Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απειλές ανταλλάσουν Τουρκία και Ισραήλ: «Erdogan, ακολουθείς τα βήματα του Hussein» - «O Netanyahu θα έχει το τέλος του Hitler»

Απειλές ανταλλάσουν Τουρκία και Ισραήλ: «Erdogan, ακολουθείς τα βήματα του Hussein» - «O Netanyahu θα έχει το τέλος του Hitler»
Το Ισραήλ απειλεί τον Erdogan ότι κινδυνεύει να έχει τέλος του Saddam Hussein
Σχετικά Άρθρα
Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ με τις δύο πλευρές να ανταλλάσουν απειλές σε περίοδο όπου το θερμόμετρο στην περιοχή είναι ήδη τεταμένο.
Αρχικά, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση προς το Ισραήλ, και σε συνεδρίαση του κόμματός του και μάλιστα δεν δίστασε να μιλήσει και για ευθεία παρέμβαση όπως έγινε με την περίπτωση της Λιβύης. Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο haberler.com, αναφέρθηκε στην πρόοδο της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία και είπε: «Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα στην Παλαιστίνη. Όπως ακριβώς μπήκαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει να το κάνουμε. Απλά πρέπει να είμαστε αρκετά δυνατοί για να κάνουμε αυτά τα βήματα».

Η απάντηση στον Erdogan ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Israel Katz, ο οποίος ανήρτησε στο «Χ» φωτογραφία του Τούρκου προέδρου αλλά και του Ιρακινού πρώην προέδρου, Saddam Hussein, σχολιάζοντας πως βαδίζει στα βήματα του. «Ο Erdogan ακολουθεί τα βήματα του Saddam Hussein και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Απλά αφήστε τον να θυμηθεί τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε» επισημαίνει ο Katz.

Η απάντηση στον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών ήρθε από το τουρκικό ΥΠΕΞ το οποίο, σύμφωνα με το Anadolu, ανέφερε πως: «Όπως ήρθε το τέλος του γενοκτονικού Hitler, έτσι θα έρθει το τέλος και του γενοκτονικού Netanyahu».
Anadolu_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης