Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η νέα πρόταση ειρήνης θα εξετάσει και τα εδαφικά ζητήματα – Οι Ρώσοι έριξαν 700 βόμβες FAB

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η νέα πρόταση ειρήνης θα εξετάσει και τα εδαφικά ζητήματα – Οι Ρώσοι έριξαν 700 βόμβες FAB
Tο Κίεβο θα ξεκινήσει λεπτομερείς συζητήσεις για την εδαφική ακεραιότητα και άλλα θέματα, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης για την εδραίωση της ειρήνης
Ο Vladimir Zelensky, σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι NHK, είπε ότι η Ουκρανία θα ξεκινήσει μια λεπτομερή συζήτηση με τις αρμόδιες χώρες για θέματα εδαφικής ακεραιότητας και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2024 η Ουκρανία θα αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης για την επίτευξη ειρήνης.
Ο Vladimir Zelensky είπε ότι το Κίεβο θα ξεκινήσει λεπτομερείς συζητήσεις με τις σχετικές χώρες για την εδαφική ακεραιότητα και άλλα θέματα, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης για την εδραίωση της ειρήνης», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι NHK.
Ο Vladimir Zelensky δεν διευκρίνισε με ποιες χώρες θα ξεκινήσει συζητήσεις η Ουκρανία.
Σημείωσε επίσης ότι βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump.
Ο Zelensky είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι Ρώσοι εκπρόσωποι «θα πρέπει να είναι στη δεύτερη σύνοδο κορυφής» για την Ουκρανία τον Νοέμβριο.
Στις αρχές Ιουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Galuzin δήλωσε σχολιάζοντας το θέμα της νέας συνόδου κορυφής για την Ουκρανία, ότι η ρωσική πλευρά δεν δέχεται τελεσίγραφα και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Η διάσκεψη για την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο Bürgenstock της Ελβετίας στις 15-16 Ιουνίου 2024.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η αναζήτηση τρόπων εξόδου από την κατάσταση στην ουκρανική σύγκρουση χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας είναι απολύτως παράλογη και μάταιη.
Το κοινό ανακοινωθέν μετά τη διάσκεψη ζητά την επιστροφή του ελέγχου στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye στο Κίεβο και περιλαμβάνει επίσης εκκλήσεις για ελεύθερη κυκλοφορία στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα, για ανταλλαγή και απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων πολέμου.
Το έγγραφο κάνει επίσης λόγο για την ανάγκη για διάλογο μεταξύ όλων των μερών για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Από τους 91 συμμετέχοντες στη συνάντηση, μόνο 76 υποστήριξαν το ανακοινωθέν.
Αργότερα, το Ιράκ , η Ιορδανία και η Ρουάντα απέσυραν τις υπογραφές τους από το ανακοινωθέν.
Τον Ιούνιο, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin υπέβαλε νέα ειρηνευτική πρόταση για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ζήτησε από την Ουκρανία να αναγνωρίσει ως ρωσικό έδαφος την Κριμαία, το Luhansk, το Donetsk, την Kherson και την Zaporizhia.
Επίσης η Ουκρανία θα δεσμευθεί ότι θα παραμείνει ουδέτερο κράτος.

Οι Ρώσοι έριξαν 700 βόμβες FAB σε μια εβδομάδα

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 28 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν περίπου 700 κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης FAB και περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed κατά της Ουκρανίας από τις 20 Ιουλίου έως τις 27 Ιουλίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης