρωσία» και προκειμένου να «διασφαλιστεί η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».
Οι ΗΠΑ και η Γερμανία ανακοίνωσαν τον Ιούνιο του 2024 ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν «αναπτύξεις» δυνατοτήτων πυρός μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Standard Missile 6 (SM-6) και Tomahawk Land Attack Missiles, στη Γερμανία ξεκινώντας το 2026, προκειμένου να επιδείξουν τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.
Ο στρατός του Ειρηνικού των ΗΠΑ δήλωσε τον Απρίλιο του 2024 ότι ανέπτυξε το σύστημα πυραύλων MRC που μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους SM-6 και Tomahawk στις Φιλιππίνες ως μέρος ασκήσεων και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον Μάιο του 2024 ότι διεξήγαγε πρόβες εκτόξευσης πυραύλων με την Δανία στο νησί Bornholm της Δανίας.
Ο Putin ανέστειλε επισήμως τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Συνθήκη INF που απαγόρευε τους βαλλιστικούς πυραύλους από το έδαφος και τους πυραύλους κρουζ με βεληνεκές 500 έως 5.500 χιλιόμετρα, τον Μάρτιο του 2019, αλλά η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει μόνιμα βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M με ικανότητα πυρηνική με αναφερόμενη εμβέλεια έως στα 500 χιλιόμετρα, στην περιφέρεια του Καλίνινγκραντ από το 2018.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η νέα πρόταση ειρήνης θα εξετάσει και τα εδαφικά ζητήματα – Οι ρώσοι έριξαν 700 βόμβες FAB

Ο Vladimir Zelensky, σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι NHK, είπε ότι η Ουκρανία θα ξεκινήσει μια λεπτομερή συζήτηση με τις αρμόδιες χώρες για θέματα εδαφικής ακεραιότητας και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2024 η Ουκρανία θα αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης για την επίτευξη ειρήνης.
Ο Vladimir Zelensky είπε ότι το Κίεβο θα ξεκινήσει λεπτομερείς συζητήσεις με τις σχετικές χώρες για την εδαφική ακεραιότητα και άλλα θέματα, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης για την εδραίωση της ειρήνης», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι NHK.
Ο Vladimir Zelensky δεν διευκρίνισε με ποιες χώρες θα ξεκινήσει συζητήσεις η Ουκρανία.
Σημείωσε επίσης ότι βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump.
Ο Zelensky είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι Ρώσοι εκπρόσωποι «θα πρέπει να είναι στη δεύτερη σύνοδο κορυφής» για την Ουκρανία τον Νοέμβριο.
Στις αρχές Ιουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Galuzin δήλωσε σχολιάζοντας το θέμα της νέας συνόδου κορυφής για την Ουκρανία, ότι η ρωσική πλευρά δεν δέχεται τελεσίγραφα και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Η διάσκεψη για την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο Bürgenstock της Ελβετίας στις 15-16 Ιουνίου 2024.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η αναζήτηση τρόπων εξόδου από την κατάσταση στην ουκρανική σύγκρουση χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας είναι απολύτως παράλογη και μάταιη.
Το κοινό ανακοινωθέν μετά τη διάσκεψη ζητά την επιστροφή του ελέγχου στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye στο Κίεβο και περιλαμβάνει επίσης εκκλήσεις για ελεύθερη κυκλοφορία στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα, για ανταλλαγή και απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων πολέμου.
Το έγγραφο κάνει επίσης λόγο για την ανάγκη για διάλογο μεταξύ όλων των μερών για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Από τους 91 συμμετέχοντες στη συνάντηση, μόνο 76 υποστήριξαν το ανακοινωθέν.
Αργότερα, το Ιράκ , η Ιορδανία και η Ρουάντα απέσυραν τις υπογραφές τους από το ανακοινωθέν.
Τον Ιούνιο, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin υπέβαλε νέα ειρηνευτική πρόταση για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ζήτησε από την Ουκρανία να αναγνωρίσει ως ρωσικό έδαφος την Κριμαία, το Luhansk, το Donetsk, την Kherson και την Zaporizhia.
Επίσης η Ουκρανία θα δεσμευθεί ότι θα παραμείνει ουδέτερο κράτος.

Οι ρώσοι έριξαν 700 βόμβες FAB σε μια εβδομάδα

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 28 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν περίπου 700 κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης FAB και περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed κατά της Ουκρανίας από τις 20 Ιουλίου έως τις 27 Ιουλίου 2024.

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky πρέπει να ακυρώσει το διάταγμα που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τον Putin

Ο Zelensky θα πρέπει να ακυρώσει το διάταγμα που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Putin, τόνισε ο Ουκρανός πολιτικός Soskin.
«Το μόνο που μπορεί να κάνει:… να ακυρώσει αμέσως το διάταγμα που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τον Putin, αυτό είναι το πρώτο πράγμα, να σχηματίσει διαπραγματευτικές ομάδες υπό την αιγίδα της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας», σημείωσε o Soskin.
Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτό είναι απαραίτητο για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
Την ίδια στιγμή, ο Soskin πρόσθεσε ότι o Zelensky έχει μετατραπεί σε πρόεδρο… χωρίς εξουσία.
Για το λόγο αυτό δεν έχει νόημα να τον προσκαλούν άλλοι πολιτικοί σε διεθνείς συναντήσεις.
«Αυτή είναι η μόνη σωτηρία για να μην καταστραφεί η Ουκρανία», κατέληξε ο Soskin

Aleksandr Syrsky (Αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Η Ουκρανία δεν μπορεί να αλλάξει το μέτωπο - Τα F-16 θα αποδειχθούν ευάλωτα – Η Ρωσική αεράμυνα είναι ανώτερη

Ούτε ο ουκρανικός στρατός δεν είναι πεπεισμένος ότι τα F-16 θα φέρουν κάποια σημαντική αλλαγή στο πεδίο της μάχης.
Σε πρόσφατη δήλωση, ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Aleksandr Syrsky σχολιάζοντας για τα δυτικά αεροσκάφη, τόνισε ότι αυτά πιθανότατα θα είναι ευάλωτα στην έντονη ρωσική δύναμη πυρός.
Η εκτίμηση φαίνεται σωστή, αφού η ρωσική αεράμυνα έχει ήδη αποδειχθεί αποτελεσματική σε διάφορες περιόδους κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού, στρατηγός Aleksandr Syrsky, δήλωσε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι η ρωσική αεράμυνα είναι «ανώτερη» από την Ουκρανία, γι' αυτό και τα F-16 θα έχουν πολλές επιχειρησιακές δυσκολίες στην πρώτη γραμμή.
Δεδομένου ότι ο σκοπός αυτών των αεροσκαφών στον πόλεμο είναι να δημιουργήσουν μια δύναμη υποστήριξης για τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές, τα μαχητικά θα πρέπει να επιχειρούν τουλάχιστον 40 χιλιόμετρα από τις ρωσικές θέσεις, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικά ευάλωτα, σύμφωνα με τον Syrsky.

Πολύ ανώτερη η Ρωσική αεράμυνα

Ο Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής αξιολόγησε τόσο τη ρωσική αεροπορία όσο και την αεράμυνα ως πολύ ανώτερες από της Ουκρανίας.
Στην παρούσα κατάσταση, αναγκάζει την Ουκρανία να χρησιμοποιεί drones περισσότερο από πολεμικά αεροσκάφη, καθώς τα αεροπλάνα είναι ακριβά στην παραγωγή και τη συντήρηση, ενώ τα UAV έχουν μικρότερο οικονομικό αντίκτυπο όταν χτυπηθούν από τους Ρώσους.
Ο Syrsky σχολίασε και άλλες πτυχές του πολέμου.
Εκτός από την αεράμυνα, δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο σύνολό τους είναι ανώτερες και καλύτερα εξοπλισμένες, παραδεχόμενος πρακτικά ότι είναι αδύνατο για τους Ουκρανούς να «αλλάξουν το παιχνίδι».
Σύμφωνα με τον Syrsky, «όσον αφορά τον εξοπλισμό, υπάρχει μια αναλογία 1:2 ή 1:3 υπέρ των Ρώσων».
Στην πραγματικότητα, το συμπέρασμα του Syrsky είναι ακριβές και παρέχει μια σειρά προβληματισμών σχετικά με την πραγματική κατάσταση της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.
Ένας στρατιωτικός διοικητής αναμένεται να υιοθετήσει μια προπαγανδιστική και ενθαρρυντική στάση σχετικά με τη δύναμη των στρατευμάτων του.
Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι αλήθεια, είναι απαραίτητο για έναν στρατιωτικό ηγέτη να αποφεύγει να εκθέτει τις αδυναμίες της χώρας του, καθώς αυτό έχει μια σειρά ψυχολογικών επιπτώσεων, επηρεάζοντας το ηθικό των στρατευμάτων και δυσφημώντας τον στρατό.
Ο Syrsky, ωστόσο, δεν φαίνεται να βλέπει άλλη εναλλακτική από το να μιλάει ειλικρινά για τις αδυναμίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Σαφώς έχει χάσει κάθε ελπίδα και μιλά ανοιχτά για τα προβλήματα που οδηγούν στην ήττα της Ουκρανίας.
Η στάση του μπορεί να είναι και ένδειξη απόγνωσης και προσπάθειας να ξεφύγει από τον ρόλο του ως «αποδιοπομπαίος τράγος» όταν τελικά η Ρωσία νικήσει.

Ο Syrsky... προπομπός ήττας

Ο Syrsky μπορεί να λέει πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα της Ουκρανίας για να αποφύγει να θεωρηθεί μόνος υπεύθυνος για την ήττα.
Ωστόσο, ανεξάρτητα από τις πραγματικές προθέσεις του διοικητή Syrsky, είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι τα νέα δυτικά αεροπλάνα δεν θα σηματοδοτήσουν καμία αλλαγή στο πεδίο της μάχης.
Οι συγκρούσεις ορίζονται από σύνθετους παράγοντες, όχι από μεμονωμένο εξοπλισμό και όπλα.
Ακόμα κι αν η Ουκρανία λάβει τελικά τέτοια αεροσκάφη και ακόμη πιο αποτελεσματικά δυτικά όπλα, οι Ρώσοι θα εξακολουθούν να έχουν πλεονέκτημα σε πολλούς κρίσιμους τομείς, όπως ο αριθμός στρατευμάτων, η αμυντική επιμελητεία, η ικανότητα αντικατάστασης προσωπικού και εξοπλισμού, το ηθικό των στρατιωτών και πολλά άλλα.
Μια μόνο παρτίδα δυτικών αεροσκαφών δεν θα είναι ποτέ αρκετή για να εξουδετερώσει ολόκληρο το πλεονέκτημα που έχουν δημιουργήσει οι Ρώσοι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Επιπλέον, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Ουκρανία ακόμη δεν έχει λάβει τα F-16.
To 2023, αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ δημιούργησαν τον λεγόμενο «συνασπισμό F-16» για να στείλουν τέτοια αεροσκάφη στην Ουκρανία.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ απέτρεψαν την ανάπτυξη του έργου, φοβούμενοι ακριβώς το μέλλον που είχε προβλέψει ο Syrsky.
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι τέτοια αεροσκάφη θα είναι άχρηστα στο πεδίο της μάχης και θα καταλήξουν να απαξιωθούν μόλις αρχίσουν να χρησιμοποιούνται.
Ωστόσο, με την κλιμάκωση της σύγκρουσης και την αδυναμία αποστολής άλλου εξοπλισμού στο Κίεβο, οι ΗΠΑ ενέκριναν τελικά την αποστολή F-16, παρόλο που γνωρίζουν ότι αυτά τα όπλα δεν θα θεωρηθούν «αήττητα» μόλις πετάξουν στις πρώτες γραμμές και αντιμετωπίσουν τις ρωσικές άμυνες.

Η Ρωσία προετοιμάζεται να συντρίψει τα F-16

Από την πλευρά της, η Ρωσία προετοιμάζεται σκληρά για την άφιξη αυτών των αεροπλάνων στο πεδίο της μάχης.
Οι ιδιωτικές ρωσικές αμυντικές εταιρείες προσφέρουν ακόμη και οικονομικές ανταμοιβές σε Ρώσους στρατιωτικούς που θα καταρρίψουν F-16 στην Ουκρανία.
Η πρακτική της προσφοράς ανταμοιβών σε στρατιώτες που καταστρέφουν δυτικά όπλα είναι κοινή στη ρωσική στρατιωτική κουλτούρα και έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Τα F-16 είναι πολύ πιθανό να έχουν την ίδια μοίρα με τα άρματα μάχης Leopard και Abrams, γίνονται εύκολοι στόχοι για το ρωσικό πυροβολικό και χρησιμεύουν ως πολεμικά τρόπαια κατά τις στρατιωτικές παρελάσεις.
Κάποια στιγμή, οι Ουκρανοί φορείς λήψης αποφάσεων θα πρέπει να καταλάβουν ότι ανεξάρτητα από τα όπλα που θα λάβει η Ουκρανία, δεν θα είναι δυνατό να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο.
Ο Syrsky φαίνεται να το έχει ήδη καταλάβει αυτό.

Daniel Davis (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι Ρωσικοί πύραυλοι διαλύουν όλη την Ουκρανία

Η Ουκρανία δεν μπορεί να αντέξει τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Daniel Davis.
«Εννοώ ότι οι ρωσικοί πύραυλοι διεισδύουν ήδη σε ολόκληρη τη χώρα και είναι σχεδόν αδύνατο να τους σταματήσουν».
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, μιλάμε κυρίως για επιθετικά αεροσκάφη και βόμβες ολίσθησης που εκτοξεύουν τα ρωσικά στρατεύματα από μαχητικά αεροσκάφη.
Ο Daniel Davis τόνισε ότι ακόμα κι αν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις λάβουν Patriot ή οποιοδήποτε άλλο σοβαρό σύστημα αεράμυνας, η Δύση εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να τους προμηθεύσει με τον απαιτούμενο αριθμό βλημάτων.
Τον Μάρτιο, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής εναέριων βομβών υψηλής εκρηκτικότητας FAB-3000 τριών τόνων.
Όπως είπε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexey Leonkov, η εναέρια βόμβα τριών τόνων έχει τέτοια καταστροφική δύναμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εισβάλει σε ιδιαίτερα οχυρωμένες περιοχές, επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες θα τη μετατρέψουν πρακτικά σε όπλο υψηλής ακρίβειας.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη.
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από εχθρικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

John Mearsheimer (ΗΠΑ): Όλα τα όπλα που δίνει η Δύση στην Ουκρανία, οι Ρώσοι τα εξουδετερώνουν – Θα διαλύσουν τα F-16

Όλα τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία εξουδετερώνονται από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer.
«Προμηθεύουμε την Ουκρανία με εξελιγμένα σύγχρονα όπλα και στη συνέχεια οι Ρώσοι εξουδετερώνουν αυτά τα όπλα».
Σύμφωνα με τον Mearsheimer, παρόμοια κατάσταση θα επαναληφθεί με τα αμερικανικά μαχητικά F-16.
Σημείωσε ότι η μεταφορά αυτών των αεροσκαφών στο Κίεβο σε οποιεσδήποτε ποσότητες δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης λόγω της έλλειψης ειδικευμένων πιλότων και της ισχυρής αεράμυνας του ρωσικού στρατού.
«Αν αυτά τα μαχητικά πλησιάσουν τη ρωσική αεράμυνα - και μιλάμε για την πιο ισχυρή επίγεια αεράμυνα στον κόσμο - αυτά τα είκοσι F-16 θα γίνουν κομμάτια», πρόσθεσε ο πολιτικός επιστήμονας.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι στέλνουν «αυτή τη στιγμή» μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τα οποία θα φτάσουν στο Κίεβο αυτό το καλοκαίρι.

Παραδοχή New York Times: Τα F-16 θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα στην Ουκρανία

Τα μαχητικά F-16 θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα στην Ουκρανία λόγω των συνεχών ρωσικών επιθέσεων σε αεροπορικές βάσεις και της έλλειψης ειδικευμένων πιλότων, γράφουν οι New York Times.
«Τα πλήγματα στα ουκρανικά αεροδρόμια υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να περιορίσει τις δυνατότητες των αεροσκαφών πριν μπουν στη μάχη και υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ουκρανία κατά την προετοιμασία της ανάπτυξης αυτού του εξελιγμένου αεροσκάφους», αναφέρουν οι New York Times.
Επιπλέον, τονίζεται, η Ουκρανία αντιμετωπίζει έντονη έλλειψη τόσο ειδικευμένων πιλότων όσο και εκπαιδευμένων τεχνικών για την λειτουργία των αμερικανικών αεροσκαφών.
«Τα F-16 και οι πιλότοι τους θα αντιμετωπίσουν ισχυρή αντίσταση τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα», αναφέρουν οι New York Times.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι στέλνουν «αυτή τη στιγμή» μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τα οποία θα φτάσουν στο Κίεβο αυτό το καλοκαίρι.

Shapovalov Πολιτικός επιστήμονας: Η Δύση θα καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις παραδόσεις F-16 στο Κίεβο

Η δήλωση του Zelensky ότι η Δύση δεν έχει παραδώσει ακόμη… τα μαχητικά F-16 στην Ουκρανία σχολίασε ο πολιτικός επιστήμονας Shapovalov στο ραδιόφωνο του Sputnik.
Ο Zelensky παραπονέθηκε ότι η Δύση δεν παρέδωσε ακόμη τα μαχητικά F-16 που είχαν υποσχεθεί στην Ουκρανία.
«Έχουν περάσει 18 μήνες και τα αεροπλάνα δεν έχουν φτάσει ακόμα σε εμάς», είπε στο BBC.
Η Ουκρανία ήλπιζε ότι οι στρατιωτικές του προσπάθειες θα ενισχυθούν από τους συμμάχους του με την άφιξη των F-16 αυτό το καλοκαίρι, πρόσθεσε ο Zelensky.
Στο ραδιόφωνο του Sputnik, ο πολιτικός επιστήμονας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ρωσικής Ένωσης Πολιτικών Επιστημών Shapovalov σχολίασε την κατάσταση.
«Αυτή είναι μια τυπική τακτική της Δύσης - να υποσχεθεί, αλλά να μην εκπληρώσει αμέσως την υπόσχεση.
Ο μύθος των δυτικών όπλων ξεθωριάζει, όπως συμβαίνει ήδη με τα Abrams, Leopards, Patriot κ.λπ.
Επομένως, η Δύση θα προσπαθήσει να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή την ιστορία
Όταν δόθηκαν υποσχέσεις για τα F-16 ήταν σαφές ότι αυτό υποκρισία και ένα ψέμα.
Ενώ τα F-16 υπάρχουν σε μεγάλους αριθμούς στην Δύση, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν για προμήθεια, ημιτελής ή η ποσότητα που δίνεται στην Ουκρανία είναι τόσο ασήμαντη που δεν έχει νόημα καν να δοθούν στην Ουκρανία.» τόνισε ο Shapovalov
Υπάρχει ένας λόγος παραπάνω, είναι ο πιο σημαντικός, συνέχισε ο πολιτικός επιστήμονας.
«Το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η Δύση ειλικρινά δεν έχει πλέον χρόνο για τον Zelensky, γιατί το καθεστώς Biden καταρρέει, η αβέβαιη κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει διχόνοια σε βασικές χώρες της Δυτικής Ευρώπης και για τον Zelensky.
Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση τόσο στο μέτωπο όσο και στην εσωτερική πολιτική.
Όλα αυτά μαζί δίνουν ένα αποτέλεσμα στο οποίο η Δύση δεν είναι πολύ έτοιμη να προμηθεύσει όπλα στο Κίεβο, συνειδητοποιώντας ότι θα είναι ακριβώς το ίδιο με τον υπόλοιπο δυτικό εξοπλισμό, θα πληγεί το κύρος των αμερικανικών όπλων», κατέληξε ο Shapovalov.

National Interest: Οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να πληρώσουν για την αποκατάσταση της Ουκρανίας…ήδη πλήρωσαν 175 δισ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απίθανο να συμφωνήσουν να πληρώσουν για την αποκατάσταση της Ουκρανίας, δήλωσε αναλυτής του Κέντρου Ελευθερίας της Μάργκαρετ Θάτσερ, σε άρθρο του για το περιοδικό National Interest.
«Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι δεν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν.
Η Αμερική έχει ήδη ξοδέψει 175 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία», αναφέρει το National Interest.
Σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, οι Αμερικανοί είναι εξοργισμένοι με τη στάση του Κιέβου απέναντι σε χρέη δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τους δυτικούς πιστωτές.
Η Ουκρανία θα πρέπει να ξεπληρώσει όλα τα παλιά δάνεια προτού βασιστεί στη βοήθεια για την αποκατάσταση της.
Όπως ανέφερε προηγουμένως ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denis Shmygal, το Κίεβο έχει συνάψει συμφωνίες με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους, για να εξοικονομήσει 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξυπηρέτηση του χρέους τα επόμενα τρία χρόνια και 22,75 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2033.
Σύμφωνα με τον Denis Shmygal, οι πόροι που απελευθερώθηκαν θα κατευθυνθούν στο στρατό, την κοινωνική προστασία και την αποκατάσταση.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα κοστίσει 500 δισεκ. δολάρια.
Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία δηλώνει ότι χρειάζεται 1 τρισεκ. δολάρια.

Ένα ακόμη αμερικανικό τανκς Abrams καταστράφηκε με βλήμα Krasnopol, το κυνηγούσαν πολύ καιρό οι Ρώσοι

Ρώσοι του πυροβολικού των στρατευμάτων του Κέντρου κατέστρεψαν ένα άλλο αμερικανικό άρμα Abrams στην κατεύθυνση Avdiivka της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
«Το πλήρωμα του αυτοκινούμενου πυροβολικού 2S19 Msta-S (SAU) της ομάδας στρατευμάτων Κέντρου, χρησιμοποιώντας πυρομαχικά Krasnopol υψηλής ακρίβειας, κατέστρεψαν ένα αμερικανικής κατασκευής άρμα M1 Abrams των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Avdiivka», αναφέρει η ανακοίνωση.
Έχοντας λάβει τις συντεταγμένες του στόχου από το πλήρωμα UAV, οι στρατιώτες στόχευσαν το όχημα μάχης τόχο και κατέστρεψαν το άρμα με ακριβές χτύπημα από τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά, διευκρίνισε το Υπουργείο Άμυνας.
Οι ρυθμίσεις πυρός και ο έλεγχος χτυπήματος στόχου πραγματοποιήθηκαν από πληρώματα από το UAV Orlan-30.
«Το κυνηγούσαμε το τανκ για πολύ καιρό, αλλά το βρήκαμε αυτό το τανκ δεν μπορεί να οδηγηθεί στους δρόμους μας - απλώς κόλλησε στη λάσπη», οπότε έγινε εύκολος στόχος
Διευκρίνισε ότι κανένας από αυτούς που βρίσκονταν στο τανκ δεν σώθηκε.
Τα αμερικανικά τανκς εμφανίστηκαν στο πεδίο της μάχης μόνο στις αρχές του τρέχοντος έτους και δεν μπόρεσαν να επηρεάσουν την κατάσταση με οποιονδήποτε τρόπο.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σύντομα ότι η Ουκρανία σταμάτησε να χρησιμοποιεί το τανκ Abrams λόγω της δραστηριότητας των ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ήδη η φήμη των Abrams έχει πληγεί.

Αντάρτες στο Μάλι έστησαν ενέδρα και σκότωσαν δεκάδες ρώσους Wagner

Ένας συνασπισμός ανταρτών στο Μάλι σκότωσε και τραυμάτισε δεκάδες Ρώσους στρατιώτες και μισθοφόρους της ομάδας Wagner καθώς και έναν εξέχοντα αναλυτή στρατιωτικών θεμάτων που συνδέεται με τον Wagner στα σύνορα Μάλι-Αλγερίας στις 27 Ιουλίου.
Το αντάρτικο κίνημα CSP-PSD
ισχυρίστηκε ότι «κατέστρεψε ολόκληρη τη στήλη του στρατού του Μάλι και των Ρώσων μισθοφόρων» και το Critical Threats Project (CTP) θα καλύψει την κατάσταση στο βόρειο Μάλι.
Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να έδειξαν πολλούς νεκρούς Wagner και άλλους στρατιώτες του Μάλι - συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή του καναλιού Telegram «Γκρίζα Ζώνη» Nikita Fedyanin, ο οποίος κάλυψε συστηματικά την ευρεία εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και επέκρινε δριμύτατα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD).
Πηγές από τον στενό κύκλο του Fedyanin επιβεβαίωσαν το θάνατο του Fedyanin στο ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS στις 28 Ιουλίου.
Κάποιοι εικάζουν ότι ο διοικητής του Wagner Anton Yelizarov (γνωστός με το ψευδώνυμο Lotos) συνελήφθη.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι το Αφρικανικό Σώμα του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών μεσολάβησε επιτυχώς σε μια ανταλλαγή κρατουμένων με το CSP-PSD.
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών πλήρωσε λύτρα για κάθε αιχμάλωτο μισθοφόρο Wagner εκτός από τον Anton Yelizarov, ωστόσο πολλοί ισχυρίστηκαν ότι ο Anton Yelizarov σκοτώθηκε στην ενέδρα.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_July_28_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_28_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_28_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_28_2024.png

West_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_28_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_28_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_28_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης