Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία): Μην τολμήσουν οι ΗΠΑ να αναπτύξουν πυραύλους στην Γερμανία ή άλλες χώρες – Θα λάβουμε ισχυρά αντίμετρα

Putin (Ρωσία): Μην τολμήσουν οι ΗΠΑ να αναπτύξουν πυραύλους στην Γερμανία ή άλλες χώρες – Θα λάβουμε ισχυρά αντίμετρα
Εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία το 2026, ο χρόνος πτήσης προς ρωσικούς βιομηχανικούς και αμυντικούς στόχους θα είναι περίπου 10 λεπτά
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin ξεκαθάρισε στην Δύση ότι εάν αναπτύξει πυραύλους που θα χρειάζονται 10 λεπτά να φθάσουν στην Ρωσία θα λάβει ισχυρά αντίμετρα.
O Putin μίλησε στην Κεντρική Ναυτική Παρέλαση στην Αγία Πετρούπολη στις 28 Ιουλίου και ισχυρίστηκε ότι εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία το 2026, ο χρόνος πτήσης προς ρωσικούς βιομηχανικούς και αμυντικούς στόχους θα είναι περίπου 10 λεπτά.
Ο Putin σχολίασε επίσης τις αμερικανικές αναπτύξεις πυραυλικών συστημάτων Typhon Mid-Range Capability (MRC) στη Δανία και τις Φιλιππίνες για κοινές ασκήσεις.
Ο Putin ξεκαθάρισε ότι εάν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν σχέδια για ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων σε αυτές τις χώρες, η Ρωσία δεν θα δεσμεύεται πλέον από τη Συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF) και θα λάβει «κατοπτρικά μέτρα» για να αναπτύξει συστήματα που βρίσκονται επί του παρόντος στο τελικό στάδιο ανάπτυξης σε απροσδιόριστες τοποθεσίες.
Ο Putin ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικοί στρατηγικοί πυραυλοφορείς σταμάτησαν να διεξάγουν αεροπορικές περιπολίες μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά επανέλαβαν αυτές τις πτήσεις το 2007 ως απάντηση στην αυξημένη στρατηγική και αναγνωριστική αεροπορική δραστηριότητα των ΗΠΑ σε περιοχές του κόσμου που είναι «ευαίσθητες για την Ρωσία» και προκειμένου να «διασφαλιστεί η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».
Οι ΗΠΑ και η Γερμανία ανακοίνωσαν τον Ιούνιο του 2024 ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν «αναπτύξεις» δυνατοτήτων πυρός μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Standard Missile 6 (SM-6) και Tomahawk Land Attack Missiles, στη Γερμανία ξεκινώντας το 2026, προκειμένου να επιδείξουν τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.
Ο στρατός του Ειρηνικού των ΗΠΑ δήλωσε τον Απρίλιο του 2024 ότι ανέπτυξε το σύστημα πυραύλων MRC που μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους SM-6 και Tomahawk στις Φιλιππίνες ως μέρος ασκήσεων και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον Μάιο του 2024 ότι διεξήγαγε πρόβες εκτόξευσης πυραύλων με την Δανία στο νησί Bornholm της Δανίας.
Ο Putin ανέστειλε επισήμως τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Συνθήκη INF που απαγόρευε τους βαλλιστικούς πυραύλους από το έδαφος και τους πυραύλους κρουζ με βεληνεκές 500 έως 5.500 χιλιόμετρα, τον Μάρτιο του 2019, αλλά η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει μόνιμα βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M με ικανότητα πυρηνική με αναφερόμενη εμβέλεια έως στα 500 χιλιόμετρα, στην περιφέρεια του Καλίνινγκραντ από το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης